Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord stelt zwaar teleur en verliest in Glasgow


Tijdstip
19 september 2019
Stadion
Ibrox Stadium
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
RTL 7


Feyenoord stelt zwaar teleur en verliest in Glasgow; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord stelt zwaar teleur en verliest in Glasgow

Feyenoord is de groepsfase van de Europa League begonnen met een nederlaag. De uitwedstrijd tegen Rangers FC ging met 1-0 verloren. De ploeg van Jaap Stam ontsnapte echter vooral aan een ruime nederlaag.

Na een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Fernando Ricksen begon Feyenoord nog goed aan het duel en kreeg het via Steven Berghuis al snel een grote kans. Al snel nam Rangers FC het initiatief over en werd Feyenoord volledig overlopen. Na tien minuten ging de bal bovendien op de stip na een handsbal van Edgar Ié, maar de penalty werd op de paal geschoten.

Het leek echter wachten op de achterstand, omdat Feyenoord helemaal niets in te brengen had. Arfield schoot nog op de paal, maar nadat even laterRick Karsdorp in de fout ging, kwam de bal bij Ojo en hij schoot op prachtige wijze de voorsprong op het scorebord. Feyenoord kwam daarna nog goed weg dat het voor rust niet erger werd. Kenneth Vermeer wist een paar keer uitstekend redding te brengen, terwijl Ojo net naast het doel schoot.

Ook na rust veranderde er weinig aan het spel. Feyenoord kwam iets meer aan voetballen toe, maar het was vooral de thuisploeg die de grootste kansen kreeg. Een klein kwartier voor tijd werd Nicolai Jørgensen in de ploeg gebracht zodat Feyenoord aan een slotoffensief kon beginnen. Luciano Narsingh kreeg een grote kans, maar hij had te veel tijd nodig om de bal voor zijn rechtervoet te krijgen, terwijl Jens Toornstra in de laatste minuut gevaarlijk werd vanuit een vrije trap.

Doelpunten vielen er echter niet meer, waardoor Feyenoord in Schotland onderuit ging.


[video] Highlights | Rangers FC - Feyenoord | 2019-2020


Steven Berghuis: 'Na het penaltymoment waren we het kwijt'

In gesprek met RTL 7 kreeg Steven Berghuis de vraag wat er allemaal mis ging met Feyenoord in de eerste helft. "We begonnen nog goed aan de wedstrijd, maar na het penaltymoment waren we het kwijt", aldus Berghuis. "Vooral in balbezit konden we Haps niet meer vinden, omdat we aan de bal de foute keuzes maakten. Dat zijn momenten waar je moet herkennen dat daar de ruimte ligt. Zij dan dan opportunistisch en sterk, spelen de lange bal en dan verliezen wij de duels. We worden afgetroefd en daardoor konden zij gevaarlijk worden."

In de tweede helft werd het niet veel beter. "We waren redelijk in balbezit, ook op de helft van de Rangers. Maar als we er uiteindelijk door kwamen was het eindproduct niet goed of hadden we te weinig man in de zestien. Daar ontbrak het een beetje aan. Dat is jammer", zo gaf hij aan.

Berghuis gaf aan dat je van deze wedstrijd moet leren. "Het zijn interessante wedstrijden. Het zijn ploegen die anders spelen dan in Nederland", zei hij daarover. "We moeten herkennen waar de ruimte ligt. Het is jammer dat we dat niet verder herkenden."


[video] 'We geven nog niet op' - Berghuis na valse start Europa League


Rick Karsdorp: 'Er ging een heleboel mis'

Rick Karsdorp gaf in gesprek met RTL 7 aan dat er een heleboel mis ging met Feyenoord. "We beginnen nog goed, maar dan krijgen we opeens een penalty tegen en zijn we compleet de kluts kwijt", aldus Karsdorp. "Je komt te laat, krijgt geen grip op de wedstrijd. We zetten niet voldoende druk en verliezen ieder duel. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is zonde, want als je zoals in de tweede helft speelt ook in de eerste helft doet, krijg je een compleet andere wedstrijd."

Jaap Stam was in de rust boos. "Hij zei dat het anders moest, maar dat wisten we als groep ook", gaf de rechtsback aan. "Je voelt dat je geen grip op de wedstrijd hebt. In de rust hebben we dat recht gezet en dan zie je in de tweede helft dat je wel kan voetballen."


[video] Sam Larsson: 'Dit is een heel teleurstellend resultaat'


Jaap Stam: 'In de tweede helft waren we een stuk overtuigender'

In gesprek met RTL 7 gaf Jaap Stam aan dat Feyenoord nog goed aan de wedstrijd begon. "Dan krijgen we een penalty tegen en nemen we een bepaald risico in de opbouw als zij gemist hebben. Je merkt dan dat de onzekerheid er een beetje insluipt", aldus Stam. "We maken aan de bal veel fouten. Je weet dat je tegen een ploeg speelt die hun fysiek gebruikt en agressiviteit gebruikt in het druk zetten. Je moet dan snel aan de bal zijn en dat gebeurt bij vlagen in de eerste helft zeker niet."

