Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord terug op de derde plek na winst in Venlo


Tijdstip
7 april 2019
Stadion
Covebo Stadion - De Koel -
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord terug op de derde plek na winst in Venlo; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord terug op de derde plek na winst in Venlo

Feyenoord heeft zondagmiddag de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen VVV Venlo weten te winnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was uiteindelijk met 0-3 te sterk. Sam Larsson, Nicolai Jørgensen en Tyrell Malacia zorgden voor de doelpunten.

Feyenoord was direct vanaf het begin de bovenliggende partij. Ondanks dat het zelf ook niet heel goed speelde, was het wachten tot de ploeg op voorsprong kwam en dat gebeurde halverwege de eerste helft na een knap schot van Sam Larsson. VVV wist er zelf amper iets tegenover te stellen. Pas aan het eind van de eerste helft kreeg het een goede kans, maar Kenneth Vermeer wist goed te redden.

Na rust kwam VVV iets meer tot aanvallend toe. Vilhena haalde een bal van de lijn, terwijl Vermeer zelf ook een bal goed wist te pareren. Naar mate de tweede helft vorderde richtte Feyenoord zich verder op en kwam het ook weer tot aanvallen toe. Dat leidde uiteindelijk tot de 0-2 van Nicolai Jørgensen in de 72e minuut. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en haalde direct hard uit. Doelman Unnerstall had geen kans om dat schot te keren.

Het duel leek ook te eindigen in een 0-2 overwinning, maar invaller Tyrell Malacia rukte in blessuretijd nog een keer op en haalde verrassend zelf verwoesten uit. Het schot van de jonge linksback ging hard en hoog in het doel en vormde meteen het absolute hoogtepunt van de wedstrijd.

Dankzij de overwinning is Feyenoord weer terug op de derde plaats. De ploeg won deze week zelf haar wedstrijden, terwijl AZ twee keer niet verder kwam dan een gelijkspel.


Eric Botteghin: 'We moeten de derde plaats vast houden'

Eric Botteghin moest in gesprek met Fox Sports erkennen dat Feyenoord het erg moeilijk had in Venlo. "We hebben de lijn goed doorgetrokken na donderdag", aldus Botteghin. "We hebben weinig weggegeven. We zijn geduldig geweest met opbouwen en hebben gewacht op de ruimte achter de verdediging. We maken drie goals. We moeten dan blij zijn."

Feyenoord had bijna vier maanden geen uitwedstrijd gewonnen. Waarom dat zo moeizaam ging kon de verdediger niet zeggen. "Ik ben blij dat we nu wel gewonnen hebben", zo gaf hij aan. "De uitwedstrijden zijn dit seizoen ons probleem geweest. We moeten er nu voor zorgen dat we tot het einde ook onze uitwedstrijden blijven winnen. We willen Europees voetbal spelen en dan moeten we deze plaats vast houden."


Giovanni van Bronckhorst: 'Het was belangrijk om vandaag de punten te pakken'

In gesprek met Fox Sports was Giovanni van Bronckhorst blij dat Feyenoord eindelijk weer een uitwedstrijd had gewonnen. "Het was belangrijk om vandaag de punten te pakken. Zeker ook gezien de stand en de mogelijkheid om over AZ heen te gaan. Dat hebben we gedaan. Voor ons allemaal heel goed", aldus Van Bronckhorst. "De drie punten waren nodig en dat hebben we goed gedaan. De omstandigheden waren moeilijk hier met het veld. Ze hadden vandaag wel goed gesproeid."

Van Bronckhorst ging verder: "We hebben het wel goed gedaan. In de tweede helft hadden we het wel al eerder moeten beslissen. We hebben VVV nog te lang in de wedstrijd gehouden. De 0-2 van Nico was belangrijk daarin. Je haalt dan het geloof ook weg bij de tegenstander. We hebben in die fase voldoende kansen gekregen."


[video] 'Back on track' - Sam Larsson na VVV-Venlo - Feyenoord


Nicolai Jørgensen: 'We hebben vandaag alles gegeven en hebben 0-3 gewonnen'

Nicolai Jørgensen was blij met de winst tegen VVV. "Het was niet makkelijk voor mij en voor het team. We hebben niet goed gepresteerd. We hebben vandaag alles gegeven en hebben 0-3 gewonnen, dus wij zijn blij. En ik scoorde zelf nog een goal", aldus Jørgensen. "Vandaag was ik erg gefocust. Als een ploeggenoot een fout maakte, was ik er meteen voor ze om ze vertrouwen te geven. Het is niet erg als je een fout maakt. Je mag dan ook boos zijn. Zolang je maar blijft werken voor het team."

Jørgensen ging verder: "Voor de wedstrijd hebben we met alle spelers al besproken dat we altijd positief zouden blijven, wat er ook gebeurt. We moesten elkaar vertrouwen blijven geven, omdat we in het verleden veel problemen hebben gehad met het spelen op kunstgras. Dat hebben we vandaag gedaan. In de tweede helft hebben we wel een korte fase gehad waarin zij een paar kansen kregen, maar we hebben het erg goed gedaan. Drie punten en de derde plaats is goed."


Tyrell Malacia: 'Deze goal was voor mijn opa'

In gesprek met Fox Sports blikte Tyrell Malacia terug op zijn doelpunt. "Ik kreeg de bal terug van Yassin. Ik draaide met mijn rug naar de tegenstander toe. Ik zag geen uitweg terug achter uit, dus ik moest vooruit. Ik ging dribbelen en kwam uit in de zestien. Ik keek wel en zag Tonny bij de tweede paal, maar ik dacht gewoon 'schieten'", aldus Malacia. "Normaal geef ik hem voor, maar nu dacht ik aan schieten. Ik schiet hem strak. Als hij valt, valt ie. En anders halen we er wel een corner uit."

