Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Feyenoord overtuigt niet, maar wint wel met ruime cijfers in Venlo


Tijdstip
3 november 2019
Stadion
Covebo Stadion - De Koel -
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord overtuigt niet, maar wint wel met ruime cijfers in Venlo; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord overtuigt niet, maar wint wel met ruime cijfers in Venlo

Feyenoord heeft in de eerste wedstrijd onder Dick Advocaat direct weten te winnen. Op bezoek bij het voor Feyenoord traditioneel lastige VVV werd met 0-3 gewonnen. Steven Berghuis maakte twee treffers, terwijl ook Nicolai Jørgensen tot scoren kwam.

Dick Advocaat had zoals verwacht al ingegrepen achterin en gunde Jan-Arie van der Heijden een basisplaats, die voor het laatst op 18 augustus in actie was gekomen en sindsdien zelfs niet meer bij de wedstrijdselectie had gezeten.

De openingsfase was nog voor de thuisploeg en VVV kwam ook een paar keer gevaarlijk in de buurt van het doel van Kenneth Vermeer. De eerste kans voor Feyenoord na ruim een kwartier spelen zorgde echter direct voor de openingstreffer. Nicolai Jørgensen gaf de bal aan Jens Toornstra, de middenvelder gaf hard voor en de Deense spits schoot bij de eerste paal de bal in het doel.

Ook in de periode na de 0-1 bleef VVV de iets betere ploeg op het veld. De Limburgers waren wel gevaarlijk, maar produceerden geen enkel schot op doel. Toen Feyenoord dat na ruim een half uur voor de tweede keer wel deed, was het weer raak. Dit keer schoot aanvoerder Steven Berghuis de bal heerlijk in het doel.

Na rust voerde VVV het tempo verder op en werd Feyenoord vaker onder druk gezet. De defensie van Feyenoord stond echter keer op keer goed opgesteld, waardoor de thuisploeg nauwelijks tot kansen wist te komen.

De hoop op een goed resultaat was bij VVV bovendien helemaal weg toen verdediger Kum halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg en met rood van het veld moest. Beide ploegen probeerden in de resterende minuten aan te vallen, maar tot noemenswaardige kansen leidde het aanvankelijk niet. In blessuretijd kreeg Feyenoord echter nog een strafschop vanwege hands en Berghuis wist daarmee zijn tweede van de middag te maken.


Steven Berghuis: 'Een enorme eer om aanvoerder te zijn'

Steven Berghuis gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het een moeilijke week was voor de club. "Een pijnlijke nederlaag bij Ajax en alles wat er daarna is gebeurd... Dat zijn nooit leuke dingen", aldus Berghuis. "Maar uiteindelijk is voetbal een harde business. Je gaat over tot de orde van de dag en dan moet je winnen uit in Venlo."

Berghuis sprak nog wel met Stam nadat hij bekend had gemaakt te stoppen bij Feyenoord. "Dit was natuurlijk niet iets wat we van te voren hadden gedacht toen we samen gingen werken", zo gaf hij aan. "Mede ook door hem ben ik bij Feyenoord gebleven en heb ik bijgetekend. Het is gewoon pijnlijk."

Onder Dick Advocaat als trainer wist Feyenoord direct te winnen. "We maakten nu de 0-1 met Nicolai. Dat was een belangrijke goal. Daardoor kregen we wat meer zelfvertrouwen", zei hij daarover. "Daarna maak ik een goal van grote afstand. Dat hadden we even nodig en dan sta je op 0-2. Dan voetbal je iets makkelijker. Maar de tweede helft was niet goed aan de bal. We waren heel erg slordig en kozen te snel voor de lange bal. Dat moeten we verbeteren, maar ik ben heel erg blij."

Berghuis is trots dat hij is benoemd tot aanvoerder van Feyenoord. "Ik liep langs en hij riep aanvoerder. Ik zei dat dat normaal gesproken keepers of verdedigers zijn. Daar moest hij om lachen", aldus de aanvaller. "Ik vind het een enorme eer. Ik hoop nu dat we bij elkaar kunnen blijven en wat plekken kunnen gaan stijgen op de ranglijst."


Dick Advocaat: 'Uitslag is goed, maar kan nog wel beter'

In gesprek met Fox Sports gaf Dick Advocaat aan dat de uitvoering van zijn ploeg beter had gekund. "Maar als je in je eerste wedstrijd met 0-3 wint tegen een ploeg die vervelend is, omdat ze al zes keer verloren hebben, is de uitslag goed. Het kan alleen wel beter", aldus Advocaat. "Ze waren overijverig en daarom maakten ze wat foutjes. Ondanks dat hebben we niet veel weggegeven en hebben we, ook omdat zij met tien man kwamen te staan, wat mogelijkheden gehad. Dat hebben we alleen niet goed uitgespeeld."

