Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord naar halve finale na winst tegen Fortuna


Tijdstip
23 januari 2019
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox


Feyenoord naar halve finale na winst tegen Fortuna

Feyenoord blijft zicht houden op een prijs. In De Kuip werd Fortuna Sittard met 4-1 verslagen. Robin van Persie maakte twee doelpunten, waarvan één strafschop. Sven van Beek wist ook te scoren, terwijl Steven Berghuis ook een penalty wist te benutten.

Feyenoord begon wederom niet goed aan de wedstrijd. De eerste twee kansen waren ook voor Fortuna Sittard, maar dankzij twee uitstekende reddingen van Kenneth Vermeer bleef het doel schoon.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam steeds beter in de wedstrijd en was via Calvin Verdonk en Nicolai Jørgensen ook al gevaarlijk. Dankzij Robin van Persie kwam Feyenoord ook op voorsprong. Hij schoot een voorzet van Jeremiah St. Juste binnen.

Voor rust kon Feyenoord de marge al verdubbelen, maar Sam Larsson en St. Juste kregen de bal niet in het doel en na rust schoot Jørgensen op de paal en zag Steven Berghuis zijn inzet gekeerd worden door doelman Koselev.

Vanuit het niets was het echter opeens gelijk toen Jan-Arie van der Heijden simpel uitgekapt werd en Novakovich wist te scoren. Het duurde echter niet lang voordat Feyenoord weer op voorsprong kwam. Scheidsrechter Gözübüyük legde de bal op de stip vanwege hands van Heerings en Van Persie schoot zijn tweede treffer binnen.

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd vervolgens beslist toen Sven van Beek uit een corner van Larsson raak wist te kopen. In blessuretijd kreeg Feyenoord nogmaals een strafschop, omdat Larsson onderuit werd gehaald. Omdat Van Persie al gewisseld was, ging Berghuis achter de bal staan en hij schoot de eindstand onberispelijk op het scorebord.


[audio] De goals van Feyenoord-Fortuna (4-1) op Radio Rijnmond


Jordy Clasie: 'Zondag kunnen we niet zoveel ruimte weggeven. Laten we het daar op houden'

Ondanks de ruime overwinning tegen Fortuna Sittard was Jordy Clasie in gesprek met Fox Sports niet tevreden hoe Feyenoord aan de wedstrijd begonnen was. "We gaven veel te veel ruimte weg. Met name in de omschakeling. Dat gebeurt ons vaker dit seizoen", aldus Clasie. "De linies staan veel te ver uit elkaar. Bij fases wanneer we druk zetten en ook wanneer we aanvallen."

Clasie ging verder: "De restverdediging is niet altijd op orde en dan zie je dat ook een ploeg als Fortuna heel gevaarlijk kan worden. Zij kregen drie grote kansen in de eerste twintig minuten. Dat is iets wat we zeker moeten verbeteren. Dat zeggen we iedere week. Zondag kunnen we niet zoveel ruimte weggeven. Laten we het daar op houden."

Na de openingstreffer kreeg de ploeg grip op de wedstrijd. "Vanuit daar hadden we de controle. Zonder dat we goed speelden overigens. We waren nog steeds slordig. Het baltempo was veel te laag", zo gaf hij aan. "In de tweede helft moet je het snel afmaken, maar krijg je toch een goal om je oren. Het publiek hoor je ook morren en dat is logisch. Wij moeten hier negentig minuten de bovenliggende partij zijn en dat was niet het geval."


[video] Van Beek over goal bij Feyenoord-Fortuna: 'Vandaag het juichen bescheiden gehouden'


Giovanni van Bronckhorst: 'Als je met 4-1 wint van Fortuna is de missie geslaagd'

In gesprek met Fox Sports gaf Giovanni van Bronckhorst aan dat hij vond dat zijn ploeg revanche had genomen voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle. "Als je met 4-1 wint van Fortuna is de missie geslaagd", aldus Van Bronckhorst. "De wedstrijd begonnen we goed, maar de twee grootste kansen in het begin waren voor Fortuna. We kwamen toen op voorsprong en in de tweede helft werd het gelijk. Daarna gingen we een tandje sneller spelen en komen we daardoor weer in de wedstrijd. Daardoor beslisten we de wedstrijd."

Voor de openingstreffer was Fortuna enkele keren gevaarlijk. "In de omschakelmomenten moet je alert zijn en moet je goed staan. Op dat moment leden we te snel balverlies en gaven we achterin te veel ruimte weg. We hadden het toen niet goed onder controle", zo gaf hij aan. Fortuna speelde ook iets anders als we gewend waren en we moesten toen switchen in de veldbezetting. Ik denk dat we daarin goed anticiperen. De twee grootste kansen waren voor Fortuna, maar we zijn hier wel duidelijk de winnaar."