Bij de linksback kwamen de emoties los na zijn treffer. "Ik heb een moeilijke periode gehad. Ik ben een echt familiemens. Er zijn wat dingen gebeurt in de familie en dat heeft het heel moeilijk gemaakt. Maar ik ben er sterker uit gekomen", zo gaf hij aan. "Deze goal was voor mijn opa. Hij zat altijd op de tribune en het is een groot gemis, maar deze was voor hem. Daarom kwamen ook de emoties eruit."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Sam Larsson ('24)
Goal
0-2 Nicolai Jørgensen ('72)
Goal
0-3 Tyrell Malacia ('90)
Scheidsrechter
Mulder
Toeschouwers
8.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('54)
Kaart
Feyenoord: Jens Toornstra ('86)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Ridgeciano HapsSven van BeekEric BotteghinCuco Martina


Kenneth Vermeer

Wissels:

'25 Tyrell Malacia voor Ridgeciano Haps
'71 Yassin Ayoub voor Jordy Clasie
'83 Dylan Vente voor Nicolai Jørgensen


Opstelling VVV Venlo

JoostenMlapaGrot


SusicVan OoijenPost


JanssenKumRöselerRutten


Unnerstall

Wissels:

'46 Van Bruggen voor Kum
'68 Seuntjens voor Grot
'78 Opoku voor Van Ooijen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-2)
 6 0-3 (0-2)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  5 0-2 (0-1)
12  5 0-2 (0-1)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Kenneth Vermeer (35 -> 5,0)
2. Tyrell Malacia (21 -> 4,0)
3. Sam Larsson (18 -> 3,0)
4. Nicolai Jørgensen (16 -> 2,0)
5. Tonny Trindade de Vilhena (13 -> 1,0)
6. Steven Berghuis (9 -> 0,0)
7. Jens Toornstra (4 -> 0,0)
8. Yassin Ayoub (2 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (1 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
10. Sven van Beek (0 -> 0,0)
10. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
10. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
10. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
10. Renato Tapia (0 -> 0,0)
10. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
10. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
10. Robin van Persie (0 -> 0,0)
10. Dylan Vente (0 -> 0,0)
10. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
10. Cheick Touré (0 -> 0,0)
10. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
10. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
10. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
10. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
10. Wouter Burger (0 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
10. Joris Delle (0 -> 0,0)
10. Cuco Martina (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Prima overwinning! Laag tempo ook door kutkunstgras maar goed. Malacia matig maar heerlijke goal! Ayoub zoveel beter dan vilhena.... Japie Stam lekker! Az gelijk gisteren ook lekker natuurlijk. Jorgensen super en veel km's gemaakt ook nog! Niet op de bank svp als de matige van persie terug is. Clasie retour en schouten halen. En el khayati blijft bizar goed kan nog net qua leeftijd. Stam beste speler meenemen, Namli? Dan geen el khayati. Pisv win svp ben klaar met dat gehype van dat kut ajakkes. 5 jaar geen kampioen zou zooooo lekker zijn en dan uiteraard opeens gaan roepen dat beker een bekroning op een topseizoen en hoofdprijs is hypocriete sukkels.
+1/-1

3 jaar geleden (gewijzigd)
Eindelijk,de 1e uitzege in 2019...Na Heerenveen de 2e clean sheet.De statistieken mogen weer in de kast,zijn vaak nikszeggend,wel de resultaten die geboekt worden.Na een redelijke 1e helft toch weer tamelijk ver teruggezakt in het 2e deel.De min of meer bevrijdende 0-2 door Jorgensen was toch doorslaggevend,het leek te kantelen door een aandringend VVV,soms is geluk af te dwingen,niettemin erg blij met dit resultaat,brengt wat rust in de gelederen,hoewel er nog heel wat werk aanstaande is.Met nog 5 wedstrijden moge het lukken om die 3e plek vast te houden!Laten we ons daar aan vast houden!YNWA!!!
+1/-1

3 jaar geleden
Eerste helft niet slecht maar wat was het weer billen knijpen in de tweede helft, maar gelukkig scoort Malacia nog een hele mooie, dus goeie uitslag. Maar wat die Clasie nog steeds in het elftal doet is een raadsel, stuur hem s.v.p. retour naar Engeland, denk dat ze daar niet meer bij komen van de lach als Feyenoord er over peinst hem over te nemen, ja alleen als ze een paar miljoen meegeven want sneu voor die jongen maar die is echt geen euro meer waard. Ayoub kwam er in en Feyenoord werd plots weer gevaarlijk en ik hoop dat Gio hem nu eens beloont en tegen Heracles op zal stellen. Dan nog even over Martina, snel mee klaar, kan helemaal niet voetballen.
Aan Vilhena ontbreekt het nooit aan werklust maar wat giga veel balverlies en verkeerde passes, inderdaad tijd dat hij een andere competitie opzoekt. Van Sven van Beek weet iedereen wel wat hij kan, balletje breed en balletje terug al moet ik eerlijk zijn, dat viel nu wel mee maar die jongen kan totaal niet opbouwen en dan is het almet al niet zo vreemd dat je bijna 20 punten achter staat, feitelijk te gek om over te praten en Feyenoord zeer onwaardig. Hoop toch dat na de a.s. uittocht er een mooie zomer aanbreekt met veel bruikbare mensen, inclusief directie want wie is er nu op het onzalige idee gekomen om zo,n Jan de Jong binnen te halen, nooit iets met voetbal te maken gehad en om Johan Derksen aan te halen , hij weet niet eens of er lucht, zand of water in een bal zit.
+1/-1