Na rust zag Stam een veel beter Feyenoord. "In de tweede helft speelden we zoals we in de eerste helft ook hadden moeten doen. Je speelt met meer overtuiging en laat meer zien waar je naar toe wil. Uiteindelijk domineer je ook grote gedeeltes van de tweede helft. Je krijgt een paar situaties waar je kan schieten, maar pakt de keeper een paar ballen", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk geeft het een stuk beter gevoel dan dat we over hadden gehouden aan de eerste helft. Het is alleen te weinig. Internationaal krijg je niet zoveel kansen. Die kansen die je krijgt moet je er in prikken. Je moet rekening houden dat je niet zoveel weggeeft."

Stam was niet geschrokken van de eerste helft. "Je weet wat sommige momenten met een ploeg kunnen doen als het even tegenzit of met spelers", zei hij daarover. "Als je op dat moment even teveel spelers hebt die er niet in zitten, krijg je het moeilijk en loop je achter de feiten aan. In de tweede helft doen we dat niet en zijn we een stuk overtuigender."


[video] Kenneth Vermeer: 'We speelden ons eigen spel niet'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ojo ('23)

Opmerkelijk: '10 Tavernier (Rangers) mist strafschop

Scheidsrechter
Lahoz (Spa)
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Rangers FC: Morelos ('34)
Kaart
Feyenoord: Leroy Fer ('38)
Kaart
Feyenoord: Renato Tapia ('41)
Kaart
Feyenoord: Ridgeciano Haps ('55)
Kaart
Rangers FC: Helander ('57)
Kaart
Rangers FC: Kamara ('80)
Kaart
Rangers FC: Goldson ('93)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonLuis SinisterraSteven Berghuis


Renato TapiaOrkun KökcüLeroy Fer


Ridgeciano HapsEdgar Miguel IéEric BotteghinRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'65 Luciano Narsingh voor Orkun Kökcü
'78 Nicolai Jørgensen voor Sam Larsson
'87 Jens Toornstra voor Luis Sinisterra


Opstelling Rangers FC

ArfieldMorelosOjo


JackDavisKamara


BarisicHelanderGoldsonTavernier


McGregor

Wissels:

'73 Barker voor Ojo
'82 Ayodele-Aribo voor Kamara
'90 King voor Arfield


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 2-1 (1-0)
 4 3-1 (1-0)
 3 3-2 (2-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-1 (1-0)
 3 2-1 (2-1)
10  3 1-1 (1-0)
11  3 1-1 (1-0)
12  3 1-1 (1-0)
13  3 1-1 (1-0)
14  3 1-1 (1-0)
15  3 1-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.05. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Kenneth Vermeer (41 -> 5,0)
2. Niemand (14 -> 4,0)
3. Luis Sinisterra (13 -> 3,0)
4. Leroy Fer (7 -> 1,5)
4. Edgar Miguel Ié (7 -> 1,5)
6. Steven Berghuis (6 -> 0,0)
6. Renato Tapia (6 -> 0,0)
8. Eric Botteghin (5 -> 0,0)
9. Marcos Senesi (3 -> 0,0)
9. Sam Larsson (3 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (2 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (2 -> 0,0)
11. Rick Karsdorp (2 -> 0,0)
14. George Johnston (1 -> 0,0)
15. Dylan Vente (0 -> 0,0)
15. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
15. Sven van Beek (0 -> 0,0)
15. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
15. Luciano Narsingh (0 -> 0,0)
15. Liam Kelly (0 -> 0,0)
15. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
15. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
15. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
15. Nick Marsman (0 -> 0,0)
15. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
15. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
15. Wouter Burger (0 -> 0,0)
15. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
15. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
15. Cheick Touré (0 -> 0,0)
15. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
15. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
15. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
15. Denzel Hall (0 -> 0,0)
15. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Berghuis ipv Sinistera?? Laat Sinistera lekker staan en haal Larsson eruit.
+1/-0

4 jaar geleden
Voorlopig hebben we nog geen opstelling .
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Ja dat is het probleem van deze selectie. Zet je sinisterra in de spits (wat beter is dan narsingh) dan moet larsson weer op rechts en dat kan niet op dit europese niveau. Zucht...
Voor europese wedstrijden is de selectie te magertjes.
Je kan wel roepen of denken we gaan voor de jeugd maar in het eerste moet je presteren jeugd laat je doorkomen in een jong feyenoord in de voetbal pyramide of je verhuurt ze.

Stam krijgt trouwens wel voetbal in de ploeg maar alle memsen wat houd hij lang vast aan eerder slecht gekozen opties... Het matige centrum en narsingh in de spits als voorbeelden. Als beginnend coach lijkt hij niet het niveau van feyenoord goed te realiseren zie komst kelly die echt te kort komt.

