Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord stelt teleur en speelt gelijk in Tilburg


Tijdstip
7 oktober 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord stelt teleur en speelt gelijk in Tilburg

Het is Feyenoord niet gelukt om te winnen van Willem II. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelde met 1-1 gelijk in Tilburg en moet vrezen dat de concurrentie verder uitloopt. Steven Berghuis maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van Feyenoord.

Feyenoord maakte in de eerste helft een zeer zwakke indruk. Zelf kwam het niet tot uitgespeelde kansen en was het vooral gevaarlijk via afstandsschoten van Steven Berghuis. Het tempo lag veel te laag en veel passes kwamen ook niet aan. Ook bij Willem II ging een hoop fout, al kregen de Tilburgers halverwege de eerste helft wel de grootste kans. Kenneth Vermeer redde echter op een goede kans voor Fran Sol.

Na rust kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag en kreeg het ook meerdere kansen om de score te openen. Berghuis kreeg de meeste kansen, al was Feyenoord ook meerdere keren gevaarlijk uit een corner.

Uiteindelijk kwam Feyenoord met hulp van de VAR op voorsprong. In de kluts schoot Van Persie een bal zo hoog over dat de bal zelfs uit het stadion ging. Na bekeken van de videobeelden bleek echter dat tijdens dat moment Jan-Arie van der Heijden onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. Berghuis schoot de penalty die Feyenoord vervolgens kreeg onberispelijk binnen.

De voorsprong was voor Giovanni van Bronckhorst aanleiding om in te grijpen en te zorgen dat de ploeg defensief sterker kwam te staan. Van Persie werd er af gehaald voor Jens Toornsta en een paar minuten later werd Sam Larsson vervangen door Sven van Beek. De verdedigende wissels pakten echter averechts uit, omdat Willem II met nog een paar minuten te spelen op gelijke hoogte kwam via Sol en Feyenoord voor de derde keer dit seizoen puntverlies leed in een uitwedstrijd.


Jordy Clasie: 'Zo'n wedstrijd moet je uitspelen en mag je niet meer weggeven'

Op Fox Sports kreeg Jordy Clasie de vraag of Feyenoord meer had verdiend dan een gelijkspel tegen Willem II. "Op basis van de tweede helft hebben we niks weggegeven, op één kans na. Natuurlijk was het geen beste pot, maar als je 0-1 voorstaat met nog vijf minuten te spelen, moet je die drie punten over de streep trekken. Hoe dan ook", aldus de aanvoerder van Feyenoord. "Dat is iets voor onszelf om ons kwalijk te nemen. Zo'n wedstrijd moet je uitspelen en mag je niet meer weggeven."

Gevraagd werd ook aan Clasie hoe het kwam dat het geen 'beste pot' was. "We hebben al een aantal weken dat het niet lekker loopt bij ons. We doen allemaal hartstikke ons best en hopen allemaal snel ons eigen spel te kunnen gaan spelen", zo gaf hij aan. "Ook de slechte wedstrijden moet je uiteindelijk winnen. Als je 0-1 voor staat, moet je die drie punten uiteindelijk meenemen. Die dingen gebeuren. We hebben het aan ons zelf te danken."


[video] Botteghin over Willem II-Feyenoord: 'Moeten het eerder afmaken'


Giovanni van Bronckhorst: 'Als je zo laat in de wedstrijd voor komt, mag je zo'n wedstrijd niet weggeven'

Giovanni van Bronckhorst gaf in gesprek met Fox Sports aan teleurgesteld te zijn. "Met name over de eindfase. Als je zo laat in de wedstrijd voor komt, mag je zo'n wedstrijd niet weggeven op de manier zoals wij gedaan hebben", aldus Van Bronckhorst. "Het was een moeizame wedstrijd. Niet veel kansen over en weer. Een paar kansen met Steven via een afstandsschot. In de tweede helft nog een paar kleine kansjes uit een corner. Je komt voor in een wedstrijd die moeizaam is. Dan moet je die wedstrijd ook winnen."

Van Bronckhorst ging verder: "Je ziet dat het een heel moeizame wedstrijd is. Keuzes aan de bal die we niet goed doen, waardoor we niet in het spel komen. Het is moeilijk. Als je naar de passing kijkt, aannames van de bal, dat moeten basis dingen zijn die goed moeten zijn. Dat was vandaag heel moeizaam. Alleen je komt wel met 0-1 voor. Je wacht op de kans die komt en die wil je benutten. Met name de manier op, we staan met twee tegen een aan de zijkant. Dan moet je daar niet voetballend uit komen, maar die bal naar voren schieten en geen enkel risico nemen. Dat is een moment in de wedstrijd die eigenlijk niet mag."

De trainer van Feyenoord was het niet eens met de opmerking dat zijn ploeg de laatste weken aan het worstelen is. "We komen uit een heel goede reeks qua resultaat. We weten allemaal dat het voetballend beter kan en beter moet. Daar moet je ook kritisch naar kijken. Maar vandaag mag je de wedstrijd niet verliezen op de manier zoals wij gedaan hebben", zo gaf hij aan.


