Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord in uitstekende wedstrijd veel te sterk voor VVV Venlo


Tijdstip
6 december 2018
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
Fox Sports 1


Feyenoord in uitstekende wedstrijd veel te sterk voor VVV Venlo

Feyenoord heeft donderdagavond de inhaalwedstrijd tegen VVV Venlo met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was met 4-1 veel te sterk voor de Limburgers. Voor rust kwamen Tonny Vilhena en Robin van Persie tot scoren, terwijl na rust Sam Larsson zijn uitstekende vorm onderstreepte met twee doelpunten.

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat het eenrichtingsverkeer zou gaan worden richting het doel van Lars Unnerstall. VVV Venlo trok zich massaal terug en Feyenoord was voor de Limburgers simpelweg veel te sterk. Het duurde wel even tot de ploeg tot grote kansen kwam, maar toen was het ook direct raak. Tonny Vilhena profiteerde van een fout van verdediger Van Bruggen bij een lange bal van Jordy Clasie en schoot vervolgens uit een zeer moeilijke hoek knap de openingstreffer binnen.

Feyenoord ging direct op jacht naar meer treffers en een paar minuten later was het opnieuw raak. Een hoekschop van Steven Berghuis leek weggewerkt te worden door de defensie van VVV, maar kwam voor de voeten van Robin van Persie. De aanvoerder van Feyenoord haalde direct uit en zorgde daarmee voor de 2-0.

Na de goal van Van Persie ging de storm van Feyenoord even liggen en werd er in de eerste helft niet meer gescoord. Toen de tweede helft begon ging de ploeg echter direct weer ten aanval en al snel volgde de derde treffer van de avond. Steven Berghuis gaf de bal mee aan Sam Larsson. De vleugelaanvaller dribbelde het strafschopgebied binnen, kapte zijn tegenstander uit en kon vervolgens in de korte hoek binnen schieten.

Heel lang bleef de marge niet op drie doelpunten staan, omdat een paar minuten later VVV op 3-1 kwam na een knappe goal van Susic. Maar Feyenoord bleef de ploeg die jaagde op meer doelpunten. Het krachtsverschil was simpelweg te groot voor VVV om helemaal terug in de wedstrijd te kunnen komen.

Uiteindelijk zou een kwartier voor tijd de vierde treffer van Feyenoord volgen en dat was meteen de mooiste Rotterdamse goal van de avond. Uit een schitterende aanval waar veel spelers van Feyenoord bij betrokken waren, kwam de bal voor de voeten van Larsson. Met rechts haalde de Zweed uit en zorgde daarmee voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Na de 4-1 bleef Feyenoord jagen op het vijfde doelpunt. Het kreeg daarvoor nog enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist wel de uitstekende wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag een passend vervolg te geven.


Sam Larsson: 'Ik ben blij en Feyenoord is blij'

In gesprek met Fox Sports kreeg Sam Larsson de vraag of hij 'los' is na zijn treffer tegen PSV en twee doelpunten tegen VVV. "Qua doelpunten wel, maar aanvallend had ik meer kunnen doen. Het was fijn om twee doelpunten te maken en de wedstrijd te winnen", aldus Larsson. "Ik was deze wedstrijd soms wat slordig, maar dat kan gebeuren. We hebben gewonnen en ik heb twee keer gescoord. Dus voor mij een goede avond."

Het niveau van de wedstrijd tegen PSV moest doorgetrokken worden tegen VVV. "Het gaf een goed gevoel dat we zo speelden tegen de nummer één van de competitie. We moesten dat blijven herinneren en terug denken aan dat gevoel", zo gaf hij aan. "We begonnen uitstekend vandaag. We beslisten de wedstrijd al snel. Zij maakten een erg mooie goal, maar er was niks aan de hand. Ik ben blij en Feyenoord is blij."


Giovanni van Bronckhorst: 'Deze wedstrijd hebben we dik en dikverdiend gewonnen'

Giovanni van Bronckhorst was in gesprek met Fox Sports blij hoe zijn ploeg tegen VVV Venlo gespeeld had. "De intentie hoe wij speelden was vandaag goed. De manier van spelen, de manier van tempo maken. Dat was in de eerste helft goed zichtbaar", aldus Van Bronckhorst. "VVV speelde zeer compact en zakte in, maar wij hadden het baltempo heel hoog. Het had misschien zelfs iets hoger gekund. We hadden iets sneller van kant kunnen wisselen. Als we dat voor elkaar krijgen, komen de ruimtes. Maar deze wedstrijd hebben we dik en dikverdiend gewonnen."

Door het compacte spel van VVV duurde het wel lang voordat de eerste grote kans voor Feyenoord kwam. "Pas rond de 20e/25e minuut hebben we een kwartier lang het spel geweest wat we moeten spelen. Met heel snel spel en heel veel kansen. We scoren daar ook in die momenten", zo gaf hij aan. "In de tweede helft hebben we dat de hele helft gehad. Het belangrijkste was hoe je achterin stond in balbezit. Je weet dat ze daar op wachtten. Één moment in de eerste helft stonden we niet goed en daardoor werden ze gevaarlijk.