Je ziet het probleem in deze wedstrijd alweer... Botteghin kan niet meer mee. En met larsson en berghuis op de flank heb je 0 diepgang.
Ie draait goed mee in de nederlandse competitie maar nog te flegmstiek tegen een stugge europese no nonsence ploeg als rangers en karsdorp herft het nog niet.

Senesi moet zo snel mogelijk botteghin vervangen maar of stam zijn gekozen aanvorrder passeert??? Ik hoop het.

En word echt hopen dat jorgensen snel op niveau is dan kan larsson uit de basis.

Kokcu heeft het trouwens ook lastig tegen de kracht van rangers op het middenveld enkel fer blijft overeind. Berghuis is ook weer slordig in de passing.

Haps geeft ook zijn zwakte weer in verdedigend opzicht.

Update:
Wil je de wedstrijd kantelen risico's nemen zo verlies je zeker. Word meer gevraagd tegen een glasgow rangers met kracht in het team wat jouw zo over loopt.

Kokcu er uit nog te jong tegen dit geweld jorgensen er in. Larsson kan ook niet en voor hem narsingh brengen.
Senesi brengen voor botteghin met botteghin kan je niet aansluiten in de aanval.

Zo spelen:
Senesi jorgensen narsingh
Berghuis
Fer tapia
Haps senesi ie karsdorp
Vermeer

Meer snelheid op de vleugels en diepte in je spel en snelheid in het centrum met meer voetbal.

Update:
Goed geluisterd stam lol. Nu enkel senesi er in voor botteghin. Want senesi kan die lange bal richting jorgensen en diep geven in de counter aan de snelle vleugel spitsen. Alleen jammer dat he jorgensen maar 15 minuten geeft...

Update:
Nee toornstra er inzetten is een fout.. Weer zelfde probleem nu met minimaal 1niet snelle buitenspeler op de flank op deze manier.

Update:
Helaas verloren... Maar stam heeft het aan zichzelf te wijten. Tactisch nog geen hoogvlieger. Echt nog een beginnende coach. Als veld trainer lijkt hij meer kwaliteiten te hebben.

De verlies punten in de competitie en nu ook in deze wedstrijd zijn stam helaas aan te rekenen. Maar ook het technische hart. Je kan niet voor jeugd gaan als die nog niet het niveau hebben. Je moet presteren in het eerste punt! Dus neem afscheid van de spelers die je niet naar een hoger niveau kunnen brengen.

Van der heijden, botteghin, kelly, van beek, larsson.
Krijgt ayoub geen kans ook weg doen. En toornstra ok nog zien te verkopen word anders te oud om nog aan te verdienen.

Het is nog te repareren.
Contract ontbinden kelly en van der heijden en halen elia (zijn contract ontbinden) en honda (transfervrij) dan heb je al veel opgelost. En zoeken naar een 2de spits optie. (Des noods transfervrije assaidi een goeie extra vleugel optie en kan in de spits als nu een goedkope optie).
+1/-0

4 jaar geleden
D R A M A!!! .. dit Feyenoord is totaal nog niet klaar voor een europese overwintering!! Wat een drama!!
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
De man (Fer) die Feyenoord aan de hand moet nemen grossiert in balverlies, het talent Kockcu komt europees zichtbaar tekort, Ie is in paniek door de dynamiek van de Schotse aanvallers die meer vechtlust tonen, alle afvallende ballen hebben, alle Feyenoorders aftroeven qua acties en heersen op het middenveld.

Het is dat het niveau van deze Rangers niet hoogstaand is anders had dit Feyenoord met het Trencin scenario de rust ingegaan. Nogmaals, wat een drama!!
+1/-0

4 jaar geleden
Bij elke wedstrijd van Feyenoord denk ik, ff lekker kijken hoe ze het gaan doen.
Een elke keer .... wat een drama is het toch, mijlen en mijlen verwijderd van het Ajax nivo
Geen woorden maar daden, maar daar is al jaren niets van te merken.
En Stam schrikt niet eens, zeker met zijn ogen dicht gekeken. Hoe krijg je het voor elkaar, ... 3 maanden werken met een groep en dan dit nivo ....
Emmen uit wordt zeer moeilijk voor dit team met deze instelling.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Ja,is elke weer hopen tegen beter weten in.Nationaal zal het nogal mee gaan vallen,met wat meer tegenstand europees, dramatisch,en dat is zwak uitgedrukt!Hier laat ik het bij,voordat ik een kaart krijg...
+1/-0

 
4 jaar geleden
Wat voor kaart ? een Rooie ? haha
Als je het niveau niet hebt kun je dat voor een gedeelte compenseren door keihard te werken, maar dat is teveel gevraagd. Mensen die je steunen zo voor schut zetten, schandalig.
Mensen die veel geld voor een wedstrijd over hebben en dan door veel te veel betaald krijgende spelers zo worden teleurgesteld en daar nog niet van schrikken ook !!!
Stop toch eens met die Larsson, Botthegin en Tapia (wordt veel te veel opgehemeld, want zo goed is hij nu ook weer niet, traag, niet geconcentreerd, niet foutloos etc.)
+1/-0