[video] Clasie over Willem II-Feyenoord: 'Het komt er niet uit, dat mag je ons kwalijk nemen'


Nicolai Jørgensen: 'Zij speelden goed en wij niet goed genoeg'

Na het gelijke spel tegen Willem II stond Nicolai Jørgensen met gemengde gevoelens Fox Sports te woord. "Het was een moeilijke wedstrijd. Zij speelden goed en wij niet goed genoeg. Aan het eind was er te veel chaos. Wij moet daar de controle hebben en dat hebben we niet. Dat moeten we beter doen", zo gaf de Deen aan. "Persoonlijk was het ook moeilijk na drie maanden zonder voetbal, maar ik ben blij om weer terug te zijn. Ik moet extra hard werken iedere week om zo snel mogelijk fit te zijn. Dit was een grote stap, maar het moet nog een stuk beter."

Jørgensen ging verder: "Ik mis nog wedstrijdritme. Het is geen excuus, maar zo is voetbal. Ik heb wedstrijden en minuten nodig. Ik heb de eerste stap nu genomen, maar helaas hebben we niet gewonnen. Ik weet zeker dat we na de interlandperiode sterker terug zullen komen."

De spits kreeg de vraag of afgelopen maanden voor hem frustrerend waren geweest. "Het was ongelofelijk. Ik wist niet wanneer ik weer kon trainen of weer kon spelen. Het was zeer frustrerend. Ik ben blij dat ik nu weer kon spelen, ook al hebben we niet gewonnen", aldus Jørgensen, die zelf ook niet wist hoe lang hij uit de roulatie zou zijn. "Het was een lastige blessure. Ik weet niet eens zeker wat het was. Iets in mijn voet met een bot. De medische termen zijn lastig om uit te leggen. Ik hoop dat het nu voorbij was en ik alle minuten dit seizoen kan spelen."


Robin van Persie over penalty: 'Steven had een grotere kans omdat hij frisser was'

Het was voor velen een verrassing, maar tegen Willem II ging Steven Berghuis achter de bal staan toen Feyenoord een penalty kreeg en niet Robin van Persie. "Ik had in de eerste helft een klein moment, waardoor ik niet helemaal vrij was in mijn linkerbovenbeen", geeft de aanvoerder aan in gesprek met De Telegraaf. "Vandaar dat Steven hem nam. Het belangrijkste is dat ’ie erin gaat. Als ik op dat moment niet honderd procent ben, dan kan ik wel stug achter die bal gaan staan, maar Steven had een grotere kans omdat hij frisser was."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Steven Berghuis ('73, penalty)
Goal
1-1 Sol ('85)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
13.550 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('3)
Kaart
Willem II: Llonch ('36)
Kaart
Willem II: Lieftink ('60)
Kaart
Willem II: Lewis ('61)
Kaart
Willem II: Meißner ('73)
Kaart
Feyenoord: Jordy Clasie ('76)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieJordy Clasie


Tyrell MalaciaJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinJeremiah St. Juste


Kenneth Vermeer

Wissels:

'74 Jens Toornstra voor Robin van Persie
'81 Sven van Beek voor Sam Larsson


Opstelling Willem II

AvdijajSolÖzbiliz


LieftinkCrowleyLlonch


MeißnerHeerkensLewisDankerlui


Wellenreuther

Wissels:

'50 Saddiki voor Özbiliz
'79 Croux voor Meißner
'79 Kristinsson voor Llonch


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-1 (1-0)
 4 0-0 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
 3 0-1 (0-0)
 3 0-1 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
10  3 1-2 (0-0)
11  3 0-1 (0-0)
12  3 2-2 (1-1)
13  3 0-1 (0-0)
14  2 1-2 (1-1)
15  2 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Niemand (16 -> 5,0)
2. Eric Botteghin (11 -> 4,0)
3. Kenneth Vermeer (9 -> 3,0)
4. Tyrell Malacia (8 -> 2,0)
5. Jeremiah St. Juste (4 -> 0,5)
5. Steven Berghuis (4 -> 0,5)
7. Tonny Trindade de Vilhena (3 -> 0,0)
8. Jan-Arie Van der Heijden (2 -> 0,0)
8. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
8. Jordy Clasie (2 -> 0,0)
11. Robin van Persie (1 -> 0,0)
11. Wouter Burger (1 -> 0,0)
13. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
13. Sven van Beek (0 -> 0,0)
13. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
13. Jean-Paul Boëtius (0 -> 0,0)
13. Karim El Ahmadi (0 -> 0,0)
13. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
13. Sam Larsson (0 -> 0,0)
13. Bilal Başacıkoğlu (0 -> 0,0)
13. Kevin Diks (0 -> 0,0)
13. Renato Tapia (0 -> 0,0)
13. Sofyan Amrabat (0 -> 0,0)
13. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
13. Brad Jones (0 -> 0,0)
13. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
13. Wessel Dammers (0 -> 0,0)
13. Dylan Vente (0 -> 0,0)
13. Emil Hansson (0 -> 0,0)
13. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
13. Gustavo Hamer (0 -> 0,0)
13. Cheick Touré (0 -> 0,0)
13. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
13. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
13. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
13. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
13. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
13. Orkun Kükcü (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.