Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord na zwakke wedstrijd uitgeschakeld in TOTO KNVB Beker


Tijdstip
27 februari 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox


Feyenoord na zwakke wedstrijd uitgeschakeld in TOTO KNVB Beker; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Feyenoord na zwakke wedstrijd uitgeschakeld in TOTO KNVB Beker

Feyenoord moet ook de TOTO KNVB Beker uit het hoofd zetten. In De Kuip ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 0-3 onderuit tegen Ajax. Feyenoord kwam vlak voor rust op achterstand uit een corner die niet gegeven had mogen worden. Na rust konden de Amsterdammers uitlopen naar een 0-3 overwinning.

Feyenoord begon nog goed aan de wedstrijd. Na een paar minuten schoot Sam Larsson op de paal, terwijl een minuut later een schot van Robin van Persie nog net geblokt kon worden door Matthijs de Ligt. Na een goed eerste kwartier, zakte de ploeg echter steeds verder weg. Het spel werd slordiger en Ajax kwam daardoor beter in de wedstrijd. Via Ziyech kwam het zelfs bijna tot scoren, maar ook hij schoot op de paal.

Beide ploegen leken met een 0-0 ruststand de kleedkamers op te gaan zoeken tot Kevin Blom tot verbazing van iedereen besloot om Ajax nog een hoekschop te geven. Duidelijk was te zien dat Tadic als laatste de bal raakte, maar Blom bleef bij zijn beslissing. Uit die corner viel uiteindelijk de openingstreffer van De Ligt, die weg kon lopen uit de rug van Sam Larsson.

Vlak na rust was het opnieuw raak. Ook nu viel de treffer uit een corner en wederom werd er zwak verdedigd aan de kant van Feyenoord. De ploeg kreeg de bal maar niet weggewerkt, waarna de bal voor de voeten van Tagliafico kwam. De verdediger van Ajax kon daardoor eenvoudig voor de 0-2 zorgen.

Het publiek ging vervolgens achter de ploeg staan, die weer wat beter in de wedstrijd kwam. Jens Toornstra kwam na een uur spelen plotseling alleen voor de keeper, maar hij schoot naast. Bijna uit het niets viel vervolgens de beslissing. Na een counter van Ajax kwam de bal voor de voeten van Van de Beek. Zijn schot leek wel houdbaar voor Kenneth Vermeer, maar ging toch in het doel en de 0-3 was een feit.

Feyenoord leek zelf ook te beseffen dat de wedstrijd gespeeld was en kwam in de resterende 25 minuten tot geen enkele kans meer. Een kwartier voor tijd claimde het nog wel voor een strafschop na hands van De Ligt, maar zowel scheidsrechter Blom als de VAR vonden het niet zwaar genoeg voor een penalty. Het seizoen van Feyenoord leek daarmee al eind februari voorbij te zijn, omdat na de enorme achterstand in de competitie ook de TOTO KNVB Beker dit seizoen niet aan de prijzenkast toegevoegd zal worden. Enige wat rest is nog de strijd om de derde plek met AZ.


Jordy Clasie: 'Ik vond ons niet goed spelen'

In gesprek met Fox gaf Jordy Clasie aan te balen dat Feyenoord was uitgeschakeld én hoe de ploeg gespeeld had. "Ik vond ons niet goed spelen. Met name heel slordig aan de bal. Dat is jammer. Precies in zo'n wedstrijd dat je jezelf kan zien. Misschien wel de mooiste van het jaar", aldus Clasie. "We waren niet super slecht, maar in de eindfase waren we met momenten te slordig aan de bal. Als je in het begin die kansen maakt, wordt het een heel andere wedstrijd. Maar alleen toen hebben we iets gecreëerd."

Feyenoord kwam op achterstand nadat Ajax vlak voor rust ten onrechte een corner kreeg. "Hij was overtuigd dat het een corner was en hij zei ook dat de VAR het een corner vond. Maar in de rust zei hij weer dat de VAR niets had gezegd. Het is natuurlijk wel een heel belangrijk moment", zo gaf hij aan. "Ik heb in de rust tegen hem gezegd dat het ongelofelijk is wat hij doet. Een scheidsrechter kan altijd een fout maken, maar het was op een heel belangrijk moment. Je komt één minuut voor rust achter. Dat doet wel wat met een ploeg."

Snel na rust kreeg de ploeg nog een tegentreffer te verwerken. "Die 0-2 valt dan snel en eigenlijk zit alles daarna tegen. We begonnen ons spel niet meer te spelen en het werd alleen maar moeilijker en moeilijker", zei hij daarover.


Giovanni van Bronckhorst: "Moment voor rust was heel bepalend voor ons"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: 'Moment voor rust was heel bepalend voor ons'

Giovanni van Bronckhorst was in gesprek met Fox teleurgesteld in het resultaat van zijn ploeg. "Uiteindelijk verliezen we hier. In het begin van de wedstrijd hadden we op voorsprong kunnen komen. Dat zijn momenten die we niet hebben gepakt", aldus Van Bronckhorst. "We begonnen heel erg goed. We verdienden ook op voorsprong te komen, maar dat gebeurt niet. We begonnen goed, maar daarna werd het wel iets minder. Een aantal keer wilden we te snel naar voren en verspeelden we te snel ballen op het middenveld."

