Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord dankzij schitterende treffer Toornstra te sterk voor FC Groningen


Tijdstip
25 november 2018
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord dankzij schitterende treffer Toornstra te sterk voor FC Groningen

Feyenoord heeft in de eigen Kuip weten te winnen van FC Groningen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was uiteindelijk met 1-0 te sterk. Jens Toornstra maakte al vroeg in de wedstrijd op schitterende wijze het enige doelpunt van de wedstrijd.

Feyenoord begon direct uitstekend aan de wedstrijd tegen FC Groningen. Al snel lag de bal dan ook in het net toen een verre pass van Jordy Clasie door Jens Toornstra schitterend in het doel werd geschoten, nadat hij de bal al knap met zijn borst aan nam.

Het publiek in De Kuip leek zich op te maken voor een schitterende wedstrijd, omdat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in de eerste twintig minuten de Groningers volledig van de mat speelde. Dat goede spel was echter opeens voorbij. FC Groningen kwam steeds beter in de wedstrijd en nam langzaam de overhand. Met een schot op de paal zorgde Ritsu Doan voor een waarschuwingsschot, maar Feyenoord leek er niet door wakker geschud. Groningen kwam nog een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar keer op keer wist Justin Bijlow reddend op te treden, waardoor met 1-0 de rust werd gehaald.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. FC Groningen werd meerdere keren gevaarlijk, terwijl Feyenoord de mogelijkheden die het kreeg heel slecht uitspeelde. De uitploeg ging steeds meer risico nemen om de gelijkmaker te kunnen forceren, maar Feyenoord wist totaal niet te profiteren van de ruimtes die het kreeg.

Tonny Vilhena was nog het dichtst in de buurt van een treffer, maar het afstandsschot van de international ging snoeihard tegen de lat. In de absolute slotfase raakte Steven Berghuis bovendien ook nog de paal. Het zorgde er voor dat de ploeg en het publiek twee gedachtes overhield aan de wedstrijd. Opnieuw werd een wedstrijd gewonnen, terwijl de ploegen onder Feyenoord op de ranglijst punten verspeelden. Het spel viel echter wederom zeer tegen met in gedachten dat koploper PSV volgende week op bezoek komt in Rotterdam.


Jens Toornstra: 'Tegen PSV zal het zeker beter moeten'

In gesprek met Fox Sports blikte Jens Toornstra terug op zijn schitterende treffer tegen FC Groningen. "Het was een goede loopactie denk ik en een goede pass van Clasie. Toen kon ik hem scoren", aldus de middenvelder.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd, maar na een kwartier ging het niveau hard omlaag. "We begonnen prima, maar daarna werden we heel slordig. Heel veel foute ballen. We wilden te snel die laatste pass geven. We moeten meer geduld hebben aan de bal", zo gaf hij aan. "Dat zette eigenlijk de hele wedstrijd voort. Als we het goed uitspelen, we hebben genoeg mogelijkheden daarvoor gehad, kun je heel makkelijk winnen. Nu blijft het tot het einde billenknijpen."

Toornstra besefte dat het tegen PSV een stuk beter zal moeten. "Het moet dan zeker beter. We moeten dan ook compacter spelen, want Groningen kreeg wel heel erg veel ruimte", zei hij daarover.


Giovanni van Bronckhorst: 'Heel blij met de drie punten, maar het voetbal was niet goed'

Giovanni van Bronckhorst was in gesprek met Fox Sports niet te spreken over de wedstrijd van zijn ploeg. "Nee, helemaal niet. Ik denk alleen de eerste twintig minuten", aldus de trainer van Feyenoord. "We starten goed en komen ook verdiend op voorsprong. In die fase hadden we de wedstrijd al kunnen beslissen met het aantal kansen dat je creëert. Daarna is matig. Heel blij met de drie punten, maar het voetbal na die eerste twintig minuten was niet goed."

Van Bronckhorst had geen goede verklaring waarom het na twintig minuten minder werd. "Dat is altijd moeilijk in het voetbal. Je start eigenlijk heel goed. De manier zoals je wil en de manier zoals we de laatste weken hebben gespeeld", zo gaf hij aan. "Dat geeft vertrouwen. Je creëert kans na kans. Maar dan wordt het minder. In de keuzes, in de veldbezetting. Dan kom je moeilijk aan voetballen toe. Dat hebben we de tweede helft ook gehad. Ik denk onnodig, maar de tweede helft was heel matig."

De trainer was niet tevreden met het spel van Nicolai Jørgensen. "Ik vond dat hem niet goed in de wedstrijd zitten. Heel veel balverlies als aanspeelpunt in de eerste helft", zei hij daarover. "Hij voelde zich ook niet al te best. We hebben het even aangekeken in de tweede helft, maar daarna hebben we hem er af gehaald."

