Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenSterk spelend Feyenoord naar kwartfinale na winst tegen Utrecht


Tijdstip
20 december 2018
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
Fox Sports 1


Sterk spelend Feyenoord naar kwartfinale na winst tegen Utrecht

Feyenoord heeft de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker weten te bereiken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was veel beter dan opponent FC Utrecht, maar faalde in de afronding. De 1-0 overwinning gaf geen goed beeld van de verhoudingen op het veld. Tonny Vilhena maakte halverwege de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd.

Giovanni van Bronckhorst had vanaf de aftrap weer de beschikking over aanvoerder Robin van Persie. De aanvaller begon tegen Fortuna nog op de bank, maar begon tegen FC Utrecht in de basis als spits. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor hem, maar zijn vrije trap belandde via de muur op de lat.

Niet veel later was Sam Larsson vanuit een vrije trap dicht bij een openingstreffer, maar doelman Jensen kon zijn schot met moeite uit het doel houden. Uit de daaropvolgende corner was Larsson opnieuw gevaarlijk, maar Jensen wist zijn kopbal met een schitterende redding te stoppen.

Uiteindelijk zou Feyenoord wel de voorsprong pakken. Sven van Beek speelde Van Persie in, die zich direct goed vrijdraaide en de bal aan Larsson gaf. De Zweed gaf direct een voorzet op de instormende Tonny Vilhena. Zijn kopbal kon door Jensen nog worden gekeerd, maar de rebound van Vilhena ging wel in het doel.

Feyenoord kreeg vervolgens voldoende mogelijkheden om de score verder te openen, maar beide ploegen gingen de rust in met een 1-0 stand.

Ook na rust veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. Feyenoord was qua veldspel oppermachtig, maar niet zorgvuldig genoeg in de afronding. Luis Sinisterra was na bijna een uur spelen het dichtst bij een doelpunt, maar de Colombiaan schoot op de paal en Van Persie schoot de rebound vervolgens over.

Feyenoord bleef kans op kans missen, waardoor FC Utrecht geloof bleef houden in de gelijkmaker. In de slotfase zetten zij opeens aan en in blessuretijd wist Jens Toornsta op de doellijn die gelijkmaker te voorkomen, terwijl een kopbal van Venema rakelijks langs het doel ging.

Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden, waardoor Feyenoord volkomen verdiend een overwinning boekte tegen FC Utrecht. Net zoals in de competitie in september was 1-0 het resultaat.

Aanstaande zaterdag vindt de loting plaats voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Deze begint om 22.00 uur en wordt live uitgezonden op Fox Sports tijdens de Eretribune.


Tonny Vilhena: 'Vandaag moesten we laten zien dat we gewoon goed zijn'

Tonny Vilhena wist zich uiteindelijk te bekronen tot matchwinner. In gesprek met Fox Sports was hij het wel eens dat hij niet de enige Feyenoorder had moeten zijn die een doelpunt wist te maken. "We hadden heel veel kansen, maar het was net niet. Als die doelpunten er in waren gegaan, was het een heel andere wedstrijd geworden", aldus Vilhena. "In de eerste helft hebben we het goed gecontroleerd. In de tweede helft komen ze meer en moesten we meer tegen houden. Maar dat hebben we goed uitgevoerd."

Feyenoord lijkt dit seizoen over twee gezichten te beschikken. "Zondag was niet goed en dat weten we allemaal. Vandaag moesten we laten zien dat we gewoon goed zijn en dat hebben we laten zien", zo gaf hij aan. "Ik weet niet waarom de verschillen zo groot waren. Dat moet met dingen te maken hebben. Maar we zijn door in de beker en dat is nu belangrijk. Wat er zondag is gebeurd, moeten we hard aan werken."


Giovanni van Bronckhorst: 'Over het veldspel ben ik uiterst tevreden'

In gesprek met Fox Sports gaf Giovanni van Bronckhorst aan tevreden te zijn over het veldspel van zijn ploeg. "We speelden vandaag heel goed. We hadden de wedstrijd onder controle en hebben genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd eerder te beslissen", aldus Van Bronckhorst. "In de tweede helft begonnen we goed met kansen op de 2-0. Dat doen we niet en daarom houden we een ploeg in de wedstrijd. In de laatste fase komen we daar goed weg. Als de bal dan even goed valt, wordt het 1-1. We kunnen het onszelf kwalijk nemen dat we de kansen niet benutten, maar over het veldspel ben ik uiterst tevreden."

