Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord haalt uit tegen FC Twente en wint met ruime cijfers


Tijdstip
29 september 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord haalt uit tegen FC Twente en wint met ruime cijfers; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord haalt uit tegen FC Twente en wint met ruime cijfers

Feyenoord heeft zondagmiddag de zwakke resultaten van afgelopen weken van zich af weten te spelen. In De Kuip werd FC Twente volkomen kansloos gelaten en werd met 5-1 gewonnen. Sam Larsson maakte twee treffers, terwijl ook Steven Berghuis en Luis Sinisterra tot scoren kwamen. De Tukkers zorgden bovendien ook nog voor een eigen doelpunt.

Feyenoord ging furieus van start en leek iedereen met een Feyenoord-hart te willen tonen dat het iets goed te maken had. Dat leidde al snel tot de openingstreffer toen Rick Karsdorp opkwam en de bal aan Steven Berghuis gaf. De vleugelaanvaller kapte zijn directe tegenstander uit en schoot in de korte hoek direct binnen.

De ploeg liet vervolgens de teugels een beetje vieren, waardoor FC Twente er enkele keren gevaarlijk uit kon komen. Halverwege de eerste helft werd het bovendien gelijk na een enorme fout van Jens Toornstra en de Tukkers wisten dit direct af te straffen. De ploeg van Jaap Stam wist echter enkele minuten later alweer opnieuw op voorsprong te komen nadat Sam Larsson vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal uitstekend in het doel schoot. De 2-1 voorsprong zou uiteindelijk ook de ruststand blijken.

Na rust kwam Feyenoord direct weer uitstekend uit de startblokken en kreeg Larsson al snel een grote kans. Zijn inzet kon nog worden gekeerd door doelman Drommel, maar niet veel later was het alsnog raak. Wederom was er een hoofdrol voor Larsson die met een schitterende actie op kwam en de bal hard voorgaf. Zijn inzet werd door verdediger Bijen in het eigen doel gewerkt.

Het duel leek daarmee definitief beslist en het gaf Feyenoord alle ruimte om aan het doelsaldo te kunnen werken en vooral het publiek in De Kuip te verwennen. Halverwege de tweede helft leidde dat tot de volgende treffer toen Luis Sinisterra een rebound in het doel wist te werken. De Colombiaan was niet veel later ook dicht bij zijn tweede treffer, maar toen raakte hij de lat.

De uitstekend spelende Larsson zou uiteindelijk wel twee keer op het scorebord komen. Hij kreeg in de absolute slotfase de bal tegen zich aan geschoten toen keeper Drommel te lang wachtte met uittrappen en zo kon de Zweed opnieuw scoren. Door de zege is Feyenoord direct naar de zesde plaats in de competitie gestegen.


[video] Highlights | Feyenoord - FC Twente | 2019-2020


Luis Sinisterra: 'Het was een heel belangrijke wedstrijd'

In gesprek met Fox Sports gaf Luis Sinisterra aan blij te zijn met de overwinning. "Het was een heel belangrijke wedstrijd en we hebben een goed resultaat behaald", aldus Sinisterra. "We hebben deze week hard gewerkt en ik ben blij dat dat er nu is uitgekomen."

De Colombiaan kreeg de vraag of hij nu een buitenspeler is of een spits. "In principe ben ik een buitenspel. Daar houd ik het meeste van", zo gaf hij aan. "Maar als de trainer mij in het centrum nodig heeft, kan ik daar ook spelen. Daar gaat het ook wel goed."

Sinisterra is vanuit zijn thuisland heel ander weer gewend dan de regen van zondag. "Het weer was niet goed, maar het is wel een mooie middag", zei hij daarover. "Ik had het goed naar mijn zin. Alles is eigenlijk wel goed gegaan."


[video] 'Ik kreeg de wedstrijdbal niet...' | Interview Sam Larsson


Jaap Stam: 'De spelers hebben het gewoon heel goed gedaan'

Jaap Stam gaf in gesprek met Fox Sports aan heel blij te zijn met de uitslag tegen FC Twente. "Als je in zo'n week, waarin je drie wedstrijden speelt, zo terug kan komen en dit kan leveren, ben je heel blij met deze score. We hebben bovendien ook nog een hoop kansen gecreëerd", aldus Stam. "De spelers hebben het gewoon heel goed gedaan. De dingen die we besproken hebben, hebben ze goed opgepakt. Je ziet nu dat het er uit komt en je kwaliteit kan leveren. Dan kun je wedstrijden gaan winnen."

De ploeg liet zich nu niet leiden door de geluiden vanaf de tribune. "Ik begrijp het aan de ene kant wel, omdat men dat wil zien. Maar als team kun je niet 95 minuten lang alleen maar honderd procent druk geven. Helemaal niet tegen een ploeg die goed kan voetballen", zo gaf hij aan. "Je moet dan de momenten zoeken waarop je dat wel kan doen. Uiteindelijk probeer je dat vandaag met vlagen. Het aansluiten was ook heel erg goed en dan geef je erg weinig weg. Voetbal valt en staat bij het uitvoeren en blijven uitvoeren van je taken. Op die manier kom je met de kwaliteiten die je hebt tot resultaten. Dat was vandaag duidelijk zichtbaar."