Jeremiah St. Juste: 'Het spel was veel beter dan afgelopen zaterdag'

Jeremiah St. Juste vond in gesprek met Fox Sports dat Feyenoord zich had weten te revancheren voor de wedstrijd tegen PEC. "Het spel was veel beter dan afgelopen zaterdag. De energie was veel beter", aldus St. Juste. "Ik was ook veel beter als afgelopen zaterdag. Ik zat beter in de wedstrijd. Ik kan ook veel beter. Dat wil ik laten zien."

De rechtsback kreeg na de wedstrijd in Zwolle nog veel kritiek. "Ik leg de lat bij mezelf ook heel hoog, dus ik baal zelf ook van die wedstrijd. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Dat ik mezelf ook bekritiseer", zo gaf hij aan. "Deze wedstrijd was weer veel beter, dus er is een stijgende lijn."


[video] 'Gio' over Feyenoord-Fortuna: 'Van Persie laat weer zien hoe belangrijk hij is'


Robin van Persie: 'We hebben het onszelf toch lastig gemaakt'

In gesprek met Fox Sports vond Robin van Persie dat het Feyenoord gedeeltelijk gelukt was om revanche te nemen voor afgelopen weekend. "We hebben gewonnen, dus in dat opzicht wel. Het spel was niet altijd even goed. Fortuna speelde ook erg sterk, dus het was wel lastig. Zij hadden de eerste twee grote kansen. Daar moet je een beetje mazzel bij hebben en dat hadden wij gelukkig."

De aanvoerder ging verder: "Op een gegeven moment komen we 1-0 voor en dan moet je de wedstrijd eigenlijk killen. We krijgen twee goede kansen voor 2-0 en 3-0, maar die maken we niet en dan komen zij in een keer terug in de wedstrijd. Dat was even een domper."

Feyenoord had het zichzelf alleen veel makkelijker kunnen maken. "Het was niet echt soepel als team. We hebben het onszelf toch lastig gemaakt. Fortuna kwam terug in de wedstrijd en dat was niet goed van onze kant", zo gaf hij aan.

Zelf speelde Van Persie een goede wedstrijd. "De eerste twintig minuten kwam ik niet echt goed in het spel. Fortuna had steeds een paar man rondom mij heen. Ik ben toen iets meer ruimte gaan zoeken. In de eerste helft stak ik Nico weg en in de tweede helft Steven twee keer. Daar kan ik van genieten. Dat is leuk. Het is jammer dat ze er niet in gaan. Dat is soms nog mooier dan een goal."


[video] Kenneth Vermeer over nieuwe rol bij Feyenoord: 'Lekker om minuten te maken'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Robin van Persie ('34)
Goal
1-1 Novakovich ('54)
Goal
2-1 Robin van Persie ('68, penalty)
Goal
3-1 Sven van Beek ('81)
Goal
4-1 Steven Berghuis ('90, penalty)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
25.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Fortuna Sittard: Mica ('76)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieJordy Clasie


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekJeremiah St. Juste


Kenneth Vermeer

Wissels:

'86 Jens Toornstra voor Robin van Persie
'86 Dylan Vente voor Nicolai Jørgensen


Opstelling Fortuna Sittard

NovakovichStokkers


El MessaoudiDiemersSmeetsHutten


MicaHeeringsRodriguezEssers


Coselev

Wissels:

'78 Vidigal voor Hutten
'86 Ospitalieri voor Mica
'86 Semedo voor Novakovich


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 4-1 (1-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
10  5 2-1 (1-0)
11  5 3-1 (1-0)
12  5 2-1 (1-0)
13  5 2-1 (1-0)
14  5 3-1 (1-0)
15  5 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Robin van Persie (34 -> 5,0)
2. Kenneth Vermeer (17 -> 4,0)
3. Steven Berghuis (7 -> 3,0)
4. Sven van Beek (4 -> 1,0)
4. Sam Larsson (4 -> 1,0)
4. Jordy Clasie (4 -> 1,0)
7. Calvin Verdonk (3 -> 0,0)
8. Jeremiah St. Juste (2 -> 0,0)
8. Tonny Trindade de Vilhena (2 -> 0,0)
10. Niemand (1 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
11. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
11. Renato Tapia (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
11. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
11. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
11. Dylan Vente (0 -> 0,0)
11. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
11. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
11. Cheick Touré (0 -> 0,0)
11. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
11. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)
11. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
11. Joris Delle (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.