Van Bronckhorst ging verder: "In de tweede helft hebben we dat een aantal keer wel goed gedaan. We hebben veel kansen gecreëerd, maar ook een tegengoal. Al met al ben ik tevreden met de intentie van vandaag en dat moet de basis zijn."


[video] Robin van Persie: 'Goed zwaaien hè zometeen'


Robin van Persie: 'Ik ben blij dat we de wedstrijd tegen PSV een goed vervolg hebben gegeven'

Robin van Persie kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag hoe hij als aanvoerder de ploeg op scherp heeft gezet na de overwinning tegen PSV. "We hebben het er wel over gehad. Als je zo'n goede wedstrijd speelt als tegen PSV en je verliest dan nu punten, dan is dat eigenlijk niet heel veel meer waard. Ik ben daarom opgelucht", aldus Van Persie. "Als we dan punten zouden verliezen, zou het een smet zijn op de wedstrijd tegen PSV. Dat is zonde, want we speelden toen de eerste helft zo'n fantastisch voetbal. Dan speel je PSV helemaal weg. Van dat oogpunt ben ik blij dat we het een goed vervolg hebben kunnen geven."

Helemaal perfect was de wedstrijd tegen VVV niet. "We hebben goed gespeeld. Af en toe wat slordig, maar dat kwam ook door het tempo wat we handhaafden. We wilden een hoog tempo houden. VVV zakte extreem in en dan wordt het lastig", zo gaf hij aan. "Dan moet je forceren en creëren. Dat probeerden we en dat ging af en toe fout. Tony maakte een goede goal en Sam is on fire nu. Hij maakt lekker zijn acties en gooit ook trucjes er af en toe uit."

Van Persie merkt dat door de goal tegen PSV Larsson nu beter in zijn vel zit. "Dat is gewoon een bepaalde flow. Als je daar in zit, wil je daar zo lang mogelijk in blijven", zei hij daarover. "Het is een constante struggle met jezelf als voetballer. Je wil die flow constant hebben, maar soms is die er en dan is die plotseling weer weg en daarna is hij weer terug. Dat is constant zoeken daar naar en Sam heeft hem nu gelukkig te pakken."


[video] Robin van Persie: 'Als we spelen zoals tegen PSV maak je het ook Barca moeilijk'


[video] Interview | Sam Larsson na Feyenoord - VVV-Venlo


[video] Samenvatting | Feyenoord - VVV-Venlo 2018-2019


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Tonny Trindade de Vilhena ('28)
Goal
2-0 Robin van Persie ('33)
Goal
3-0 Sam Larsson ('55)
Goal
3-1 Susic ('58)
Goal
4-1 Sam Larsson ('75)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
40.000 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Calvin VerdonkJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekJeremiah St. Juste


Justin Bijlow

Wissels:

'69 Dylan Vente voor Robin van Persie
'76 Yassin Ayoub voor Tonny Trindade de Vilhena
'82 Luis Sinisterra voor Steven Berghuis


Opstelling VVV Venlo

GrotMlapaSamuelsen


SusicVan BruggenLinthorst


BorgmannRöselerPromesRutten


Unnerstall

Wissels:

'71 Janssen voor Linthorst
'77 Kum voor Promes
'82 Steijn voor Mlapa


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 4-1 (2-0)
 7 4-1 (2-0)
 7 4-1 (2-0)
 7 4-1 (2-0)
 7 4-1 (2-0)
 6 4-1 (2-1)
 5 4-0 (2-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 4-0 (2-0)
10  5 4-0 (2-0)
11  5 3-1 (2-0)
12  5 4-0 (2-0)
13  5 4-0 (2-0)
14  5 4-0 (2-0)
15  5 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.44. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Sam Larsson (50 -> 5,0)
2. Tonny Trindade de Vilhena (40 -> 4,0)
3. Sven van Beek (22 -> 3,0)
4. Steven Berghuis (12 -> 2,0)
5. Jens Toornstra (10 -> 1,0)
6. Jeremiah St. Juste (4 -> 0,0)
7. Jordy Clasie (3 -> 0,0)
8. Justin Bijlow (2 -> 0,0)
8. Robin van Persie (2 -> 0,0)
10. Bart Nieuwkoop (1 -> 0,0)
10. Eric Botteghin (1 -> 0,0)
10. Tyrell Malacia (1 -> 0,0)
10. Calvin Verdonk (1 -> 0,0)
10. Orkun Kökcü (1 -> 0,0)
15. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
15. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
15. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
15. Renato Tapia (0 -> 0,0)
15. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
15. Dylan Vente (0 -> 0,0)
15. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
15. Cheick Touré (0 -> 0,0)
15. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
15. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
15. Niemand (0 -> 0,0)
15. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
15. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
15. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
15. Wouter Burger (0 -> 0,0)
15. Joris Delle (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.