Stam kijkt al uit naar de wedstrijd van donderdag. "Dat wordt weer een leuke wedstrijd en weer een wedstrijd waarin we volle bak moeten. Het is wel een ploegje met aardige kwaliteiten", zei hij daarover. "Het wil niet zeggen dat we kansloos zijn tegen een club met die historie en die kwaliteiten. Alleen valt het weer bij wat je zelf gaat leveren. Als je het daarin goed doet en je eigen kwaliteiten laat zien, kun je ook tegen dat soort ploegen resultaten halen."


[video] 'We klapten er bovenop' | Leroy Fer na Feyenoord - FC Twente


Sam Larsson: 'Luis Sinisterra was honderd procent man van de wedstrijd'

Sam Larsson kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag wie nu de man van de wedstrijd was bij Feyenoord. "Dat was honderd procent Luis Sinisterra. Hij speelde een goede wedstrijd", aldus Larsson.

Binnen de ploeg was er niet heel veel gebeurd na de wedstrijd tegen AZ. "We waren een beetje boos. Ik persoonlijk ook. Dat pakte vandaag heel goed uit", zo gaf hij aan. "We waren gewoon gefocust. Vanaf de eerste minuut zetten we vol druk en maakten we de goals op het juiste moment. Het was gewoon een goede wedstrijd."

De Zweed krijgt zelf regelmatig kritiek over zijn spel en werd meerdere keren uitgefloten afgelopen weken. "Het is natuurlijk niet lekker, maar je kan er niet veel aan doen", zei hij daarover. "Ik kan alleen maar doelpunten gaan scoren."


[video] Sam Larsson over Feyenoord-Twente: 'Geeft zelfvertrouwen voor iedereen'


Steven Berghuis: 'Een aantal jongens waren heel goed in vorm'

In gesprek met Fox Sports gaf Steven Berghuis aan dat Feyenoord een goede reactie gegeven heeft na de nederlaag tegen AZ. "We hebben vijf goals gemaakt. Het stond veel beter als de vorige wedstrijd, waarin we veel te ver open stonden", aldus Berghuis. "AZ deed ons aan alle kanten pijn en dat was nu niet het geval. Daarna speel je een goede wedstrijd en waren een paar jongens heel goed in vorm. Leroy en Rick waren terug, dat is belangrijk voor onze power. Al met al was het een heel mooie middag."

Gevraagd werd aan de vleugelaanvaller hoe het kwam dat het er nu wel uit kwam en afgelopen donderdag niet. "Leroy en Rick waren weer terug, dat scheelt een hoop. Dat zijn spelers met veel kwaliteit", zo gaf hij aan. "Het stond ook veel beter. We stonden veel meer op elkaar aangesloten. Af en toe gingen we iets terug en pakten we vanuit daar het moment om druk te zetten. Dat is denk ik veel beter. Daarmee moeten we doorgaan."

Berghuis opende zelf al vroeg de score. "We hadden afgesproken dat de buitenspelers wat meer aan de buitenkant zouden blijven en geduld zouden houden voor dit soort momenten", zei hij daarover. "Wachten tot je een op een werd gezet en dan de man opzoeken. Dat ging ook iets beter dan in afgelopen weken."

De aanvaller werd nogmaals gevraagd naar zijn tackle tegen AZ die hij uit frustratie maakte. "Die emotie ging net de verkeerde kant op, maar dat is wel mijn kracht als het de andere kant op slaat", aldus Berghuis. "Verder heb ik er niet veel over te zeggen. Met geel beoordeeld en we gaan weer verder. Ik kan niet beloven dat het niet meer voorkomt, maar dit is niet mijn intentie om het veld op te gaan.


[video] Jaap Stam over Feyenoord-FC Twente: (5-1): 'Zaten erbovenop'


Bart Latuheru: 'Luis Sinisterra vulde zijn rol uitstekend in'

Volgens De Telegraaf-rapporteur Bart Latuheru heeft Luis Sinisterra tegen FC Twente bewezen dat hij momenteel de beste optie is als spits van Feyenoord. "Hij was belangrijk met een doelpunt, een assist en enkele perfecte steekballen. Sinisterra vulde zijn rol uitstekend in", aldus Latuheru. "En hij maakt daar een uitstekende indruk. Op de flanken heeft Sinisterra concurrentie van Steven Berghuis en Sam Larsson. Daar is Feyenoord al goed bezet, maar in de spits is dat anders. Ik denk dat Sinisterra momenteel beter is dan Naoufal Bannis. Ik vind het dan ook een logische keuze van Jaap Stam om hem als negen te positioneren."

