Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord boekt tegen Willem II eerste competitiezege van seizoen


Tijdstip
1 september 2019
Stadion
Koning Willem II Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord boekt tegen Willem II eerste competitiezege van seizoen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord boekt tegen Willem II eerste competitiezege van seizoen

Feyenoord heeft op bezoek in Tilburg de eerste competitiezege van het seizoen weten te behalen. Na de eerste drie competitiewedstrijden gelijk gespeeld te hebben, werd tegen Willem II met 0-1 gewonnen. Vanaf de strafschopstip maakte Steven Berghuis het enige doelpunt van de wedstrijd.

Vanaf het begin van de wedstrijd ging het spel op en neer. Beide ploegen kwamen veelvuldig in balbezit, maar wisten nauwelijks tot kansen te komen. Daarnaast waren de aanvallers van Feyenoord in de buurt van het doel te onzorgvuldig om voor echt gevaar te kunnen zorgen. Feyenoord kreeg na een kwartier spelen wel een grote kans toen Luciano Narsingh de bal terugspeelde richting Orkun Kökcü. Het schot van de jonge middenvelder ging echter op de lat.

Na een half uur spelen kreeg Willem II de eerste grote mogelijkheid, maar Kenneth Vermeer wist met zijn voet een schot van Pavlidis te keren. Vlak voor rust volgde een enorme kans voor Luis Sinisterra, die de bal voor het intikken leek te hebben bij de tweede paal. Hij schoot echter naast, waardoor er in de eerste helft geen doelpunten vielen.

In de rust leek Jaap Stam ingegrepen te hebben. Van wissels was geen sprake, maar Steven Berghuis en Luciano Narsingh waren wel van positie geruild, zodat Berghuis in de spits kwam te staan. Het was echter Willem II dat via Köhlert de eerste kans kreeg, maar zijn schot ging over het doel. Willem II bleef echter de betere ploeg en zorgde voor het meeste gevaar. Het was dan ook redelijk vanuit het niets dat Feyenoord opeens een strafschop kreeg. Sinisterra werd onderuit gehaald door invaller Ogenia, die nog geen minuut in het veld stond. Berghuis ging achter de bal staan en ondanks dat doelman Wellenreuther zijn hand tegen de bal kon krijgen, was de voorsprong voor Feyenoord een feit.

Willem II probeerde de druk nog verder op te voeren, maar het wist nauwelijks door de uitstekend spelende defensie van Feyenoord te komen. Omdat Feyenoord aan de bal echter een heel zwakke indruk wist te maken, bleef het tot het einde gevaarlijk. Willem II zou uiteindelijk nog twee goede mogelijkheden krijgen. In blessuretijd leek de bal voor het intikken te zijn nadat invaller Lutsharel Geertruida eenvoudig voorbij werd gelopen. Twee aanvallers van Willem II knalden echter tegen elkaar aan, omdat ze beiden hoopten de gelijkmaker te kunnen scoren, waardoor de bal naar het doel hobbelde. In de zevende minuut van de blessuretijd, terwijl er maar vijf was aangegeven door de warrig fluitende Nijhuis, mocht Willem II op de rand van het strafschopgebied nog een vrije trap nemen. Deze belandde echter in de muur, waarna direct werd afgefloten.


[video] Highlights | Willem II - Feyenoord | 2019-2020


Steven Berghuis: 'Dit is een hele mooie stap vooruit voor ons'

Steven Berghuis gaf in gesprek met Fox Sports aan erg blij te zijn met de overwinning tegen Willem II. "De opluchting is groot. Dit zijn de eerste drie punten van dit seizoen. Helemaal na het Europees voetbal wil je dit doortrekken naar de interlandbreak die er nu aan komt. Dan is dit een hele mooie stap vooruit voor ons", aldus Berghuis. "We maakten het onszelf alleen veel te moeilijk. In het spel naar voren waren we te vaak met vier man aan het aanvallen, terwijl een van de backs of een middenvelder ook voor diepgang moest zorgen. Dan creëer je gewoon meer en dat deden we niet. Verdedigend stonden we wel aardig."