Om tegen PSV een resultaat te kunnen halen, zal het bij Feyenoord beter worden. "Op basis van de eerste twintig minuten, dat is de manier zoals we volgende week moeten spelen. Maar niet het vervolg daarvan", aldus Van Bronckhorst. "Dan krijg je het volgende week heel moeilijk tegen PSV. We zullen negentig minuten ons niveau moeten halen, anders wordt het geen resultaat."


Jordy Clasie: 'Het was vandaag heel matig'

Jordy Clasie had geen goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd tegen FC Groningen. "Op basis van de drie punten natuurlijk wel, maar op basis van het spel totaal niet", aldus de middenvelder in gesprek met Fox Sports. "Dat hebben we natuurlijk vaker gehad dit jaar. Het was maar één fase, het eerste kwartier, de eerste twintig minuten, waarin we druk vooruit zetten en alles eigenlijk klopte. Dan kom je heel goed op 1-0 en daarna zakt het eigenlijk weg. Toen was het 65, 70 minuten heel erg matig."

Volgens Clasie moest hij zichzelf weer herhalen. "Dit is al het hele seizoen zo tot nu toe. We hebben fases in de wedstrijd waarin we het kunnen, maar ook hele grote gedeeltes van een wedstrijd waar we veel te matig spelen", zo gaf hij aan. "Misschien moeten we een keer een wedstrijd makkelijk met 4-0 of 5-0 winnen, zodat dat meer vertrouwen geeft naar de ploeg. Nu blijft het vechten voor de drie punten. Ook vandaag weer. Groningen heeft ook een paar grote kansen gekregen. Het was vandaag heel matig."

Tegen PSV zal het beter moeten met Feyenoord. "Natuurlijk is dat een andere wedstrijd. We moeten dan negentig minuten lang honderd procent zijn en niet zoals vandaag misschien twintig minuten. Dat zijn wedstrijden op zich en hopelijk gaat dat ons iets extra's brengen", zei hij daarover. "Ik hoop dat het lukt. Waarom het niet lukt is een groot raadsel."


[video] Jordy Clasie over Feyenoord-Groningen: 'Je kan niet tevreden zijn'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jens Toornstra ('7)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
45.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('18)
Kaart
FC Groningen: Handwerker ('39)
Kaart
FC Groningen: Memisevic ('49)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Tyrell MalaciaJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinBart Nieuwkoop


Justin Bijlow

Wissels:

'69 Dylan Vente voor Nicolai Jørgensen
'79 Yassin Ayoub voor Sam Larsson


Opstelling FC Groningen

MahiCassierra


WarmerdamReisMemisevicDoan


HandwerkerChabotTe WierikZeefuik


Padt

Wissels:

'46 Hrustic voor Cassierra
'82 Mendes Moreira voor Reis
'86 Freriks voor Handwerker


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 3-0 (1-0)
11  5 2-0 (1-0)
12  5 3-0 (1-0)
13  5 3-0 (1-0)
14  5 3-0 (1-0)
15  5 3-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.05. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Jens Toornstra (47 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (30 -> 4,0)
3. Tonny Trindade de Vilhena (13 -> 3,0)
4. Jan-Arie Van der Heijden (8 -> 2,0)
5. Bart Nieuwkoop (6 -> 0,5)
5. Jordy Clasie (6 -> 0,5)
7. Niemand (5 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (4 -> 0,0)
8. Eric Botteghin (4 -> 0,0)
8. Yassin Ayoub (4 -> 0,0)
11. Tyrell Malacia (3 -> 0,0)
12. Nicolai Jørgensen (1 -> 0,0)
12. Sam Larsson (1 -> 0,0)
14. Sven van Beek (0 -> 0,0)
14. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
14. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
14. Jean-Paul Boëtius (0 -> 0,0)
14. Karim El Ahmadi (0 -> 0,0)
14. Bilal Başacıkoğlu (0 -> 0,0)
14. Kevin Diks (0 -> 0,0)
14. Renato Tapia (0 -> 0,0)
14. Sofyan Amrabat (0 -> 0,0)
14. Brad Jones (0 -> 0,0)
14. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
14. Wessel Dammers (0 -> 0,0)
14. Robin van Persie (0 -> 0,0)
14. Dylan Vente (0 -> 0,0)
14. Emil Hansson (0 -> 0,0)
14. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
14. Gustavo Hamer (0 -> 0,0)
14. Cheick Touré (0 -> 0,0)
14. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
14. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
14. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
14. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
14. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
14. Wouter Burger (0 -> 0,0)
14. Orkun Kükcü (0 -> 0,0)
14. Joris Delle (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.