Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord eindigt 2018 met puntverlies in Den Haag


Tijdstip
23 december 2018
Stadion
Cars Jeans Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord eindigt 2018 met puntverlies in Den Haag

Feyenoord zal niet met een goed gevoel de winterstop in gaan. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam op bezoek in Den Haag niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Al snel stond Feyenoord op achterstand, maar via treffers van Steven Berghuis en Sam Larsson kwam de ploeg voor. Een kwartier voor tijd kreeg Bart Nieuwkoop echter zijn tweede gele kaart en ADO mocht een strafschop nemen. Deze werd onhoudbaar voor Justin Bijlow binnen geschoten.

Feyenoord zal niet met een goed gevoel de winterstop in gaan. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam op bezoek in Den Haag niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Al snel stond Feyenoord op achterstand, maar via treffers van Steven Berghuis en Sam Larsson kwam de ploeg voor. Een kwartier voor tijd kreeg Bart Nieuwkoop echter zijn tweede gele kaart en ADO mocht een strafschop nemen. Deze werd onhoudbaar voor Justin Bijlow binnen geschoten.

Feyenoord begon uitermate zwak op het kunstgras in Den Haag. Na een paar minuten veroorzaakte Bart Nieuwkoop al een vrije trap en die werd door El Khayati direct binnen geschoten. De thuisploeg was daarna nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar was voor het doel niet zorgvuldig genoeg.

De ploeg van Giovanni van Bronckhorst groeide daardoor steeds beter in de wedstrijd. Via Steven Berghuis en Robin van Persie kreeg het al een goede mogelijkheid op de gelijkmaker en vlak voor rust zorgde Berghuis voor de 1-1. Sam Larsson speelde de bal naar voren richting Van Persie. De aanvoerder gaf vervolgens voor en Berghuis kon de gelijkmaker binnen schieten.

Na rust kwam Feyenoord direct uitstekend uit de startblokken en al snel leek het wachten op de voorsprong. Via Van Persie en Nieuwkoop kreeg het al goede kansen, maar zij vonden doelman Zwinkels op hun weg. Net toen ADO iets beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg Feyenoord alsnog toe. Larsson kreeg de bal van Calvin Verdonk, speelde vervolgens twee verdedigers uit en schoot vanaf rand zestien de bal schitterend in de verre hoek.

Feyenoord leek de wedstrijd in de zak te hebben, maar een paar minuten na die goal was dat volledig weg. Nieuwkoop veroorzaakte opnieuw een vrije trap en kreeg daarvoor zijn tweede geel van scheidsrechter Blom. De rechtsback moest daardoor met rood vertrekken en het werd nog erger toen na tussenkomst van de VAR een strafschop gegeven werd voor die overtreding. El Khayati schoot die hard in de bovenhoek.

Met tien man zou Feyenoord vervolgens nog de beste kans op de voorsprong krijgen via Orkun Kökcü, maar de middenvelder kreeg de bal niet in het doel. Het zorgde er voor dat Feyenoord met een kater het jaar 2018 afsloot.


Steven Berghuis: 'We blijven die fouten maken'

In gesprek met Fox Sports was Steven Berghuis het eens met de opmerking dat het bij Feyenoord steeds zo moeizaam gaat. "Het zit het vooral in het voetbal denk ik. Het iniatief blijven nemen, blijven inschuiven en de bal willen hebben. Het juiste moment vooruit spelen, terwijl wij achteruit gingen spelen", aldus Berghuis. "Daardoor kon ADO naar voren. We lopen zo vaak tegen die keuzes aan, waardoor we het steeds zo moeilijk hebben."

De paar keer dat Feyenoord er wel goed uit kwam, werd het direct gevaarlijk. "Het veld is snel en glad, dus je kan die bal zo makkelijk naar voren geven. En dan niet twijfelen, maar echt spelen. We hebben het er al vaak over gehad, maar we blijven die fouten maken", zo gaf hij aan.

Berghuis vond niet dat het te maken heeft met kwaliteit. "Af en toe worden die ballen wel naar voren gespeeld. Het is gewoon de mindset. Als die bal er ligt, moet je hem ook spelen en dat doen we niet", zei hij daarover.


[video] Bart Nieuwkoop: 'Tweede gele kaart kun je geven, maar zwaar bestraft'


Giovanni van Bronckhorst: 'Je moet op zoek naar de 1-3 en dat gebeurt dan niet'

Giovanni van Bronckhorst was het eens met de opmerking dat de wedstrijd tegen ADO symbolisch was voor het hele seizoen. "We beginnen de wedstrijd slecht. Dan komt er een moment dat je de wedstrijd overneemt en onder controle hebt, aan het eind van de eerste helft", aldus Van Bronckhorst in gesprek met Fox Sports. "We beginnen uitstekend aan de tweede helft en daarna wordt het moeizamer omdat je met tien man komt te staan."

Na de 1-2 ging het toch mis bij Feyenoord. "Je moet daarna hetzelfde blijven doen. We hadden de wedstrijd totaal onder controle. Den Haag wist niet hoe ze druk moesten zetten", zo gaf hij aan. "We waren heel lang in balbezit en bleven op zoek gaan naar de kansen. Op dat moment had de wedstrijd dat nodig. Je moet dan op zoek naar de 1-3 en dat gebeurt dan niet. Dan krijg je die situatie met de penalty en de rode kaart."

De trainer van Feyenoord kreeg de vraag wat de doelen zijn voor de rest van het seizoen. "Je wil iedere wedstrijd winnen. We hebben nu twee weken om uit te rusten en daarna voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen. Meer kunnen we niet doen", zei hij daarover. "We gaan nu de winterstop in en in de tweede helft van het seizoen moeten we er staan in Zwolle."


