Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord na rust uiteindelijk te sterk voor Heracles Almelo


Tijdstip
11 november 2018
Stadion
Polman Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord na rust uiteindelijk te sterk voor Heracles Almelo

Feyenoord heeft de derde plek in de Eredivisie. met succes weten te verstevigen. Nummer vier Heracles Almelo werd uiteindelijk met 0-2 verslagen. Beide doelpunten vielen na rust en werden gescoord door Heracles-doelman Janis Blaswich, die de bal uiteindelijk in eigen doel werkte, en Jens Toornstra. Met name de goal van Toornstra was van grote klasse.

Vanwege lichte klachten moest Feyenoord noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren en dat leek op het veld ook direct te merken. Heracles was in het begin de veel betere ploeg en kreeg ook enkele kansen om de score te openen. Justin Bijlow kon echter steeds redding brengen en werd ook nog eenmaal gered door de paal.

Feyenoord kreeg zelf ook kansen om te scoren, maar was in de afwerking veel te slordig.

Na rust kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag en dat zag het na bijna een uur ook beloond worden. Vanuit een corner kopte Nicolai Jørgensen binnen, al werd het doelpunt uiteindelijk toegekend aan Heracles-doleman Janis Blaswich. De kopbal van de Deense spits van Feyenoord bleek uiteindelijk voor de doellijn nog tegen gehouden te worden door een tackle van Alexander Merkel. De bal ging echter via de lat en de rug van de doelman alsnog in het doel.

Een paar minuten later was het opnieuw raak voor Feyenoord en die treffer was van absolute schoonheid. Steven Berghuis kwam naar binnen en kreeg de bal mee. De vleugelaanvaller gaf een schitterende voorzet op de mee opgekomen Calvin Verdonk. In plaats van zelf te schieten, gaf de verdediger de bal op zij aan Jens Toornstra, die de bal vervolgens simpel kon binnen tikken.

Heracles leek door de twee treffers in korte tijd gebroken en wist nauwelijks nog gevaarlijk te worden. Dat deed het alleen in blessuretijd toen Justin Bijlow mis tastte bij een corner, maar hij werd op de doellijn gered. Feyenoord had daarvoor echter een betere kans gehad voor een doelpunt, maar Berghuis raakte met een hard schot de lat.


Giovanni van Bronckhorst: 'Het krachtverschil was er alleen in de tweede helft'

In gesprek met Fox Sports kreeg Giovanni van Bronckhorst de vraag of hij extra gespannen was voor de wedstrijd, omdat hij aangaf dat het een concurrent voor de derde plek was. "Nee, geen spanning daarvoor. Wel gezonde spanning zoals bij iedere wedstrijd", aldus Van Bronckhorst. "We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. We hebben de wedstrijd uiteindelijk in het eerste half uur van de tweede helft belist."

De eerste twintig minuten van de wedstrijd was Heracles wel de betere ploeg. "We kwamen daar een aantal keren goed weg met een paar uitstekende reddingen. Het was niet best", zo gaf hij aan. "We kregen in die periode ook wat kansen om te scoren, maar het krachtverschil was er alleen in de tweede helft."

In de tweede helft stond Feyenoord een stuk beter op het veld. "We moesten vaker de oplossing aan de andere kant vinden. Bart was vaak de vrije man en in de tweede helft konden we hem vaker bereiken", zei hij daarover.


Steven Berghuis: 'Er zit veel meer in dit team dan dat we laten zien'

Steven Berghuis kreeg in gesprek met Fox Sports de opmerking dat hij zichtbaar genoten had van de wedstrijd. "Met name in de tweede helft, maar dat gevoel had ik bij iedereen in de kleedkamer", aldus Berghuis.

Over de eerst helft was de aanvaller niet te spreken. "Ik heb het al vaker gezegd. Er zit veel meer in dit team dan dat we laten zien of dat er wordt uitgehaald. Dat zit met name in de rust en de durf aan de bal. De bal even bijhouden, lokken van de tegenstander dat ze er uit moeten en dan er doorheen spelen. Dat heeft gewoon met vertrouwen te maken", zo gaf hij aan. "Na de 1-0 zat er veel meer lef en durf in. Ook durven wachten. Heracles wilde druk zetten, even wachten en dan in de rug vrij komen. Dan zijn dingen waar je het jezelf als team veel makkelijker maakt."


[video] Berghuis na Heracles - Feyenoord | 'Na rust zag het er goed uit'


Justin Bijlow: 'Ik vond het jammer dat vorige week werd afgelast'

Justin Bijlow kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of hij de wedstrijd tegen Ajax makkelijk van zich af had kunnen zetten nu hij voor het eerst sinds die wedstrijd weer in actie kwam. "Eigenlijk wel. Ik vond het jammer dat vorige week werd afgelast. Ik wilde gewoon laten zien dat ik een goede keeper ben en dat is jammer. Vandaag was een nieuwe kans."