Tegen Willem II begon Luciano Narsingh opnieuw in de spits, maar in de tweede helft kwam Berghuis daar even te staan. "Als er meer beweging rondom Narsingh is, kan hij het ook beter invullen", zo gaf hij aan. "Nu kon het centrale duo steeds kort op hem zitten, omdat er geen beweging omheen is. De backs, het middenveld, Luis of ik moeten in de zestien sprinten om ruimte voor anderen te creëeren."

Feyenoord streed wel vol voor de winst in Tilburg. "Het team heeft met de nieuwe toevoegingen een nieuwe vibe gekregen. Het is misschien goed om de ploeg te verversen. Het zijn jongens met karakter, mannetjes. Die kunnen we wel gebruiken", zei hij daarover.


[video] 'Goed resultaat na zware week' | Tapia na zege in Tilburg


Jaap Stam: 'Uiteindelijk zijn we heel blij met deze overwinning'

In gesprek met Fox Sports gaf Jaap Stam aan blij te zijn dat Feyenoord had gewonnen in Tilburg. "Dit hadden we nodig. Uiteindelijk hebben wij een dubbelzwaar programma dan de meeste ploegen in de competitie. Daar moet je op dit moment ook rekening mee houden", aldus Stam. "Uiteindelijk gaat het om winnen, om punten te krijgen. Het kan altijd beter. Ondanks dat creëer je een aantal mogelijkheden en kom je er een paar keer gevaarlijk uit. Je geeft niks weg en je maakt zelf een doelpunt. Daar gaat het uiteindelijk om."

Binnen de ploeg zat veel strijdlust. "De jongens waren gretig en gingen er ook voor. In de eerste helft ben je daardoor iets te gehaast naar voren, waardoor je de bal inlevert en je iets te vaak op en neer moet gaan rennen. Dat hadden we wat beter moeten gaan doen. We hadden iets gecontroleerder moeten spelen", zei hij daarover. "Uiteindelijk zie je wel dat de jongens graag wilden. Ze waren heel gretig. De uitvoering kan iets beter, maar uiteindelijk zijn we heel blij met deze overwinning."

Stam gaf desgevraagd ook aan de opluchting er was dat Feyenoord had gewonnen. "Het is enorm belangrijk voor ons dat je punten gaat pakken", zo gaf hij aan. "Vanaf dag één dat we hier zetten werken de jongens keihard om resultaten te krijgen. Uiteindelijk gaat dat lukken en zie je stapje voor stapje dat we beter gaan worden in alle vormen. Uiteindelijk krijg je dan resultaat."


[video] Leroy Fer na zege Feyenoord: 'Veel strijd geleverd'


Jaap Stam: 'Bas Nijhuis floot heel negatief tegen ons'

Trainer Jaap Stam had na de zege tegen Willem II geen goed woord over voor het optreden van Bas Nijhuis. Stam kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag omdat Feyenoord in de eerste helft liet blijken erg ontevreden te zijn. "Maar dat waren we ook in de tweede helft en op het einde van de wedstrijd", aldus Stam. "Hij floot heel negatief tegen ons. Blijkbaar mag je daar niets over zeggen, want dan is meneer op zijn pik getrapt."

Stam ging verder: "Ik kan daar ook niet zo goed tegen. Net zoals hij tegen mij kan als ik druk ben, kan ik niet tegen dat gedrag op het veld. Uiteindelijk kunnen we allemaal op de televisie gaan zitten en dingen gaan roepen en gaan praten en een boek gaan schrijven. Maar we moeten normaal met elkaar om gaan."


[video] Steven Berghuis: 'Niet goed gespeeld, wel blij met resultaat'


Rick Karsdorp: 'Winnen is winnen. Ik ben blij met de 0-1'

Rick Karsdorp gaf in gesprek met Fox Sports aan dat de opluchting heel groot was in de kleedkamer van Feyenoord. "Van te voren bespraken we dat dit een heel belangrijke week zou gaan worden die we winnend wilden afsluiten. Europees en in de competitie. Dat hebben we gedaan", aldus Karsdorp. "Het maakt ons dan niet uit hoe. Vandaag was het met vechtvoetbal gelukt. Winnen is winnen. Ik ben blij met de 0-1."

