Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord pakt diep in blessuretijd punt tegen FC Emmen


Tijdstip
22 september 2019
Stadion
De Oude Meerdijk
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 2


Feyenoord pakt diep in blessuretijd punt tegen FC Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord pakt diep in blessuretijd punt tegen FC Emmen

Feyenoord heeft op bezoek bij FC Emmen gelijk gespeeld. Het duel in Drenthe eindigde in 3-3. Via Orkun Kökcü en Luciano Narsingh kwam Feyenoord op 0-2, maar zakte vervolgens diep door de ondergrens en zag de thuisploeg drie keer scoren. Zes minuten in blessuretijd maakte Jens Toornstra echter gelijk.

Feyenoord begon uitstekend aan het duel in Emmen. Na drie minuten zorgde Orkun Kökcü al voor de 0-1, terwijl Luciano Narsingh het duel al vroeg leek te beslissen toen hij in de twaalfde minuut de marge naar twee bracht. Feyenoord zakte echter volledig weg. De thuisploeg profiteerde optimaal na een fout van Rick Karsdorp en maakte de aansluitingstreffer, terwijl FC Emmen via een schitterend schot na ruim een half uur zelfs alweer op gelijke hoogte kwam.

Jaap Stam greep in de rust in en liet Marcos Senesi debuteren op de plek van de zwak spelende Edgar Ié. Het was echter Senesi die na een uur spelen in de fout ging, waardoor Emmen zelfs op voorsprong wist te komen. Feyenoord kwam er totaal niet meer aan te pas.

Een klein kwartier voor tijd kwam FC Emmen met tien man te staan na een rode kaart voor verdediger Heylen. Op een uitstekende vrije trap van Sam Larsson na wist de ploeg van Jaap Stam niet voor gevaar te zorgen. Feyenoord leek daarmee af te stevenen op de eerste competitienederlaag van het seizoen, maar diep in blessuretijd kreeg het nog een vrije trap. Deze kon in eerste instantie worden weggewerkt, maar kwam toen voor de voeten van Jens Toornstra. De middenvelder wist met een fantastisch afstandsschot voor in ieder geval een punt te zorgen.


[video] Highlights | FC Emmen - Feyenoord | 2019-2020


Jens Toornstra: 'Het is een beetje het verhaal van de laatste weken'

Jens Toornstra was in gesprek met Fox Sports niet te spreken over het spel van Feyenoord. "Het was heel slecht. In het eerste kwartier ben je heer en meester waarin je twee goede goals maakt, maar daarna moet je doordrukken", aldus Toornstra. "Er verandert iets, waardoor wij de ruimtes te groot laten worden. Er komt een goal, waardoor zij er weer in gaan geloven. Je ziet wat er dan kan gebeuren."

Volgens de middenvelder veranderde er iets in de houding van de ploeg. "We waren als team gewoon goed bezig, maar daarna valt het uit elkaar", zo gaf hij aan. "Het is een beetje het verhaal van de laatste weken waarin we goede periodes afwisselen met heel slechte."


[video] Luciano Narsingh na FC Emmen-Feyenoord (3-3): 'Heel zonde'


Jaap Stam: 'Het frustrerende is dat je weet dat de jongens het kunnen'

In gesprek met Fox Sports gaf Jaap Stam aan geschrokken te zijn van het verval van zijn ploeg. "We begonnen heel goed. Als je met 0-2 voorkomt, moet je dat vol kunnen houden. Dat is meteen het probleem. Als je dat niet gaat doen en niet volgens de principes speelt die we afgesproken hebben en waardoor je met 0-2 voorkomt, gaat het soms heel moeilijk worden", aldus Stam. "In dit geval schrik ik hier wel van. Het frustrerende is dat je weet dat de jongens het kunnen. Het is dan jammer dat er iets insluipt. Zij maken dan gelijk en dan moet je nog oppassen dat je niet gaat verliezen. Dat is ons onwaardig en dat mag gewoon niet gebeuren."

