Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


Opnieuw puntverlies voor Feyenoord na gelijkspel tegen Heracles


Tijdstip
20 oktober 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Opnieuw puntverlies voor Feyenoord na gelijkspel tegen Heracles; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Opnieuw puntverlies voor Feyenoord na gelijkspel tegen Heracles

Feyenoord is in de Eredivisie wederom tegen puntverlies aangelopen. De thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo eindigde in een 1-1 gelijkspel. Al vroeg kwam de ploeg via Jens Toornstra op voorsprong, maar het niveau van de ploeg zakte in de tweede helft weer hard achteruit, waardoor de Almeloërs de gelijkmaker konden maken. Een aanvalsoffensief aan het eind van de wedstrijd kon puntverlies ook niet meer voorkomen.

In vergelijking met de vorige wedstrijden mocht Nicolai Jorgensen voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen, terwijl Marcos Senesi ook voor het eerst aan de aftrap mocht staan. Het duel kwam aanvankelijk moeizaam op gang, maar de eerste grote kans was wel direct raak. Een hard schot van Jens Toornstra ging op fantastische wijze in de kruising.

Ondanks de voorsprong bleef Feyenoord een matige indruk maken. Het tempo lag erg laag, terwijl veel passes ook niet aankwamen. Dat duurde tot ongeveer een half uur spelen, waarna Feyenoord twee keer via Luis Sinisterra en via Steven Berghuis in korte tijd enkele goede mogelijkheden kreeg. Treffers vielen echter niet, waardoor de kleedkamers opgezocht werden met een 1-0 voorsprong.

Na rust zakte het niveau van Feyenoord slecht achteruit. Heracles kwam steeds vaker aan aanvallen toe en dat leidde na ruim een uur spelen ook tot de gelijkmaker. Zoals vaker dit seizoen maakte de defensie van Feyenoord een zeer zwakke indruk, waardoor de Almeloërs uiteindelijk eenvoudig de gelijkmaker konden binnen schieten.

Feyenoord was het in de fase na de gelijkmaker even helemaal kwijt en het was vooral Heracles dat op jacht ging naar de voorsprong. Kenneth Vermeer moest een paar keer reddend optreden om te voorkomen dat de schade nog groter zou worden. Het duurde tot ongeveer tien minuten voor tijd tot Feyenoord weer ten aanval kon trekken en een slotoffensief begon.

Ridgeciano Haps leek de 2-1 in het doel te schieten, maar verdediger Czyborra wist op miraculeuze wijze de bal van de lijn te halen. Invaller Luciano Narsingh kreeg in de laatste minuut ook een enorme kans. Zijn schot werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman, maar hij leek daarna de rebound alsnog in het doel te kunnen schieten. Met een sliding wist Heracles-verdediger Van den Buijs de bal nog net naast het doel te glijden.

Feyenoord probeerde in de minuten blessuretijd nog aan te zetten, maar creëerde nauwelijks nog gevaar. Het gevolg was dat het zevende puntverlies van dit seizoen in de competitie een feit was en de ploeg inmiddels naar het rechterrijtje is gezakt.


Steven Berghuis: 'Die problemen komen elke keer weer terug'

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Berghuis aan dat Feyenoord wederom geen goede wedstrijd gespeeld had. "We hebben wel veel kansen om doelpunten te maken. Als je die maakt krijg je wat meer vertrouwen, maar we doen nog zoveel dingen fout", aldus Berghuis. "De onderling samenwerking met druk zetten na balverlies, wat we veel hadden in de eerste helft. Dan jagen we met drie, vier man door. Dan zijn de ruimtes tussen elkaar zo groot. Die afstanden haal je dan niet. Die problemen komen elke keer weer terug."

De opbouw aan de kant van Feyenoord verliep voor rust erg traag. "We wilden teveel mensen in de opbouw brengen", zo gaf hij aan. "Én Leroy én Jens én Orkun. Kenneth speelt soms de lange bal, dan kunnen zij niet meer aansluiten. Dat is niet slim."

Berghuis kon zelf zijn stempel ook niet drukken op de wedstrijd. "Ik vond mezelf vandaag niet goed spelen. Ik was slordig aan de bal en kwam niet in mijn spel. Daar ben ik zeer teleurgesteld over", zei hij daarover. "Na balverlies wil je direct druk zetten en wil je De Kuip erachter krijgen, maar we stonden zo ver uit elkaar. Misschien staan wij te ver naar voren, maar het moet dichter bij elkaar als je het elkaar wat makkelijker wil maken."


Jaap Stam: 'Helaas hebben we de kansen niet kunnen afmaken'

Jaap Stam gaf in gesprek met Fox Sports aan dat er voor zijn ploeg veel meer in had gezeten. "Ondanks dat we niet speelden zoals we graag hadden willen zien, hebben we toch veel kansen gehad. Helaas hebben we dat niet kunnen afmaken", aldus Stam. "Daar begonnen we de eerste helft al mee. Vooral aan het eind van de eerste helft kregen we een aantal goede kansen om de tweede te maken. Dat lukt dan niet en is heel jammer."

