Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord haalt uit tegen NAC en is zeker van Europees voetbal


Tijdstip
24 april 2019
Stadion
Rat Verlegh Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord haalt uit tegen NAC en is zeker van Europees voetbal; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord haalt uit tegen NAC en is zeker van Europees voetbal

Feyenoord is na woensdagavond verzekerd van Europees voetbal komend seizoen. De uitwedstrijd tegen NAC Breda werd overtuigend met 0-4 gewonnen. Voor rust scoorden Jeremiah St. Juste en Dylan Vente, terwijl na rust Jens Toornstra twee doelpunten maakte.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Tonny Vilhena raakte binnen drie minuten al de lat, terwijl Dylan Vente maar net naast het doel schoot. Feyeneoord bleef maar ten aanval trekken en na elf minuten kwam dan ook de volkomen terechte voorsprong. Orkun Kökcü veroverde de bal goed, waardoor Jeremiah St. Juste de bal kon meenemen en op die manier Feyenoord op 0-1 kon zetten.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst bleef maar doorgaan. Tyrell Malacia schoot twee minuten na de treffer van St. Juste vol op de lat en dat leidde tot grote woede op de tribune. Voor NAC was winst tegen Feyenoord noodzakelijk om nog kans te maken om ook volgend seizoen in de Eredivisie actief te kunnen zijn. De Bredanaars werden in de beginfase echter volledig van de mat gespeeld door Feyenoord.

Feyenoord liet het tempo daarna flink vieren en werd nauwelijks nog gevaarlijk. Omdat NAC er aanvallend helemaal niets tegenover kon stellen, leek de ruststand 0-1 te worden. In de laatste minuut schoot Dylan Vente van afstand echter nogmaals op doel. Het schot leek makkelijk houdbaar voor doelman Van Leer. Hij ging echter flink in de fout, waardoor beide ploegen met 0-2 richting de kleedkamers gingen.

In de tweede helft deed Feyenoord het flink rustiger aan. NAC kwam er zelfs een paar keer gevaarlijk uit. Het was echter toch Feyenoord dat halverwege de tweede helft op schitterende wijze opnieuw wist te scoren. Sam Larsson gaf een verre bal op Vilhena, die vervolgens direct voorgaf op Jens Toornstra. Met een knappe kopbal zorgde hij voor de 0-3 en een paar minuten later zou Toornstra met een prachtige vrije trap ook voor de 0-4 zorgen.

Het duel was na die twee treffers van Toornstra helemaal gespeeld. Feyenoord probeerde af en toe nog wel aan te zetten, maar het tempo was te laag om tot veel kansen te komen. Toornstra was vlak voor tijd wel vlakbij zijn hattrick, maar zijn schot ging tegen de paal. De rebound van Vente kon door Van Leer gestopt worden. Gescoord werd er niet meer, waardoor met een overtuigende 0-4 overwinning Europees voetbal werd veilig gesteld.


[video] Dylan Vente na NAC Breda - Feyenoord


Eric Botteghin: 'Als je met 0-4 wint is dat mooi'

Eric Botteghin gaf in gesprek met Fox Sports aan niet verwacht te hebben dat het zo makkelijk zou gaan tegen NAC. "Ze spelen tegen degradatie en dan weet je dat ze alles of niets gaan spelen", aldus Botteghin. "Vandaag zijn we uitstekend begonnen. We hebben het goed gedaan. Al hadden we in de eerste helft al meer goals moeten maken. Maar als je met 0-4 wint is dat mooi."

De tegenstand van NAC was heel minimaal vond ook de verdediger. "Je merkt aan alles dat er geen vertrouwen is. Dat is jammer, want dit is een mooie club met mooie supporters, een mooi stadion en een mooie sfeer. Jammer dat ze in deze situatie zitten", zo gaf hij aan. "Ik vind het heel jammer dat ze gaan degraderen."