Volgens Stam kon het geen sprake van vermoeidheid zijn. "We kwamen na iets meer dan tien minuten al op een 0-2 voorsprong. Het is dan gewoon de dingen uit blijven voeren", zo gaf hij aan. "Ik begrijp dat als je voorstaat en het makkelijk lijkt te gaan, dat er een verslapping kan optreden. Dat gebeurt dan bij ons, maar dat mag niet. Op de een of andere manier sluipt dat er wel in, maar dat moet er wel uit."

Dat Feyenoord nog altijd ongeslagen is in de competitie maakte Stam weinig uit. "Dit is een wedstrijd die je met alle respect gewoon winnend had moeten afsluiten na zo'n begin", zei hij daarover. "Het geeft alleen maar een teneur en een bepaald gevoel als je de wedstrijd zo voortzet en niet meer de dingen er uit gaat halen die je moet gaan doen."


[video] Jens Toornstra redde met de 3-3 een punt: 'Er vielen woorden in kleedkamer'


Luciano Narsingh: 'Het is ons al vaker overkomen'

Luciano Narsingh gaf in gesprek met Fox Sports aan dat hij Feyenoord ver weg zag zakken toen het op voorsprong was gekomen. "We begonnen goed. Creëren kansen en maken loopacties, maar na die 0-2 zakken we helemaal in. Ze scoren er twee en we zijn het helemaal kwijt", aldus Narsingh. "Ik weet echt niet wat het is. Het is ons al vaker overkomen. We voetballen dan niet meer zoals het is als het nog 0-0 staat. Je ziet dan dat ze kunnen scoren en het wordt dan heel moeilijk."

Volgens Narsingh is het niet voldoende om elkaar hier alleen maar op aan te spreken. "We moeten het ook uitvoeren", zo gaf hij aan. "Iedereen zag dat we moesten blijven voetballen, maar dat gebeurt niet. Het is moeilijk om dit te kunnen verklaren."

Bij de aanvaller kwamen veel emoties los na zijn doelpunt. "Hij was voor een hele goede vriend van mij die helaas is overleden", zei hij daarover. "In gedachten was ik bij hem."


[video] Jaap Stam na FC Emmen-Feyenoord (3-3): 'Het was heel slecht van onze kant'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-3 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Orkun Kökcü ('3)
Goal
0-2 Luciano Narsingh ('12)
Goal
1-2 De Vos ('21)
Goal
2-2 Peña ('33)
Goal
3-2 Slagveer ('59)
Goal
3-3 Jens Toornstra ('96)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
8.309 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Emmen: Slagveer ('43)
Kaart
Feyenoord: Marcos Senesi ('51)
Kaart
FC Emmen: Heylen ('77)
Kaart
FC Emmen: Bijl ('78)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonLuciano NarsinghSteven Berghuis


Orkun KökcüRenato TapiaLeroy Fer


Ridgeciano HapsEdgar Miguel IéEric BotteghinRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'46 Marcos Senesi voor Edgar Miguel Ié
'59 Jens Toornstra voor Orkun Kökcü
'74 Naoufal Bannis voor Renato Tapia


Opstelling FC Emmen

De Leeuw (C)De VosPeña


SlagveerChaconHiariej


BesteBakkerHeylenBijl


Telgenkamp

Wissels:

