Eerste uitoverwinning van Feyenoord in competitie: 0-3 in Zwolle

28 september 2003
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag de eerste uitoverwinning van dit seizoen in de competitie behaald. In en tegen Zwolle werd het 0-3 voor de Rotterdammers. Na een matige eerste helft liep Feyenoord in een periode halverwege de tweede helft snel van 0-0 naar 0-3 uit door twee doelpunten van Ono en een van invaller Lurling. Daarmee was de wedstrijd direct beslist tegen de degradatiekandidaat. Het spel was niet goed, maar de punten zullen het team wel kunnen bekoren.

Van Marwijk begon met Acuna voor de geschorste Schreuder. Van Persie mocht weer in de basis starten en verving Pardo. Achterin bleef Snoyl staan omdat De Nooijer naar het centrum schoof om de geschorste Paauwe te vervangen. Song werd geslachtofferd voor de jonge Belg Swerts.

De eerste helft was van Feyenoord kant zeer matig. Tegen een bijna gelijkwaardig FC Zwolle kon de ploeg nauwelijks kansen creeren.

De wedstrijd brak pas open toen Shinji Ono in de tweede helft de score openbrak. Hij verzilverde op uitstekende wijze een voorzet van de rechter zijlijn door in een keer uit te halen. Daarna kwamen er meer kansen en volgden de doelpunten zich in rap tempo op. Het waren vervolgens Lurling die vlak na zijn invalbeurt een assist van de Chileen Acuna goed afrondde en opnieuw de Japanner Ono die de stand op 0-3 brachten.

Feyenoord klimt naar zesde plaats

Via de 0-3 zege op FC Zwolle is Feyenoord naar een zesde plaats op de ranglijst geklommen. Ajax is de nieuwe koploper na de 6-0 zege op Willem II. De achterstand van Feyenoord bedraagt vijf punten. PSV en AZ hebben op een gedeelde tweede plaats drie punten voorsprong op Feyenoord, RKC Waalwijk en Heerenveen twee punten.

Van Marwijk: opluchting in elftal na overwinning

Volgens Van Marwijk was de selectie enorm opgelucht na de 0-3 overwinning. "We speelden wat verkrampt, je zag in de eerste helft dat we het moeilijk hadden. Vanaf het moment dat we scoorden, zag je het de goede kant op gaan, we gingen makkelijker voetballen. In de eerste helft creerden we nauwelijks kansen, in de tweede helft hadden we zelfs mee rmogelijkheden en het beter uit moeten spelen. Dit is een stapje in de goede richting. Ik weet inmiddels wel dat je van nul niet in een keer top kan spelen. daar heb je zelfvertrouwen voor nodig en misschien wel zo'n wedstrijd als deze. Dat kan een zetje geven, de jongens zijn duidelijk opgelucht."

Opstelling FC Zwolle

Van der Werff, Ravensbergen, Yoho, Roelofsen, Van der Haar, Takak, Van Dinteren ('69 Tzvetkov), Karlsen, Promes, Hristov, Lim-Duan ('77 Bosschaart)

Lunatic News: Fotoverslag FC Zwolle - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.