Botteghin was wel blij dat Feyenoord verzekerd is van Europees voetbal. "We houden van het spelletje en we houden van voetbal. We mogen nog twee keer aan de bak en dat gaan we ook zeker doen", zei hij daarover. "We gaan zorgen voor een mooi afscheid voor onze trainer en voor Van Persie. Wij gaan ook genieten."


[video] Jens Toornstra na NAC-Feyenoord: 'Speelden met minder druk'


Giovanni van Bronckhorst: 'Ik ben blij dat we vandaag de derde plek hebben bemachtigd'

In gesprek met Fox Sports gaf Giovanni van Bronckhorst aan heel tevreden te zijn over grote delen van de wedstrijd. "We hadden een goed veldspel. Zeker in het begin van de wedstrijd in de eerste tien minuten. We startten echt geweldig. We maken de goal, maar hadden al op 0-2 of 0-3 moeten staan", aldus Van Bronckhorst.

De trainer van Feyenoord ging verder: "Je verwachtte dat NAC zou stormen in het begin, maar dat deden wij. Vooraf zeiden we al dat als wij de bal in bezit konden houden en hun het gevoel konden geven dat ze niet aan de bal konden komen, dat ze dan onrustig zouden worden. Dat merkte je ook in het stadion. Het was hun laatste kans vandaag. Maar we hebben de wedstrijd heel gedisciplineerd uitgespeeld. Het is 0-4, maar het had ook veel hoger kunnen zijn."

Van Bronckhorst verbaasde zich soms wel over het niveau van de tegenstander. "Al moeten we niet onderschatten in wat voor situatie ze zitten. Het is niet makkelijk. Zeker niet als de druk er op staat", zo gaf hij aan. "Het is een heel moeilijke situatie voor NAC. Dat voel je aan de spelers en aan het publiek in het stadion. Voor de omstandigheden van NAC was het moeilijk. Wij moesten winnen om de derde plek te bemachtigen en dat hebben wij gedaan."

De stemming is het stadion werd al vrij snel cynisch. Feyenoord bleef echter onverstoorbaar door voetballen. "In de rust hebben we ook gezegd dat we zo snel mogelijk richting de derde goal moesten werken. Dan was de wedstrijd gespeeld", zei hij daarover. "Uiteindelijk halen we belangrijke punten. Vier goals en ik ben blij dat we vandaag de derde plek hebben bemachtigd."


[video] Dylan Vente na NAC-Feyenoord: 'Dit is lekker voor mijn gevoel'


Jens Toornstra: 'Voor een derde plaats doe je het niet aan het begin van het seizoen'

Jens Toornstra was in gesprek met Fox Sports blij met zijn doelpunten. "Bij de 0-3 kreeg ik een goede bal van Tonny. Ik zag de keeper al naar links lopen, dus ik hoefde hem alleen maar naar rechts te koppen", aldus Toornstra. "Die vrije trap zat er goed in. Dat was fijn. Het werd wel weer eens tijd dat ik een vrije trap er in schoot. Dat was al even geleden."

Feyenoord is nu verzekerd van de derde plaats. Helemaal tevreden is Toornstra daar niet mee. "Dit was het minste wat we hadden kunnen doen. Vijf wedstrijden geleden stonden we nog een paar punten achter op AZ, dus we hebben ons wel goed herpakt", zo gaf hij aan. "Maar voor een derde plaats doe je het niet aan het begin van het seizoen. Voor nu is het goed. We hebben Europees voetbal."

Toornstra is niet tevreden over zijn eigen seizoen. "Ik heb een aantal keer wissel gezeten. Dat kwam ook omdat je niet goed genoeg speelt", zei hij daarover. "Als team zijnde is het ook heel teleurstellend geweest eigenlijk. Het team liep niet heel soepel dit jaar en dan is het lastiger om je individueel te kunnen onderscheiden. Het is niet helemaal gelopen zoals ik had gehoopt."