'61 Veendorp voor Bakker
'72 Marinus voor Slagveer
'80 Görgülü voor Peña


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 0-0 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
 2 1-3 (1-1)
 2 1-1 (1-0)
 2 1-3 (1-1)
 2 1-1 (0-1)
 1 1-3 (0-1)
10  1 1-3 (0-1)
11  1 1-3 (0-1)
12  1 1-3 (0-1)
13  1 0-3 (0-1)
14  1 1-3 (0-2)
15  1 1-4 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.11. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jens Toornstra (23 -> 5,0)
2. Niemand (20 -> 4,0)
3. Naoufal Bannis (17 -> 3,0)
4. Orkun Kökcü (14 -> 2,0)
5. Steven Berghuis (11 -> 1,0)
6. Kenneth Vermeer (6 -> 0,0)
6. Renato Tapia (6 -> 0,0)
8. Luciano Narsingh (4 -> 0,0)
9. Leroy Fer (2 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (2 -> 0,0)
11. Dylan Vente (0 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Sven van Beek (0 -> 0,0)
11. Marcos Senesi (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
11. Liam Kelly (0 -> 0,0)
11. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
11. Sam Larsson (0 -> 0,0)
11. George Johnston (0 -> 0,0)
11. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
11. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
11. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
11. Nick Marsman (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
11. Edgar Miguel Ié (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Cheick Touré (0 -> 0,0)
11. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
11. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
11. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
11. Denzel Hall (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Niks over te zeggen met onze wisselvalligheid.
Zelfs in een wedstrijd zit er verschil .
Laten we hopen dat het een keer makkelijk gaat voor 90 minuten
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een chaos ongelofelijk. Je denk na 0-2 klaar maar dan zo weg geven. En had 3-2 kunnen staan megakans emmen en daarna een klein duwtje de leeuw afgekeurd. Middenvelders komen gewoon niet terug in de omschakeling ongelofelijk maar waar, dan houdt het op. Larsson een 100 procent kans leeg doel missen en andere goede kans op de lat tja. Klaar met hem sinisterra indien fit die wordt tenmniste nog beter..... Ben ook klaar met tapia die zelf schiet ipv terugleggen en verder slaapwandelaar hapsnurker. Kom op 2e helft senesi nu al geel.... Die laat je toch niet invallen op kunstgras in zo'n zaadpot??
+1/-1

3 jaar geleden
Weer het oude liedje. Op een of andere manier gebeurt er iets met Feyenoord als ze op voorsprong komen. (Hoor zo juist 3-2 voor Emmen) Wat een blamage!!
Hoe harder Jaap stam staat te schreeuwen langs de lijn, des te slechter gaat het.
Vrees, dat het nu al een verloren seizoen gaat worden. Volgend seizoen in de Keukenkampioen competitie? Zou voor mij goed uitkomen, want ik zoek nog een nieuwe keuken.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Zucht... Wie brengt nou senesi in zo'n gekantelde wedstrijd... Ik ga echt zeer twijfelen aan stam zijntactische vaardigheden. Hij kan wel prima veld trainen maar tactisch is het een beginner. Vandaar dat hij vast zijn assistent mee neemt voor de tactische analyses. Maar in de wedstrijd kan hij niet tactisch anticiperen op een omzetting van de coach van de tegenstander.

Waarom blijft stam achter botteghin staan??? Ziet hij zichzelf er in ofzo?
Je had ie móeten laten staan en botteghin er uit.

Senesi speelt trouwens lekker voor een aankoop van 7 miljoen...
Larsson kan er ook weer niks van. Zet er maar voortaan azarkan neer als senesi niet kan spelen.
Wat is er trouwens met ayoub? Waarom is die buiten spel gezet?

sorry hoor maar een groot gedeelte van de selectie is niet goed genoeg.

Wat een slecht wissel beleid...
+1/-1

3 jaar geleden
Zoals bekend komen we gewoon kwaliteit tekort..zeker ten opzichte van de echte top Ajax en PSV maar ook AZ. Geen geld voor echte versterkingen en geen echte talentvolle jeugd meer. Max 3e maar denk 4e of 5e dit jaar.
+1/-0

3 jaar geleden
Schaam je maar weer kapot met je kutinstelling.
+2/-0

3 jaar geleden
Met pijn en moeite een punt gehaald. Hadden er 3 moeten zijn, maar hadden telt niet in sport. Donderdag toch mer weer gaan, totdat mijn seizoenkaart er uit is gehaald. Dan kan ik andere leuke dingen gaan doen op zondag. Gezien de belachelijke hoge prijs voor een losse kaart in mijn vak,(€66,00 voor vak N), zal die snel terug verdiend zijn.
+2/-0

3 jaar geleden
Kunnen we die zweed niet met pensioen sturen? En niet om het een of ander maar bij de 2-1 was het gewoon weer slap verdedigen van Karsdorp. Ram die bal toch gewoon het stadion uit ipv slap (wippertje?) ingrijpen.
+1/-0

3 jaar geleden
Het middenveld is de motor van het elftal..maar daar komen we dynamiek tekort. Fer en Tapia is allemaal hetzelfde...voetballen in een tempo. Dus snel weer Toornstra met zijn drang naar voren en scorend vermogen. Tapia laten gaan...heeft geen meerwaarde.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Meerwaarde?? Is er iemand bij Feyenoord die dat heeft?
+1/-0