Stam ging verder: "Je probeert dan het creëren van in de tweede helft door te zetten. Uiteindelijk zijn we dan heel slordig en hebben we heel makkelijk balverlies, waardoor de tegenstander steeds gevaarlijk kon worden in omschakelmomenten."

Volgens de trainer van Feyenoord had zijn ploeg het vooral zichzelf heel moeilijk gemaakt. "De ruimtes om er te spelen zijn er genoeg. Die hadden we beter kunnen gebruiken", zo gaf hij aan. "We zijn daarin zelf heel slordig geweest. Simpele ballen en simpele passes kwamen niet bij elkaar in de voeten, waardoor de tegenstander er steeds uit kon komen."

Feyenoord kan zich op maken voor een pittige week. "Elke week en elke wedstrijd is voor ons zwaar", zei Stam daarover. "We moeten steeds scherp en gefocust zijn en zelf kwaliteit laten zien om winnend uit de strijd te kunnen komen."


Jens Toornstra: 'We hebben niet goed genoeg gespeeld'

Volgens Jens Toornstra beleefde Feyenoord een verloren middag. Dat gaf hij aan in gesprek met Fox Sports. "We hebben niet goed genoeg gespeeld", aldus Toornstra. "Ondanks dat we niet speelden, hebben we wel kansen gehad. Daar hadden we er zeker wel een van kunnen maken. Die tegengoal had ook niet gehoeven. Buiten dat hebben we niet goed gespeeld. In de eerste helft hadden we veel onnodig balverlies geleden. We werden na 25 minuten ook onder druk gezet door Heracles. Dat zijn we hier niet gewend."

De middenvelder kreeg de vraag wat hij van basisdebutant Marcos Senesi vond. "Ik vind het voetballend een goede speler en verdedigend staat hij ook zijn mannetje. We moeten niet vergeten dat het heel moeilijk is om er gelijk te staan. Vandaag had hij het lastig, maar in potentie is hij een goede speler", zo gaf hij aan. "Voor die jongen stond er ook druk op. Hij is voor een behoorlijke prijs gekocht."

Toornstra weet niet hoe de grilligheid uit de ploeg kan verdwijnen. "Dit is niet iets nieuws bij ons. Die grilligheid zat er vorig jaar ook al in en is er nooit uit geweest", zei hij daarover. "We kunnen heel goed spelen. Dat hebben we al laten zien. Maar wanneer we minder spelen is het ook direct een heel stuk minder. Dat is heel lastig om mee om te gaan, maar dat moet er wel uit."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jens Toornstra ('14)
Goal
1-1 Kiomourtzoglou ('63)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
37.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Kiomourtzoglou ('52)
Kaart
Heracles Almelo: van den Buijs (C) ('56)
Kaart
Feyenoord: Leroy Fer ('62)
Kaart
Feyenoord: Marcos Senesi ('81)
Kaart
Heracles Almelo: Jakubiak ('85)
Kaart
Feyenoord: Edgar Miguel Ié ('86)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Orkun KökcüJens ToornstraLeroy Fer


Ridgeciano HapsMarcos SenesiEdgar Miguel IéRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'62 Wouter Burger voor Orkun Kökcü
'84 Luciano Narsingh voor Jens Toornstra


Opstelling Heracles Almelo

KoningsDessersDos Santos


Mauro JuniorMerkelKiomourtzoglou


CzyborraKnoestervan den Buijs (C)Bakboord


Blaswich

Wissels:

'79 Jakubiak voor Dos Santos
'85 Cijntje voor Mauro Junior
'90 Breukers voor Bakboord


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 4-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 5-1 (1-0)
10  3 3-1 (1-0)
11  3 2-1 (1-0)
12  3 3-1 (1-0)
13  3 2-1 (1-0)
14  3 2-1 (1-0)
15  3 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jens Toornstra (22 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (17 -> 4,0)
3. Niemand (16 -> 3,0)
4. Ridgeciano Haps (11 -> 2,0)
5. Kenneth Vermeer (4 -> 0,5)
5. Nicolai Jørgensen (4 -> 0,5)
7. Marcos Senesi (3 -> 0,0)
7. Rick Karsdorp (3 -> 0,0)
9. Luciano Narsingh (1 -> 0,0)
9. Leroy Fer (1 -> 0,0)
9. Edgar Miguel Ié (1 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
12. Liam Kelly (0 -> 0,0)
12. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
12. Sam Larsson (0 -> 0,0)
12. George Johnston (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Nick Marsman (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Ik vind het wel apart dat nu het cruciaal word en men aan de stoelpoten van stam gaat zagen dat Stam nu opeens tegen Heracles wel eindelijk in de meest logische en mijn favoriete opstelling gaat spelen.