[video] Giovanni van Bronckhorst: 'Goed gebruik gemaakt van de ruimte, maar niet optimaal'


[video] Samenvatting | NAC Breda - Feyenoord 2018-2019


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-4 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Jeremiah St. Juste ('11)
Goal
0-2 Dylan Vente ('45)
Goal
0-3 Jens Toornstra ('66)
Goal
0-4 Jens Toornstra ('70)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
18.473 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Sam LarssonDylan VenteJens Toornstra


Tonny VilhenaOrkun KökcüJordy Clasie


Tyrell MalaciaSven van BeekEric BotteghinJeremiah St. Juste


Kenneth Vermeer

Wissels:

'71 Bart Nieuwkoop voor Jeremiah St. Juste
'78 Luis Sinisterra voor Orkun Kökcü


Opstelling NAC Breda

KorteTe VredeRosheuvel


KaliIlicLundqvist


GersbachDamenKochVan Anholt


Van Leer

Wissels:

'46 Kaikai voor Rosheuvel
'46 Van Hooijdonk voor Te Vrede
'71 Kastaneer voor Korte


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-4 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 0-6 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 0-3 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 5 1-4 (0-2)
 4 0-3 (0-1)
10  4 0-3 (0-1)
11  4 0-3 (0-1)
12  4 0-3 (0-1)
13  4 0-3 (0-1)
14  4 0-3 (0-1)
15  4 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jens Toornstra (29 -> 5,0)
2. Tonny Vilhena (13 -> 3,5)
2. Orkun Kökcü (13 -> 3,5)
4. Eric Botteghin (10 -> 2,0)
5. Jeremiah St. Juste (7 -> 0,5)
5. Tyrell Malacia (7 -> 0,5)
7. Dylan Vente (4 -> 0,0)
8. Kenneth Vermeer (1 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Sven van Beek (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Sam Larsson (0 -> 0,0)
9. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
9. Renato Tapia (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
9. Robin van Persie (0 -> 0,0)
9. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Niemand (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
9. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Joris Delle (0 -> 0,0)
9. Cuco Martina (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Ik ben razend benieuwd .
+1/-0

5 jaar geleden
jeetje armoedig.
Ben benieuwd of er al een nieuwe TD in beeld is, want behoorlijk wat werk aan de winkel.
Ervan uitgaande dat van Persie, Clasie, Vilhena, Martina en Jorgenson verdwijnen.
Kongolo is gedegradeerd misschien kan die terug of BMI.
Gisteren Vlap gezien die zou ook niet misstaan.
JanMaat terug halen (ondanks zijn leeftijd).

Achterhoede met:
Janmaat, St. Juste, Kongolo, Haps
Is behoorlijk snel en met power volgens mij.

Middenveld:
Toornstra, Vlap, Kökcü (Ayoub) mist nog wel wat aan creativiteit.

Voorin:
Berghuis, Janssen (v. Wolfswinkel), Larsson misstaat ook niet in NL denk ik.

Maar ik zal de enige zijn die dit bedenkt waarschijnlijk, en mogelijk niet haalbaar.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Leuke frivole pot van onze kant had ik niet verwacht. Redelijk verhaal met interessante namen Stefan, alhoewel er vele namen rond gaan. Ik denk dat Stam Namli mee neemt en dan heb je meteen meer creativiteit, waar jij het ook over had op het middenveld. Isak van w2 zou bizar gaaf maar wellicht onmogelijk zijn maar er is een gerucht dat w2 hem voor 9 mln kan kopen... Ik twijfel over Clasie, denk dat hij nog veel beter kan. Ik zou Jorgensen verlengen en ophogen en er een oer Feyenoorder van maken. Odegaard zou nog mooi maar lastig te halen zijn. Aitor van Twente wellicht interessant en Jerdy Schouten en el Khayati. Wouter Burger en Geertruida en nog een paar goede jeugdspelers komen er ook nog aan.
+1/-0