Nicolai Jørgensen gaf in het verleden meerdere keren aan niet op kunstgras te willen spelen. Voor Advocaat was dat geen optie. "Ik heb hem gezegd dat hij moest spelen. Daar moet je ook niet over in discussie gaan. Maar hij wilde zelf ook heel graag, dat moet ik wel zeggen", zo gaf hij aan. "Ook voor hem is het een heel belangrijke periode. Ik zag gisteren en eergisteren op de training al dat hij overijverig was. Ook vandaag was hij heel nuttig voor het elftal. Hij maakte een prachtige goal, dus ik ben daar heel blij mee."

Advocaat ging nog verder op zijn beslissing in om Jørgensen niet te sparen, wat in het verleden wel gebeurde. "Ik heb hem gezegd dat ik hem niet meer ga sparen. Tegenstanders willen zijn naam ook zien. Als ze zijn naam zien, schrikken ze toch een beetje. Hij is toch een internationale spits", zei hij daarover. "Als hij er niet bij is, krijg je een totaal ander elftal. Hij was het er helemaal mee eens. Ik denk dat hij het goed heeft opgepakt. Ik heb gezegd dat hij zou spelen zolang het kon en daarna zou hij eruit gaan."

Ondanks de zege zag Advocaat nog wel voldoende verbeterpunten. "Ze lieten zich teveel naar achteren dringen en dat was totaal niet nodig. Met een man meer moet je naar voren spelen en niet naar achteren. Maar wat er allemaal gebeurd is afgelopen maanden kan ik wel begrijpen dat ze wat meer op zeker spelen", aldus Advocaat. "Zo'n overwinning geeft zelfvertrouwen. We maakten mooie goals en hebben nog een aantal momenten gehad. Maar ik wil dat de zijkanten meer bewegen. Dat ze naar binnen komen en de backs er overheen komen. Dat durfden ze nog niet te doen. Geertruida wel toen hij er in kwam, hij vloog er gelijk overheen."


Jan-Arie van der Heijden: 'Ik wachtte rustig tot ik weer een kans ging krijgen'

Jan-Arie van der Heijden is blij dat hij weer voor Feyenoord in actie kwam. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "Het was niet altijd even leuk. Iedere speler wil altijd spelen. Dat was niet aan de orde", aldus Van der Heijden. "Ik heb niet veel anders gedaan. Alleen de weekenden zagen er natuurlijk anders uit. Ik ben voor mezelf blijven trainen en heb natuurlijk altijd met de selectie meegetraind. Dat ging heel goed, dus ik wachtte rustig tot ik weer een kans ging krijgen. Dat heb ik nu gekregen."

De verdediger wilde niet al te veel terugkijken op afgelopen periode. "Iedereen weet hoe het seizoen is begonnen", zo gaf hij aan. "Daarin zijn een aantal dingen gebeurd, maar ik neem de vorige trainer daarin niets kwalijk. Ik had eigenlijk een goede band met hem. Het is bijzonder hoe het is gegaan, maar uiteindelijk sta ik hier. Dus ik ben blij."

Onder Dick Advocaat mocht Van der Heijden direct weer spelen. "Hij deelde de hesjes uit en ik zat bij de jongens die gingen spelen. Dus toen dacht ik dat ik geen vrij weekend meer had", zei hij daar lachend over. "Trainen is leuk, maar uiteindelijk ga je de wedstrijden missen. Daar doe je het uiteindelijk voor."


Nicolai Jørgensen: 'Ik heb geen hekel aan kunstgras'

In gesprek met Fox Sports wilde Nicolai Jørgensen een verhaal de wereld uit helpen. "Ik heb geen hekel aan kunstgras. Ik was er in het verleden alleen niet aan gewend, maar nu is het oké", aldus Jørgensen. "Vandaag heb ik gescoord en heb ik een assist gegeven. Ik tel hem tenminste als een assist."

De Deen weet niet of de 2-0 van Steven Berghuis afgekeurd had moeten worden omdat hij hands zou hebben gemaakt. "Ik maakte een snelle beweging met mijn lichaam. Als ik hem al met mijn arm raakte, was deze langs mijn lichaam", zo gaf hij aan. "Het was gewoon een reactie. Misschien was het mijn arm, maar de VAR heeft er naar gekeken en heeft besloten dat het geen hands was. Dus het zal wel goed zijn."

Jørgensen was blij en trots op het team. "Het was een moeilijke periode. Met een nieuwe trainer en nieuwe technische staf hebben we het vandaag goed gedaan", zei hij daarover.