Fysiek gaat het met de rechtsback ook de goede kant op. "Ik voelde me goed. Europees heb ik twee keer negentig minuten gespeeld", zo gaf hij aan. "Aan het begin van de wedstrijd voelden mijn bovenbeen stijf aan. Na zestig minuten werd ik gewisseld. Uiteindelijk denk ik wel een goede keuze. Nu op naar de volgende wedstrijd."

Karsdorp was na zijn wissel wel boos. "Ik was boos op mezelf omdat het niet lukte", zei hij daarover. "Ik wilde de lijn van het Europees voetbal doorzetten. Die twee wedstrijden speelde ik redelijk. Het is goed dat Ayoub mij in de dug-out hield. Ik was voornamelijk boos op mezelf omdat het niet lukte. Over twee weken moet het beter."


[video] Jaap Stam na eerste competitiezege Feyenoord: 'Ik ben opgelucht'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Steven Berghuis ('74, penalty)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
13.875 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Edgar Miguel Ié ('35)
Kaart
Feyenoord: Ridgeciano Haps ('35)
Kaart
Willem II: Llonch ('68)

Opstelling Feyenoord

Luis SinisterraLuciano NarsinghSteven Berghuis


Renato TapiaOrkun KökcüLeroy Fer


Ridgeciano HapsEdgar Miguel IéEric BotteghinRick Karsdorp


Kenneth Vermeer

Wissels:

'58 Naoufal Bannis voor Luciano Narsingh
'62 Lutsharel Geertruida voor Rick Karsdorp
'87 Wouter Burger voor Orkun Kökcü


Opstelling Willem II

NunnelyPavlidisKöhlert


VrousaiSaddikiLlonch


HeerkensPetersHolménDankerlui


Wellenreuther

Wissels:

'72 Ogenia voor Dankerlui
'81 Gladon voor Nunnely
'81 Kabangu voor Pavlidis


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 5 0-3 (0-0)
 4 0-3 (1-1)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 3 1-3 (1-1)
10  3 0-2 (0-1)
11  3 1-1 (0-0)
12  3 0-3 (0-2)
13  3 1-2 (1-1)
14  3 1-2 (1-1)
15  3 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.24. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Kenneth Vermeer (46 -> 5,0)
2. Luis Sinisterra (38 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (29 -> 3,0)
4. Edgar Miguel Ié (15 -> 2,0)
5. Eric Botteghin (5 -> 1,0)
6. Ridgeciano Haps (4 -> 0,0)
6. Orkun Kökcü (4 -> 0,0)
8. Leroy Fer (3 -> 0,0)
8. Renato Tapia (3 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (2 -> 0,0)
11. Luciano Narsingh (1 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
12. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
12. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
12. Tonny Vilhena (0 -> 0,0)
12. Sam Larsson (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Robin van Persie (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
12. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Joris Delle (0 -> 0,0)
12. Cuco Martina (0 -> 0,0)
12. Rick Karsdorp (0 -> 0,0)
12. Liam Kelly (0 -> 0,0)
12. George Johnston (0 -> 0,0)
12. Nick Marsman (0 -> 0,0)
12. Emil Hansson (0 -> 0,0)
12. Achraf El Bouchataoui (0 -> 0,0)
12. Crysencio Summerville (0 -> 0,0)
12. Marouan Azarkan (0 -> 0,0)
12. Ramon Hendriks (0 -> 0,0)
12. Denzel Hall (0 -> 0,0)
12. Naoufal Bannis (0 -> 0,0)
12. Marcos Senesi (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Ik zie dan liever Sinistera ipv Narsingh
+1/-0

4 jaar geleden
Hopelijk wordt het een goed nieuws dagje vandaag voor onze club.
Senesi binnen en een overwinning .
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Weer met narsingh in de spits en botteghin in he centrum?

Zucht... Hou er eens mee op probeer wat anders!
Die burger was als verdedigende middenvelder nog niet goed genoeg maar aanvallend wel gevaarlijk. Prima goal van hem in de europese wedstrijd.
Waarom Burger niet eens in de spits houden? Kan hij trainen op handelings snelheid kracht en duel kracht. Precies wat hij nu wat mist.
Maar scoren en kansen afmaken en zelf te creëeren lijkt hij pima te kunnen. Burger kan het aanspeel punt zijn wat we in de spits zoeken met zijn lengte. Met berghuis achter hem op het middemveld kan je ook van positie rouleren en berghuis laten zwerven in het veld.