Je zou bijna denken dat nu het seizoen weer is mislukt en psv heeft verloren Stam nu met Feyenoord opeens wel punten mag gaan pakken.

Opstelling:
sinisterra Jorgensen Berghuis
kokcu toornstra
fer
haps senesi ie karsdorp
vermeer

Even kijken hoe dat gaat.
Ben benieuwt wat Senesi kan en of hij zijn geld waard is. Valt 1 van deze centrale verdedigers tegen niet botteghin laten invallen maar tapia centraal in de verdediging proberen.

Narsingh kan je wisselen op positie berghhuis en berghuis naar positie kokcu. Kokcu er dan uit. Als je meer snelheid op de vleugel nodig hebt.
Of kokcu er uit en larsson op 10 testen als je meer creativiteit wil achter jorgensen en op het middenveld met de punt naar voren spelen.
Bij noodzaak meer vechtlust Kokcu er uit en ayoub er voor hem in.

Kun je kijken welke van deze opties het beste werkt.
1 wissel houden bij calamiteiten of een niet fitte speler.

Ben benieuwt.
+1/-0

12 maanden geleden
Wat een wandeltempo weer....als dit een blik geeft op de kwaliteiten van Senesi is het 7 miljoen over de balk gegooid. Vroeg om te oordelen maar dit soort verdedigers lopen er bij elke eredivisie ploeg.
+1/-0

12 maanden geleden
Fer kan echt niet meer. Kan het tempo gewoon niet aan en wat mensen in Kocku zien begrijp ik steeds minder.
+1/-0

12 maanden geleden
Godver de godver. Wat een mongolenwedstrijd. Zo fokking belangrijk voor 3e plek tegen zeer zeer goede trainer van heracles tactisch mijlen ver voor op stam. Berghuis loopt op het middenveld hoe verzin je het. Geen beleving tegen directe concurrent bijna en laatste kans om aan te haken. Kans om 6e te worden naar de klote. Fer met geel en weer lompigheid en dom balverlies niet gewisseld hoe dan. Veel goede kansen ongelofelijk.
+1/-0

12 maanden geleden
Ik heb het probleem met Feyenoord al gevonden. Stam wil alles er zo in micro managen dat die groep zo onzeker als de pest het veld in gaat. Ze krijgen zoveel afspraken op het bord, dat ze absoluut niet meer weten wat ze wanneer nu moeten doen. Ook door dat heen en weer gebanjer voor de dug-out wordt de ploeg nog onzekerder. Stam maakt dit team helemaal kapot, want er is kwaliteit zat.

Fer is niet het probleem, hij wordt als enige CVM op het middenveld gezet en Kökcu die gewoon momenteel niet loopt, is met Toornstra de aanvallende middenvelder. En dat met een onzekere verdediging. Zet Burger naast Fer en je hebt gewoon een top middenveld. Jens op 10 het koppel met Nico laten vormen.

Stam moet echt per direct oprotten, want ik ben het echt spuug en spuug zat
+2/-0

nieuws-redacteur forum-beheerder 12 maanden geleden
Ik denk dat je gelijk hebt over dat micro-managen!
+2/-0

12 maanden geleden
Schandalig hoe ze na de rust uit de kleedkamer kwamen.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vind het tekenend voor het Feyenoord beleid dat een 20 jarige knoester uit onze opleiding in de heracles verdediging staat en wij 7 miljoen uitgeven aan een 22 jarige senesi die straks niet beter blijkt te zijn dan knoester xD

Het is in en in treurig...

Wanbeleid!

Maar ook iedereen die hier achter de aankoop Senesi aan liep door horen zeggen dat het een goeie speler is...

Ga voortaan af op je eigen oordeel... Ik waarschuwde al 7 miljoen voor een speler die nog niet is gearriveerd... Voor zoveel geld niet doen!
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Knoester is zelf weg gegaan door het bizarre voorval met summerville en zijn broer.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ja en we hebben er ook alles aan gedaan om te voorkomen dat hij weg ging...
+1/-0

12 maanden geleden
Wat een blamage weer gisteren! Willen ze of kunnen ze niet beter. Ik man me nog een WK herinneren met "middelmatige" spelers. Toch was er een trainer, die er wat van wist te maken. Ze werden derde dacht ik. Welke trainer was dat ook al weer? Wie deze vraag goed beantwoordt mag door voor de koelkast. Dit is natuurlijk een beetje onzin. Maar ik heb me zitten ergeren gisteren. Met een constant gebaren makende trainer langs de lijn. Weg met het belende bord in de kleedkamer. Geef ze een opdracht mee. Vrij uit voetballen. Er op vliegen. Geen tikkie breed en tikkie terug Jaap. Dat doet al een andere club. (FC Knudde deed dat ook) Zouden ze daar te veel naar gekeken hebben? Ik houd mijn hart vast volgende week zondag.
+1/-0