Van Bronckhorst ging verder: "Ik vond dat beide teams in de eerste helft wel goed in de wedstrijd zaten met de mooiste kansen voor ons. Alleen net voor de rust gaan we met een achterstand de kleedkamers in."

De trainer van Feyenoord baalde vooral van de openingstreffer die uit een onterechte corner viel. "Je zag al dat Jordy een sliding neemt en de bal weer het veld in wil schieten, maar via Tadic gaat de bal achter. Alleen de scheids geeft een corner. De vierde official bevestigde ook dat het een corner was en Blom ook in de rust. En dan zie je dat het geen corner is", zo gaf hij aan. "Dat was heel bepalend voor ons. Je weet dat de eerste goal belangrijk is in zo'n wedstrijd. Je voelt bij de tegengoal ook dat het een beetje dood valt in het stadion en zo begonnen we ook aan de tweede helft. Daar kwam dan snel de tweede overheen."

Van Bronckhorst moest erkennen dat het seizoen voor Feyenoord min of meer al voorbij is. "Dit was de laatste kans om een prijs te pakken dit seizoen. Dit lukt dan niet omdat we niet gewonnen hebben. Ik heb vooral de pee in op de manier waarop", zei hij daarover. "In de eerste helft hebben we de momenten niet gepakt om op voorsprong te komen. Als je op deze manier dan achter komt, is het een heel bepalend moment."


Robin van Persie: 'We hebben alles gegeven, alleen in de eerste fase de kansen niet benut'

Robin van Persie stond met een teleurgesteld gevoel Fox te woord, omdat de laatste kans op een prijs voor hem verkeken was. "Maar dat hoort ook bij topsport. Dit moet je ook nemen als een man", aldus Van Persie. "Je wint samen en je verliest samen. Dat is hoe het is. Soms ben je blij en soms ben je niet blij. Vandaag zijn we niet blij."

De aanvoerder was vooral teleurgesteld over het resultaat. "In de eerste helft speelden we goed. We hadden een aantal kansen gecreëerd. Als hij dan niet valt, is dat jammer. We hadden het eerste half uur de overhand, maar we moeten die kansen wel maken", zo gaf hij aan. "Zij komen met een corner op 0-1. Het was wel een goede goal van hun. Maar dat is toch een domper voor rust."

Van Persie vond het jammer dat hij gewisseld werd. "Maar Gio zei net dat hij mij eigenlijk van plan was op 10 te zetten als het 0-2 was gebleven, maar toen scoorden zij de 0-3. Dus vandaar", zei hij daarover.

De aanvaller was het niet eens de vraag dat hij zijn loopbaan af gaat sluiten zonder prijs. "Dat is niet hoe ik het zie. Ik heb prijzen gewonnen, ik heb finales gewonnen. Ook finales verloren. Grote wedstrijden mogen spelen. Als je het nu hebt over een prijs wel of niet winnen, denk ik dat mijn carierre een prijs op zich is. Daar ben ik dankbaar en trots op", aldus Van Persie. "Natuurlijk had ik die prijs graag nog eventjes meegepakt. Dat spreekt voor zich. Ik ben sportman. Ik wil altijd winnen. Maar dit hoort er ook bij. Het is niet zo dat je altijd alles maar wint. Dit is topsport. Je wint, je verliest, daar moet je mee om gaan. Vandaag hebben we verloren. Dat is zwaar teleurstellend. We hebben alles gegeven, alleen in de eerste fase de kansen niet benut. Dat is een domper."


Bestuurslid FSV De Feijenoorder: "Verwijzingen op spandoek zijn verwerpelijk"; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Bestuurslid FSV De Feijenoorder: 'Verwijzingen op spandoek zijn verwerpelijk'

In een reactie aan het Algemeen Dagblad heeft bestuurslid Eduard Cachet van FSV De Feijenoorder afstand genomen naar een verwijzing naar zowel Picornie als Nouri op het enorme doek tijdens de wedstrijd tegen Ajax van afgelopen woensdag. Volgens Cachet zijn de verwijzingen verwerpelijk. "Op het ontwerp, dat is afgestemd met Feyenoord, stond het zeer zeker niet", aldus Cachet. "Maar het doek is meer dan 100 meter groot en je kan niet elke vierkante centimeter controleren. Het stond ook in een heel klein hoekje."

Onduidelijk is ook wie het heeft gedaan. "Er hebben ook minimaal 100 mensen aan gewerkt en we hebben geen idee wanneer het erop is gezet", zo geeft hij aan.

Op het doek was een kleine hectometerpaal geschild met 'A10' en '34,0'. A10 verwijst naar de rellen in Beverwijk in 1997 tussen hooligans van Feyenoord en Ajax, waarbij Picornie om het leven kwam. 34,0 verwijst naar Abdelhak Nouri, die anderhalf jaar geleden blijvende hersenschade opliep na een hartstilstand.