Haal narsingh uit de spits en zet hem op de vleugel. Larsson rendeert niet dus uit de basis en sinisterra een kans geven. Larsson nog voor de deadline verkopen en een adequate vervanger voor halen. (Elia of moukandjo).

Opstelling:

Sinisterra burger narsingh
Berghuis kokcu
Fer
Haps tapia ie karsdorp
Vermeer


Update:
Hier dit krijg je e van! Maar weer net met de hakken over de sloot gewonnen... Als gladon zijn vizier op scherp had staan speel je weer gelijk en we scoren pas via een penalty.
Hou dus op om narsingh in de spits te zetten em tegen deze teams zo verdedigend te spelen met tapia en fer in je middenveld als blok. Totaal onnodig!
Je hebt doelpunten nodig. Bannis is ook niet de oplossing in de spits. Dus probeer burger er eens uit!
Enig lichtpuntje is dat geertruida wel redelijk de rechts back positie kan invullen dus daar is geen nieuwe speler voor nodig na verhuur nieuwkoop.
+1/-1

reactie verwijderd

4 jaar geleden
Typisch dat mensen die burger niet goed genoeg vonden na 1 wedstrijd en hem wilde uitlenen hem na een leuke aanvallende aktie tegen een cafe elftal al als nieuwe spits zien. Sommige gasten zijn echt raar....
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
Typisch dat sommige mensen niet inzien dat spelers op andere posities mss beter renderen en er inplaats van over de situatie na te denken meteen reageren en hun oordeel klaar hebben na niet eens goed te hebben gelezen...

Als verdedigende middenvelder is burger nog altijd kwetsbaar om mijn eerder aangegeven redenen (kracht, duelkracht op de grond en trage handelings snelheid). In de aanval rendeert burger mss beter. Een luuc de jong bijv heeft ook een trage handelings snelheid maar gebruikt goed zijn lichaam en kop vaardigheid om ballen bij zich te houden of ballen door te koppen naar medespelers. De rest kon aansluiten als de jong ballen bij zich houd en die lucht duels weet te winnen. Mss lukt burger dat ook met zijn lengte.

Hij scoorde dan wel tegen een cafe elftal hij scoorde wel! Andere scoorde niet eens tegen dat cafe elftal wat Denk je daar van?

En ja Narsingh in de spits werkt echt lekker... De huidige trainer verzint dit... Narsingh heeft nog nooit bewezen een afmaker te zijn en faalt daar juist opzichtig. Narsingh in de spits opstellen is nog vreemder dan een jonge jonge die nog moet ontdekken wat zijn kwaliteiten zijn daar eens te proberen. Ik zou maar wat anders proberen dan narsingh in de spits en als je een lichtpuntje ziet en merkt dat je elftal niet tot scoren komt... Tja... Waarom niet burger daar als nood oplossing proberen. Een speler die 1 kans kreeg en de bal in het doel jaste mss bied dat uitkomst in de spits... Wie weet s burger het beste wat we hebben voor de spits positie op het moment.

Vertel mij eens wie zouden jullie dan in de spits positie zetten nu jorgensen nog altijd is geblesseerd?
Bannis scoort ook niet. Berghuis lijkt er niet te willen spelen. Larsson gaf aan dat voor de goal komen niet zijn kracht is. Narsingh tja...

Nou dan word de spoeling erg dun...
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

4 jaar geleden (gewijzigd)
De berichten mbt ajakkes 2-ajakkes hoef ik hier niet te zien. Wij moeten winnen vandaag geen andere optie! Hou eens 10 seconden gewoon balbezit joh Jezus Christus. Prachtige aanval '15 jammer kokcu. Tapia 3x dom dramatisch balverlies wanneer komt Jens? Narsingh als spits nutteloos. Berghuis krijgt bijna geen bal, vreemd. Wie assist Berghuis achter standbeen Sinistera joh ongelofelijk hoe krijg je m naast schiet ie naar de grond pfffff. Nijhuis fluit al onze enigszins harde duels af nog nooit gezien bij hem. Karsdorp '44 totaal niks aan de hand ook weer tegen. Landzaat met dat petje altijd beetje professioneel man.
+1/-0