3 jaar geleden
Verbeek werd weggestuurd omdat hij teveel aan de conditie werkte, konden de oudjes niet bijhouden. Misschien toch langzaam maar weer eens aan de conditie gaan werken??
+1/-0

3 jaar geleden
Zo lang je met slak Botje blijft spelen is de verdediging je achilleshiel. Het centrum moet worden Ie-Sinesi met daarvoor een dynamisch middenveld. Tapia begon, maar liet het al gauw lopen, dan moet je wisselen, Jaap. Tegen Az ben ik benieuwd of je durft te beginnen met Ie- Sinesi.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat weer een ergernis,een drama en daarna zijn we zeer snel uitgepraat!
+1/-0

3 jaar geleden
In ieder geval wat steviger aan kop,in het rechterrijtje,althans tot nu toe,was is er in vredesnaam aan de hand met dit ''team''?Je schaamt je als supporter je de ogen uit je hoofd...Onder Bronkhorst vorig seizoen waren de wissels matig,maar Stam doet er tot nu toe niet veel voor onder,een centrale verdediger voor een centrale verdediger terwijl je dient te winnen.Ja Jaap,mag je nog eens keer kwaad worden...Ziet er geweldig uit,nu nog het voetballende gedeelte!Werk ze morgen allen.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een ergernis:
Ik weet niet wat er met Karsdorp is gebeurd, maar de beleving mis ik echt bij hem. Afgelopen donderdag al half het duel in bij het doelpunt en tegen Emmen weer!
Het middenveld met Fer en Tapia, ze zijn beide zo vertragend!! en dan maar weer makkelijk Kucku wisselen, want die zegt er niet zoveel van. Waarom zonder spits spelen als je Bannis op de bank hebt?? Senesi moet je in de kuip laten debuteren ipv op het kunstgras!
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een verschrikking! Hoe je als team na de 0-2 zo ver kan terugvallen vind ik ongelooflijk. Gewone simpele dingen lukken opeens niet meer, 'afspraken' worden niet nagekomen waardoor het elftal in elkaar flikkert.

Ik vind het te gemakkelijk om dan te wijzen naar Senesi; ga je debuut maar eens maken in zo'n team, op zo'n veld (kut-kunstgras), met zulke medespelers die ook geen idee lijken te hebben. En dan loop je ook nog eens binnen no-time tegen een gele kaart aan waar je verder heel weinig aan kan doen, hij zag die speler nooit aankomen. Dan loop je de rest van de wedstrijd te spelen met de handrem erop, en is je debuut verschrikkelijk ongelukkig.

Dan is het voor de 'kenners' lekker makkelijk om op je in te hakken.

De backs liepen te 'zwemmen', ik zag Fer voortdurend in de as terwijl onze linkerflank wagenwijd openlag, Tapia was veel te laconiek in werkelijk alles en voorin werd geen bal vastgehouden.

Ik vind Narsingh helemaal niks (en daar komt nu ook nog eens bij dat z'n bste vriend geliquideerd is, erg voor hem maar wil je een speler onder contract hebben die het kennelijk niet zo'n probleem vindt dat z'n mattie tot z'n nek in de coke-handel/-ripperij zit?), ik vind het nogal apart dat we Jorgensen het hele seizoen kennelijk niet kunnen inzetten als er op kunstgras gespeeld wordt en hte missen van kansen door Larsson begint echt een probleem te worden.

Maar wie moet Stam dan opstellen?
+1/-0

 
3 jaar geleden
zo is het inderdaad.
Als Karsdorp, Fer, Larsson en Narsingh niet in vorm zijn moet ze gewisseld worden of als wisselspeler beginnen.
Als dat niet kan is je selectie niet op orde, maar volgens mij zijn Geertruida, Burger en Bannis niet minder. Ook Ayoub is niet minder op het middenveld dan de zonder tempo spelende Fer en Tapia (begrijp me niet verkeerd, ze kunnen wel voetballen hoor, maar 2 van zulke types past mijn inziens niet) Jorgenson op kunstgras zal het nooit gaan worden, maar er zijn andere alternatieven als deze.
+1/-0