Door de nul te houden kon hij revanche nemen voor de wedstrijd in Amsterdam. "Niet alleen dat. Ik wilde gewoon goed spelen en deze wedstrijd sowieso winnen. En als het er bij kon gewoon goed spelen", zo gaf hij aan. "Ik heb mijn eigen ding gewoon gedaan en rustig gebleven. Ik heb gefocust op wat ik moet doen en dat uitgevoerd."


[video] Van Beek: ‘Mooie afsluiting van een mooie week’


Jordy Clasie: 'Vanaf de tweede helft stond het veel beter en waren we zorgvuldiger aan de bal'

In gesprek met Fox Sports kreeg Jordy Clasie gekscherend de vraag of Feyenoord in de rust doping gebruikt had. "Het leek er misschien wel op, maar in de tweede helft zag je tot minuut 75 een heel ander Feyenoord dan in de eerste helft. Dat is positief", aldus de middenvelder. "In de eerste was het een heel laag tempo, heel slordig en slap. Ik vond de ruimtes bij fases te groot. Met name in de eindfase als we balverlies leden, kwamen zij er snel uit. Vanaf de tweede helft stond het veel beter en waren we zorgvuldiger aan de bal."

Giovanni van Bronckhorst greep dan ook in in de rust. "We moesten hoger staan en eerder druk zetten", gaf Clasie aan. "Maar ook aan de bal. Hij zei dat het heel slordig was in de eerste helft en daar had hij gelijk in. Als je de tweede helft en de eerste helft met elkaar vergelijkt kun je zeggen dat de bereidheid er was. Met name de beweging, het vragen om de bal, het balletje rond laten gaan en het tempo wat we met name in de eerste dertig minuten van de tweede helft hebben gedaan. Dat was een heel groot verschil met de eerste helft."


[video] Jens Toornstra over goal tijdens Heracles-Feyenoord: ‘Aanval uit het boekje’


[video] Sven van Beek na Heracles-Feyenoord: 'Heb een uitstekende wedstrijd gespeeld'


[video] 'Gio' over Heracles-Feyenoord (0-2): ''Wij belonen onszelf wel'


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 0-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eigen doelpunt Blaswich ('59)
Goal
0-2 Jens Toornstra ('63)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
11.754 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Heracles Almelo: Van Hintum ('50)
Kaart
Heracles Almelo: Merkel ('66)
Kaart
Feyenoord: Bart Nieuwkoop ('83)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Calvin VerdonkJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekBart Nieuwkoop


Justin Bijlow

Wissels:

'81 Dylan Vente voor Nicolai Jørgensen
'86 Mo El Hankouri voor Sam Larsson


Opstelling Heracles Almelo

PetersonDalmauKuwas


DuarteMerkelOsman


Van HintumVan den BuijsSamaBreukers


Blaswich

Wissels:

'71 Drost voor Duarte
'74 Dos Santos voor Peterson
'80 Vermeij voor Dalmau


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-2 (0-0)
 5 1-2 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 1-2 (0-0)
10  5 1-2 (0-0)
11  5 0-1 (0-0)
12  5 0-2 (0-1)
13  4 1-2 (1-1)
14  4 1-2 (1-1)
15  4 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.82. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Steven Berghuis (52 -> 5,0)
2. Tonny Trindade de Vilhena (19 -> 4,0)
3. Justin Bijlow (18 -> 3,0)
4. Jordy Clasie (17 -> 2,0)
5. Nicolai Jørgensen (13 -> 1,0)
6. Sven van Beek (4 -> 0,0)
7. Bart Nieuwkoop (2 -> 0,0)
7. Jan-Arie Van der Heijden (2 -> 0,0)
7. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
7. Calvin Verdonk (2 -> 0,0)
11. Sam Larsson (1 -> 0,0)
12. Jeremiah St. Juste (0 -> 0,0)
12. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
12. Jean-Paul Boëtius (0 -> 0,0)
12. Karim El Ahmadi (0 -> 0,0)
12. Bilal Başacıkoğlu (0 -> 0,0)
12. Kevin Diks (0 -> 0,0)
12. Renato Tapia (0 -> 0,0)
12. Sofyan Amrabat (0 -> 0,0)
12. Brad Jones (0 -> 0,0)
12. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
12. Wessel Dammers (0 -> 0,0)
12. Robin van Persie (0 -> 0,0)
12. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
12. Dylan Vente (0 -> 0,0)
12. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
12. Emil Hansson (0 -> 0,0)
12. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
12. Gustavo Hamer (0 -> 0,0)
12. Cheick Touré (0 -> 0,0)
12. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
12. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
12. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
12. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
12. Wouter Burger (0 -> 0,0)
12. Orkun Kükcü (0 -> 0,0)
12. Joris Delle (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.