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Nicolai Jørgensen ('18)
Goal
0-2 Steven Berghuis ('33)
Goal
0-3 Steven Berghuis ('91, penalty)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
6.572 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
VVV Venlo: Kum ('49)
Kaart
Feyenoord: Nicolai Jørgensen ('63)
Kaart
VVV Venlo: Kum ('68)
Kaart
VVV Venlo: Post ('86)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Orkun KökcüJens ToornstraLeroy Fer


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenEdgar Miguel IéRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'77 Lutsharel Geertruida voor Rick Karsdorp
'81 Sam Larsson voor Luis Sinisterra
'83 Luciano Narsingh voor Nicolai Jørgensen


Opstelling VVV Venlo

Van OoijenWrightNeudecker


LinthorstPostCattermole


KumSchaeferRoeselerPachonik


Kirschbaum

Wissels:

'72 Opoku voor Van Ooijen
'72 Yeboah voor Cattermole


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-3 (0-2)
 7 0-3 (0-2)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-1)
10  6 0-3 (0-1)
11  6 0-3 (0-1)
12  6 0-3 (0-1)
13  5 1-3 (0-2)
14  5 0-4 (0-2)
15  5 1-3 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.26. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Berghuis (58 -> 5,0)
2. Nicolai Jørgensen (34 -> 4,0)
3. Jens Toornstra (16 -> 3,0)
4. Jan-Arie Van der Heijden (10 -> 2,0)
5. Kenneth Vermeer (4 -> 1,0)
6. Lutsharel Geertruida (3 -> 0,0)
6. Niemand (3 -> 0,0)
8. Ridgeciano Haps (2 -> 0,0)
9. Rick Karsdorp (1 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (1 -> 0,0)
11. Dylan Vente (0 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Sven van Beek (0 -> 0,0)
11. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
11. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
11. Liam Kelly (0 -> 0,0)
11. Sam Larsson (0 -> 0,0)
11. George Johnston (0 -> 0,0)
11. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
11. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
11. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
11. Leroy Fer (0 -> 0,0)
11. Renato Tapia (0 -> 0,0)
11. Nick Marsman (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
11. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
11. Cheick Touré (0 -> 0,0)
11. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)
11. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden (gewijzigd)
Interessant Advocaat slachtoffert botteghin en haalt juist van der heijden terug in het centrum omdat die meer voetbal in zich heeft en zet er snelheid naast met ie (die geen nederland praat xD).

Links centraal blijft een probleem...

Zou tapia ook in het centrum van de verdediging testen als ik advocaat was.
En soms ayoub voor kokcu brengen.

De linker kant blijft wel zwak met sinisterra, kokcu, van der heijden, haps.

Aub ook iedereen in het team proberen te laten mee verdedigen. Berghuis verzaakt teveel Daar moet iets op gevonden worden.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Botteghin was volgens mij geblesseerd en Tapia heeft ook in het verleden wel eens in de verdediging gestaan en dat was ook niet echt geslaagd,Kokcu was vandaag weer erg zwak op het middenveld maar gelukkig tegen deze laagvlieger de nul gehouden.
+1/-0

 
4 maanden geleden (gewijzigd)
Bedankt voor de info over botteghin zijn blessure.
Klopt Tapia heeft vooral links centraal in de verdediging gestaan als invaller niet vaak rechts centraal in de verdediging. Dus geef hem daar wat langer de kans.
Nu Botteghin zo tegen valt dit seizoen kan je best tapia daar weer eens proberen. Aan Tapia zit je mss nog vast als zijn contract word verlengt en vertegenwoordigd nog iets van een rest waarde. Ie komt volgend seizoen niet meer terug... botteghin op zijn leeftijd kun je ook afschrijven...

Als kokcu faalt. Hoe moet je dat oplossen? Toch maar weer ayoub links op het middenveld proberen dan?
Of met van der heijden en fer als verdedigend middenveld blok spelen in moeilijke wedstrijden met Jorgensen op 10 en berghuis in de spits die rouleren? (omdat berghuis zeer zwak mee verdedigd en altijd zijn man laat lopen wat dodelijk is in top wedstrijden en in de spits positie dat nog kan worden opgevangen).
Enkel links centraal blijft het kwakkelen...
Senesi heeft het niet van der heijden blijft te traag. Ik zou burger uit nood toch opleiden als linker centrale verdediger en aan zijn fysiek en spiermassa laten werken.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Mee eens ik zou graag een balafpakker willen zien op het middenveld zoals El Amadi of een Clasie in zijn beste periode,een speler die de bal aanneemt en direct naar voren speelt dus gelijk de opening opzoeken en de tempo erin houd,maar daar zijn er niet veel van en die vooruit kunnen denken.
+1/-0