Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord veel te sterk voor FC Emmen en wint eenvoudig


Tijdstip
3 maart 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord veel te sterk voor FC Emmen en wint eenvoudig; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord veel te sterk voor FC Emmen en wint eenvoudig

Feyenoord heeft zonder problemen de thuiswedstrijd tegen FC Emmen weten te winnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was met 4-0 veel te sterk. Robin van Persie groeide uit tot man van de wedstrijd. De aanvoerder van Feyenoord scoorde drie doelpunten. Steven Berghuis zorgde voor de eindstand.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Ajax besloot Giovanni van Bronckhorst enkele wijzigingen in zijn ploeg aan te brengen. Nicolai Jørgensen keerde weer terug in de basis en daardoor moest Jens Toornstra op de bank plaats nemen. Daarnaast mocht Ridgeciano Haps voor het eerst dit seizoen aan de aftrap beginnen. Hij nam de plek over van Calvin Verdonk.

Feyenoord begon in een erg lege Kuip zwak aan de wedstrijd. FC Emmen kreeg in de openingsfase de beste kansen, maar het lukte de Drentenaren niet om te scoren. Feyenoord kwam wel steeds beter in de wedstrijd en uiteindelijk viel vlak voor rust de 1-0. Robin van Persie kwam voor zijn man en kon zo een voorzet van Sam Larsson binnen schieten.

Vlak na de openingstreffer moest Kenneth Vermeer vervangen worden. De doelman raakte geblesseerd na een botsing met Emmen-aanvaller Braken. Daardoor maakte Joris Delle zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Een paar minuten na rust was het weer raak voor Feyenoord. Steven Berghuis gaf een mooie pass op Van Persie en de aanvoerder zorgde daarmee voor zowel zijn als Feyenoord tweede doelpunt van de middag. Tien minuten later maakte Van Persie ook zijn derde doelpunt, waarmee hij voor het eerst in zijn loopbaan een hattrick maakte in de Eredivisie.

Het mooiste doelpunt van de middag kwam echter niet van de voet van Van Persie. Berghuis schoot een kwartier voor tijd een vrije trap fantastisch in de bovenhoek en liet daarmee doelman Scherpen kansloos. Feyenoord speelde geen goede wedstrijd, maar boekte zonder problemen een ruime overwinning.


Robin van Persie: 'Voetbal speel je omdat je het leuk vindt'

In gesprek met Fox Sports was Robin van Persie blij met zijn hattrick tegen FC Emmen. "Het is mijn eerste in de Eredivisie. Het heeft even geduurd", zei hij daarover. "In het buitenland een stuk of acht, negen denk ik. Maar dat mag ook wel in achttien jaar."

Na de uitschakeling tegen Ajax gaf de aanvaller al aan dat hij niet in somberheid ging afsluiten, omdat voetbal het leukste is wat er is. "Iedere ploeg wil zich vanaf februari richten op een finale. Uiteindelijk spelen maar twee ploegen die finale. Maar is het dan zo dat het voor al die andere ploegen nergens meer om gaat? Voetbal speel je omdat je het leuk vindt", aldus Van Persie. "Die andere jongens moeten voor hun toekomst spelen. Ze moeten voor hun plezier spelen en spelen omdat ze het leuk vinden. Combineer, probeer goals te maken, daar gaat het om. Natuurlijk wil je graag om prijzen spelen, maar dat is niet ieder jaar zo. Je verliest vaker als dat je wint. Ook daar moet je mee om gaan."

Van Persie ging verder: "Iedereen wil winnen. Ik heb in mijn carrière gelukkig mogen winnen, maar veel meer verloren. Dat moet je een plekje geven en weer doorgaan. Altijd maar weer doorgaan. Altijd ergens de motivatie vinden om toch weer door te gaan. Dat hoort er bij en dat hoort bij topsport. Dat is in mijn ogen de enige manier."

Voor de aanvoerder van Feyenoord zit over tien wedstrijden zijn carrière als voetballer er op. "Ik ga er van genieten. In ieder geval proberen", zo gaf hij aan. "Het is natuurlijk moeilijk wanneer het moment er is om te stoppen. Als je dat allemaal vooraf kon weten, zou je eindigen met een prijs op een grandioze manier. Je moet ergens een moment kiezen en dat heb ik nu gekozen."


Giovanni van Bronckhorst: "Uiteindelijk moet het beter als je de komende wedstrijden wil winnen"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: 'Uiteindelijk moet het beter als je de komende wedstrijden wil winnen'

Giovanni van Bronckhorst gaf in gesprek met Fox Sports aan blij te zijn met de reactie van zijn ploeg nadat het woensdag nog voor de TOTO KNVB Beker werd uitgeschakeld. "Je wint vandaag met 4-0. Zeer verdiend denk ik", aldus Van Bronckhorst. "Het tempo lag in het begin wel heel laag. Uiteindelijk hebben we in de eerste helft voldoende kansen gehad om te scoren. We scoorden maar één keer, maar je geeft in de omschakeling ook twee grote kansen weg. Dat was niet goed. In de tweede helft speel je alles heel gedisciplineerd uit en met Robin heb je iemand die dan het verschil kan maken."

De trainer van Feyenoord had geen verklaring waarom het tempo zo laag lag. "Dat is iets wat je zelf op moet brengen. Vandaag was dat te laag. Allereerst het baltempo, maar ook de mensen overslaan wanneer het kan. Dat moet een stuk beter", zo gaf hij aan. "Vandaag heeft je dat niet in de problemen gebracht. Alleen in de eerste helft een of twee momenten. Maar uiteindelijk moet dat beter wil je de komende wedstrijden ook winnend af sluiten."