[video] Steven Berghuis na ADO-Feyenoord (2-2): 'Blijven in dezelfde fouten vallen'


Jens Toornstra: 'Als je voor de winterstop al afhaakt, is veel te vroeg'

Jens Toornstra had in gesprek met Fox Sports geen flauw idee waarom Feyenoord steeds zo wisselvallig presteert. "Wisten we het maar. Donderdag was vrij goed, zonder echt een hoge score neer te zetten. Maar vandaag was het weer ondermaats", aldus Toornstra. "Het ging vandaag te weinig of in ieder geval te kort goed. Dan sta je hier met een gelijkspel. Ik weet echt niet waar het mis gaat. We kunnen het wel, maar we moeten dat langer vol houden. Iedere keer een kwartiertje in de wedstrijd is niet genoeg. Dat blijkt maar weer."

De middenvelder kreeg de vraag hoe het dit seizoen verder moet. "We zijn nu eventjes vrij. Dan kunnen we het hoofd even leeg maken. Maar de rest van het seizoen... Het is moeilijk met zo'n grote achterstand", zo gaf hij aan. "Je moet altijd beter willen. Dit seizoen is eigenlijk hetzelfde als vorig jaar. Als je voor de winterstop al afhaakt, is veel te vroeg."


Bart Nieuwkoop: 'Twee overtredingen en twee goals, dus heel zuur'

In gesprek met Fox Sports gaf Bart Nieuwkoop aan te balen van zijn eigen wedstrijd in Den Haag. "Zeker. Twee overtredingen en twee goals, dus heel zuur", aldus Nieuwkoop. "Ik maakte bij de eerste gewoon een overtreding en hij schiet die vrije trap binnen. Ik weet dat ik hier een overtreding maak en dan schiet hij hem ook nog binnen."

De rechtsback was het minder eens met zijn tweede overtreding. "In de wedstrijd had ik het gevoel dat het geen overtreding was. Dat het een goed duel was", zo gaf hij aan, waarna hij de beelden terug keek. "Hij kan hem geven. Het is van beide kanten, maar hij kan hem geven. Als ik het zo zie, kan ik het eventueel wel begrijpen."

Nieuwkoop kreeg zelf ook nog een goede kans om te scoren. "Het was een goede bal van Jens. Als ik die binnen schiet, maak ik meteen de fout goed bij de 1-0", zei hij daarover. "Dan was het iets anders gelopen, maar het mocht niet zo zijn helaas. En dan ook nog die tweede gele kaart, dus heel zuur."


[video] Giovanni van Bronckhorst na ADO-Feyenoord (2-2): 'Niet tevreden over terechte uitslag'


Tom Beugelsdijk: 'Voor mij is Van Persie een held'

In gesprek met De Telegraaf gaf Tom Beugelsdijk aan genoten te hebben om tegen Robin van Persie te mogen spelen. "Voor mij is Van Persie een held. Ik heb superveel respect voor hem, een fantastische voetballer", aldus Beugelsdijk. "Voor mij is het alleen maar mooi tegen zo’n grote speler te mogen spelen. Ja, soms spookt dat dan wel even door m’n hoofd, maar daarna gaat de focus er weer op."

De verdediger van ADO ging verder: "Wie het ook is, ik moet hem uit de wedstrijd zien te spelen. Eén keer had Robin een vooractie en liep hij fantastisch bij me weg, daarna hield ik daar rekening mee."


[video] Samenvatting | ADO Den Haag - Feyenoord 2018-2019


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 El Khayati ('4)
Goal
1-1 Steven Berghuis ('45)
Goal
1-2 Sam Larsson ('68)
Goal
2-2 El Khayati ('77, penalty)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
13.851 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Bart Nieuwkoop ('3)
Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('43)
Kaart
ADO Den Haag: Beugelsdijk ('72)
Kaart
Feyenoord: Bart Nieuwkoop ('74)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraRenato Tapia


Calvin VerdonkJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekBart Nieuwkoop


Justin Bijlow

Wissels:

'70 Orkun Kökcü voor Jens Toornstra
'79 Lutsharel Geertruida voor Robin van Persie
'89 Mo El Hankouri voor Sam Larsson


Opstelling ADO Den Haag

LorenzenFalkenburgBecker


BakkerEl KhayatiImmers


MeijersKanonBeugelsdijkTroupee


Zwinkels

Wissels:

'78 Zhang voor Lorenzen
'78 Goppel voor Falkenburg


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-2 (1-1)
 7 2-2 (1-1)
 4 1-1 (1-1)
 3 1-2 (1-1)
 3 2-4 (1-1)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 2-3 (1-1)
 3 2-3 (1-1)
10  3 1-2 (1-1)
11  3 2-3 (1-1)
12  2 0-2 (0-0)
13  2 1-1 (1-0)
14  2 1-2 (0-0)
15  2 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Sam Larsson (18 -> 5,0)
2. Steven Berghuis (16 -> 4,0)
3. Renato Tapia (11 -> 3,0)
4. Niemand (9 -> 2,0)
5. Robin van Persie (8 -> 1,0)
6. Tonny Trindade de Vilhena (6 -> 0,0)
7. Sven van Beek (5 -> 0,0)
8. Calvin Verdonk (1 -> 0,0)
9. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
9. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
9. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
9. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
9. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
9. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
9. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
9. Dylan Vente (0 -> 0,0)
9. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
9. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
9. Cheick Touré (0 -> 0,0)
9. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
9. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
9. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
9. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
9. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
9. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
9. Wouter Burger (0 -> 0,0)
9. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
9. Joris Delle (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.