De Colombiaan kon terugkijken op een goede wedstrijd. "Hij was heel gretig en beweeglijk. In balbezit strooide hij met een aantal mooie steekballetjes en natuurlijk was hij belangrijk met een doelpunt en een assist", zo geeft Latuheru aan. "Ik wist al dat Luis een speler is die een aardige actie in huis heeft, maar vandaag bewees hij dat hij ook als aanspeelpunt goed kan functioneren. Hij hield het overzicht en legde de bal bijvoorbeeld uitstekend terug bij de 2-1 van Larsson."

Volgens de oud-speler van onder meer Vitesse en AZ was echter Sam Larsson de beste speler op het veld. "Hij stond er vandaag vanaf minuut één, was heel aanwezig en sterk in de omschakeling", zegt hij daarover. "In het verleden heeft Larsson al vaak genoeg bewezen dat hij over een goede actie beschikt, maar het komt er lang niet altijd uit. Dan oogt hij soms laconiek en afwezig, maar tegen FC Twente was hij bij bijna alle goals betrokken."

Latuheru gaat verder: "Hij was heel ijverig. Dat zie ik dit seizoen vaker bij hem. In dat opzicht denk ik dat Sam echt stappen in de juiste richting maakt. Hij is een flegmatieke buitenspeler, die veel dingen anders doet dan anderen. Zo is hij er bijvoorbeeld goed in om vanuit de omschakeling een overtal-situatie te creëren. Met zijn acties en rushes is hij van meerwaarde voor de ploeg. Hij moet daar alleen wat constanter in worden."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 5-1 (2-1)

Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten: -


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 5-1 (1-0)
 5 3-1 (2-1)
 4 3-1 (2-0)
 4 4-1 (3-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 4-1 (2-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
10  4 2-1 (1-0)
11  4 4-1 (2-0)
12  4 2-1 (1-0)
13  4 2-1 (2-0)
14  4 4-1 (2-0)
15  4 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Sam Larsson (60 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (46 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (17 -> 3,0)
4. Leroy Fer (7 -> 2,0)
5. Jens Toornstra (4 -> 1,0)
6. Ridgeciano Haps (2 -> 0,0)
6. Rick Karsdorp (2 -> 0,0)
8. Dylan Vente (0 -> 0,0)
8. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
8. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
8. Sven van Beek (0 -> 0,0)
8. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
8. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
8. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
8. Liam Kelly (0 -> 0,0)
8. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
8. George Johnston (0 -> 0,0)
8. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
8. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
8. Renato Tapia (0 -> 0,0)
8. Nick Marsman (0 -> 0,0)
8. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
8. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
8. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
8. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
8. Wouter Burger (0 -> 0,0)
8. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
8. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
8. Cheick Touré (0 -> 0,0)
8. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
8. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
8. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
8. Denzel Hall (0 -> 0,0)
8. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
8. Niemand (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Idd,al zet je de beste trainer neer met deze spelers is het gewoon puzzelen en wat larson betreft die jongen kan het wel maar niet mentaal en een Tapia weet je dat hij het tien keer goed doet en vijf keer fout,we moeten niet denken dat we wel even derde worden dit seizoen,dit kost tijd gewoon.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Tapia 10 x goed, 5 x fout? Eerder 1 x goed, 14 x fout. Die Tapia is alleen maar aan het wandelen. De beste trainer ter wereld zou deze lamlul nooit opstellen, ook niet met deze selectie. Het is aan Stam om het maximaal haalbare eruit te halen en dat gebeurt nu bij lange na niet. Als Tapia morgen in de basis sta, sla ik echt een keer over en als Larsson erin komt ben ik sowieso weg.
+1/-0

4 jaar geleden
scheidsrechter goed tegenstander goed nu Feyenoord nog. hoelang zal stam nog trainer zijn , is dit de emmer die de druppel is? hij is gewoon niet voor ons een goede trainer Zwolle kreeg hij ook al niet aan het voetballen kijk wat hij achterliet. toch denk ik dan Feyenoord wint maar dan op wilskracht 2-1
+1/-0

4 jaar geleden
Stam is gewoon een domme trainer/speler. Het moment waarop hij Senesi laat debuteren (vers uit Argentinië, op ku(ns)tgras in Emmen) en de transfer van dwerg Kelly zijn hier recente voorbeelden van. Heeft ook niets met Feyenoord; in de tijd dat hij bij PSV/Ajax speelde heeft hij meerdere malen via media laten weten dat hij Feyenoord te min vond. Ik kan niet wachten op het moment dat deze kneus De Kuip uit wordt gestuurd...
+2/-1

4 jaar geleden
Is Stam de juiste man ?
+1/-0

4 jaar geleden
Duidelijk is dat Larsson veel meer steun van het publiek nodig heeft, hij zal niet alleen aan vertrouwen winnen maar ook voor de club van grote waarde kunnen zijn. Vandaag hebben kunnen zien wat hij in zijn mars heeft.
+3/-0