Afgelopen dagen werd er veel gepraat met de spelers. "Je merkte wel dat er teleurstelling is. Je kan het zeggen of je kan het er met de jongens over hebben, maar uiteindelijk moet je het in het veld laten zien. Dat is vandaag niet helemaal gelukt, maar voor een groot deel wel. Daardoor winnen we ook met grote cijfers. Als je net een niveautje sneller speelt, kun je hier nog drie of vier goals meer maken."

Van Bronckhorst was lovend over het spel van Robin van Persie. "Hij liet vandaag weer zien hoe goed hij nog is. Met zijn creativiteit maakte hij het verschil", aldus Van Bronckhorst. "In de rol achter Nico was hij altijd aanspeelbaar en maakte steeds de juiste keuze in balbezit. Dat zorgt er voor dat je deze wedstrijd wint. Bij tegenstanders die heel compact spelen heb je Robin nodig als tussenstation en dat heeft hij vandaag uitstekend gedaan."


Steven Berghuis: 'De hele ploeg en ook ikzelf kan veel beter als dit'

Steven Berghuis kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag hoe de dagen na de nederlaag tegen Ajax waren. "Afgelopen dagen waren teleurstellend en heel moeilijk. We spelen nu alleen nog voor de derde plek en dat is niet Feyenoord waardig", aldus Berghuis. "Maar het is wat het is. Je moet toch je schouders er onder zetten. Gewoon derde worden. Doen wat je moet doen."

Berghuis was niet te spreken over hoe Feyenoord aan de wedstrijd begon. "Dit komt al het hele seizoen terug. Niet alleen vandaag. Het zag er niet heel fris en fruitig uit", zo gaf hij aan. "Het kan allemaal veel en veel beter. Ook bij mezelf. Zo veel hebben we verwacht van te voren van dit seizoen en uiteindelijk zo weinig hoogtepunten meegemaakt. Het zijn er zo weinig geweest waardoor je niet dat lekkere gevoel hebt en vasthoudt. Het is normaal dat je bij succes zelfvertrouwen krijgt. De hele ploeg en ook ikzelf kan veel beter als dit."

Gevraagd werd of hij nog wel kon genieten van zijn goal. "Natuurlijk is dat leuk. Maar je weet dat het gewoon veel beter kan", zei hij daarover. "Al hebben we het heel weinig laten zien, dus het is ook niet heel geloofwaardig als ik dat zeg. Maar het is gewoon nog tien wedstrijden knallen. Schouders er onder en gaan."


[video] Interview | Joris Delle na debuut in Feyenoord 1


[video] Interview | Ridgeciano Haps na Feyenoord - FC Emmen


[video] Samenvatting | Feyenoord - FC Emmen 2018-2019


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Robin van Persie ('38)
Goal
2-0 Robin van Persie ('52)
Goal
3-0 Robin van Persie ('62)
Goal
4-0 Steven Berghuis ('76)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Emmen: Neidhart ('30)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieJordy Clasie


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenCuco MartinaJeremiah St. Juste


Kenneth Vermeer

Wissels:

'42 Joris Delle voor Kenneth Vermeer
'69 Orkun Kökcü voor Sam Larsson
'86 Luis Sinisterra voor Robin van Persie


Opstelling FC Emmen

Braken


JansenChacónNeidhartBannink


CavlanBakkerLukicVeendorpGronsveld


Scherpen

Wissels:

'46 Slagveer voor Bannink
'68 Kuipers voor Neidhart
'77 Arias voor Jansen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 7 4-0 (1-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
10  5 2-0 (1-0)
11  5 2-0 (1-0)
12  5 2-0 (1-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 3-0 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Robin van Persie (56 -> 5,0)
2. Sam Larsson (15 -> 4,0)
3. Kenneth Vermeer (14 -> 3,0)
4. Steven Berghuis (10 -> 2,0)
5. Ridgeciano Haps (6 -> 1,0)
6. Tonny Trindade de Vilhena (4 -> 0,0)
7. Jeremiah St. Juste (3 -> 0,0)
8. Nicolai Jørgensen (2 -> 0,0)
8. Joris Delle (2 -> 0,0)
10. Niemand (1 -> 0,0)
10. Calvin Verdonk (1 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
12. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
12. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Cuco Martina (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Toch wel nico....hopelijk wel pfffff had dat wo gedaan. Van Beek ipv JAVDH? Dat kijkt me niet.
+1/-0

5 jaar geleden
Krankzinnige keuzes weer van Gio... Martina, die nog niets heeft laten zien en huurling is, in de basis zetten in plaats van van Beek of Botteghin, waaraan je geld kunt verdienen. Toornstra niet op het middenveld, ook zo iets. Verder verdient Berghuis in mijn ogen veel minder krediet. Nieuwkoop deed het tot slot als back tegen 020 beter dan St-Juste. Kortom, waarom niet spelen met: Vermeer - Nieuwkoop - van Beek - van der Heijden - Haps - Clasie - Toornstra - VIlhena - Sinisterra - Jørgensen - Larsson. Van Persie lekker laten invallen.
+1/-1

5 jaar geleden
Wat een zaadpot. Van persie probeert vanaf zijkant over keeper van 2 meter te koppen man volledig vrij voor de goal 1000x betere optie. Vrije trap larsson 10 meter en berghuis 5 meter over :-(. Als je geen zin hebt blijf dan in bed. Te laag tempo en weer geen creativiteit. Toornstra makkelijk slachtoffer weer. En vilhena maar aanmodderen, zo slecht, zoveelste totaal nuttelize schot van 30 meter en helft van zijn ballen balverlies zoals altijd. Wissel de buitenspelers een keer om doe iets. Okay goal goede actie larsson eindelijk achterlijn gehaald. Beste opstelling wat mij betreft: vermeer haps javdh cuco st juste clasie toornstar nico larsson robin berghuis.
+1/-0