De trainer van Feyenoord kreeg de opmerking dat zijn ploeg een gek seizoen kent met goede en slechte wedstrijden. "Maar dat is voetbal. Zondag moeten we er weer staan. We zijn blij dat we door zijn, maar de focus nu ligt op Den Haag", zo gaf hij aan. "De veldbezetting was vandaag veel beter dan afgelopen zondag. Zeker in omschakelen naar verdedigen. We hadden het zeker beter onder controle dan vorige week."

Groot verschil was ook dat Van Bronckhorst nu kon beschikken over Jens Toornstra en Robin van Persie. "Zeker Jens. Als je ziet wat hij de ploeg brengt met zijn vermogen om te lopen en zijn fysiek. Op sommige momenten heel slim. Hij heeft de ploeg vandaag heel veel gebracht", zei hij daarover.


Robin van Persie: 'We speelden wel aardig, maar je moet jezelf wel belonen'

Robin van Persie kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of het voor Feyenoord een lekker avondje was. "Lekker wil ik het niet noemen. Dat was het wel geweest als het 2-0 of 3-0 was, maar dat bleef uit. Het was zeker niet comfortabel. Dan hadden we die kansen moeten maken", aldus Van Persie. "In de slotfase kreeg Utrecht nog een paar goede kansen. We hadden de wedstrijd vroeg in de tweede helft moeten beslissen en dat moet beter. Op zich stond het goed en speelden we aardig denk ik, maar je moet jezelf wel belonen."

De aanvoerder was blij dat hij weer in de basis kon starten. "Afgelopen maand heb ik niet heel veel gespeeld helaas. Nu weer wel. VVV vorige week ongeveer 70 minuten en tegen Fortuna een minuutje of 30, nu 80. Dat is goed", zei hij daarover. "Ik ben daar blij mee. Ik voel me ook goed. De trainingen gaan lekker, dus nu doorzetten naar zondag. Een belangrijke wedstrijd en dan even een break."

Van Persie heeft ook een duidelijke voorkeur wie hij in de kwartfinale van de beker wil loten. "Ajax-thuis, dat zou ik wel leuk vinden", zo gaf hij aan.


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Tonny Trindade de Vilhena ('26)
Scheidsrechter
Kuipers
Toeschouwers
35.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Janssen ('75)
Kaart
FC Utrecht: Tannane ('77)
Kaart
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('90)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Jens ToornstraTonny Trindade de VilhenaJordy Clasie


Calvin VerdonkJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekBart Nieuwkoop


Kenneth Vermeer

Wissels:

'46 Luis Sinisterra voor Steven Berghuis
'65 Renato Tapia voor Jordy Clasie
'82 Nicolai Jørgensen voor Robin van Persie


Opstelling FC Utrecht

TannaneVan de StreekKerk


GustafsonEmanuelsonVan Overeem


GavoryJanssenLetschertKlaiber


Jensen

Wissels:

'57 Bahebeck voor Van de Streek
'70 Venema voor Emanuelson
'78 Görtler voor Kerk


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-0 (1-0)
 5 1-0 (0-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 2-0 (1-0)
11  5 1-0 (0-0)
12  5 2-0 (1-0)
13  5 1-0 (0-0)
14  5 2-0 (1-0)
15  5 1-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.23. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Tonny Trindade de Vilhena (52 -> 5,0)
2. Sam Larsson (22 -> 4,0)
3. Robin van Persie (18 -> 3,0)
4. Calvin Verdonk (14 -> 2,0)
5. Jens Toornstra (9 -> 1,0)
6. Kenneth Vermeer (7 -> 0,0)
7. Sven van Beek (5 -> 0,0)
7. Jan-Arie Van der Heijden (5 -> 0,0)
9. Justin Bijlow (3 -> 0,0)
10. Steven Berghuis (1 -> 0,0)
10. Luis Sinisterra (1 -> 0,0)
12. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
12. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Orkun Kökcü (0 -> 0,0)
12. Joris Delle (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.