[video] Interview | Jens Toornstra na Feyenoord - Ajax


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 De Ligt ('45)
Goal
0-2 Van de Beek ('49)
Goal
0-3 Van de Beek ('65)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
50.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Van de Beek ('12)
Kaart
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('28)
Kaart
Feyenoord: Jeremiah St. Juste ('56)
Kaart
Ajax: De Jong ('61)
Kaart
Ajax: Mazraoui ('67)
Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('77)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Calvin VerdonkJan-Arie Van der HeijdenCuco MartinaJeremiah St. Juste


Kenneth Vermeer

Wissels:

'66 Nicolai Jørgensen voor Robin van Persie
'72 Ridgeciano Haps voor Calvin Verdonk


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-3 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-3 (0-2)
 4 1-2 (0-1)
 4 2-4 (0-1)
10  4 1-2 (0-1)
11  4 1-2 (0-1)
12  4 0-5 (0-2)
13  4 1-3 (0-2)
14  4 0-4 (0-4)
15  4 0-4 (0-2)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.86. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jordy Clasie (20 -> 5,0)
2. Niemand (14 -> 4,0)
3. Sam Larsson (8 -> 2,5)
3. Kenneth Vermeer (8 -> 2,5)
5. Tonny Trindade de Vilhena (5 -> 0,5)
5. Robin van Persie (5 -> 0,5)
7. Jeremiah St. Juste (4 -> 0,0)
8. Jan-Arie Van der Heijden (3 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (2 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
11. Cuco Martina (1 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Sven van Beek (0 -> 0,0)
12. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
12. Steven Berghuis (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
12. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
12. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Joris Delle (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Gelukkig kan een beker het dramatische seizoen dit keer niet verbloemen. Tijd voor een paleisrevolutie in alle geledingen.
+2/-1

Kuijt007 (geschorst)
5 jaar geleden
De conclusie is gewoon heel simpel: Op het moment dat de ploeg er MOET staan, dan geven ze niet thuis. Op 5-10 minuten na heeft Feyenoord deze nederlaag volledig over zichzelf afgeroepen, een verkeerde beslissing van blom verandert daar helemaal niks aan. Feyenoord speelde inspiratieloos, zonder inzet en weer zonder enige vorm van mentaliteit. Daar zit het grote probleem. De eerdere wedstrijden tegen 020 en psv konden ze enigszins vrijuit spelen, nu MOEST het, net zoals tegen Trencin en dan vallen ze gewoon keihard door de mand. Op elk gebied. Daarbij jaknikker van Geel (eerste jaren super, laatste 3 jaar dramatisch) en het waardeloze tactiek loze en waardeloze wisselbeleid van Gio erbij maakt het gewoon dat de nederlaag meer dan terecht is. Daar kunnen we lang of kort over zijn, maar dit is gewoon de keiharde waarheid. Er moet daarom ook geen bezem door het Maasgebouw en de selectie, maar een complete bulldozer. Het beleid en de inhoud van de selectie moet volledig om, want dit is nu gewoon waar het naartoe gaat. Gio had zeker na vorig seizoen, en misschien wel na het kampioenschap op moeten stappen. Dan had die door de voordeur naar buiten gekund en was die als "held" weg gegaan, net zoals van Geel. Gudde wist gewoon dat het klaar was voor hem, missie volbracht: Gezond maken van de club (met of zonder zijn toedoen) en kampioen maken. Dan is het gewoon klaar en tijd voor de volgende stap. Robert Eenhoorn had gehaald moeten worden, maar nee wij krijgen weer een of andere Jan de Jonge die denkt in z'n tweede pubertijd (ook wel midlife crisis genoemd!!!) te zitten en jaknikker van Geel. Echt we hebben niks aan die 25 miljoen over 7(!!!) jaar. Er moet NU beleid gemaakt worden voor de KOMENDE JAREN, zodat we DAN weer door kunnen pakken. Maar goed, we gaan lekker door zoals we al gingen, want ja de 3e plaats hebben we altijd nog om voor te vechten zoals Gio heel wijselijk weer zal zeggen... Conclusies trekken, homaar.... Ik ben hier echt goed ziek van.... Gelukkig is het bijna carnaval en kunnen we het ff wegdrinken...
+2/-1

 
5 jaar geleden
In grote lijnen ben ik het met je eens en ja zo zoetjes aan mag er wel een bulldozer voor. Wat betreft Gio vind ik dat hij nog steeds door de voordeur kan vertrekken,deze man heeft echt wel veel goed gedaan. Dat wordt een ander verhaal voor van Geel. Ook ik begrijp niet wat die langharige teckel daar moet.
+2/-0

5 jaar geleden
Het is in ieder geval duidelijk dat er voor het komend seizoen 2 zeer goeie centrale verdedigers moeten komen.Met Haps en st Juste heb je goeie backs, maar die hebben wel back ups nodig.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Deels eens. Centraal is het kut met peren. Liever zou ik ook nog een sterke RB willen, want Nieuwkoop komt tekort en St. Juste is een man-van-glas. Ook wil ik (weer) een echte Rechtsbuiten en een echte Linksbuiten, zodat de spits weer zijn waarde heeft en er voorzetten buitenom gegeven kunnen worden.
+1/-0