Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenRobin van Persie bezorgt Feyenoord winst in thuiswedstrijd tegen FC Utrecht


Tijdstip
23 september 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Robin van Persie bezorgt Feyenoord winst in thuiswedstrijd tegen FC Utrecht

Met veel moeite is het Feyenoord gelukt om de punten in eigen huis te houden. Dankzij een treffer van Robin van Persie wist de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 1-0 te winnen van FC Utrecht. Waar Feyenoord in de eerste helft veel kansen kreeg, ging het niveau in de tweede helft hard omlaag en dreigde puntverlies. Vlak voor tijd zorgde de aanvoerder van Feyenoord echter voor de volle punten.

Feyenoord trok vanaf de eerste minuut direct ten aanval en was dan ook heer en meester op het veld. Met name aanvoerder Robin van Persie was meerdere malen dicht bij een doelpunt, maar net zoals zijn ploeggenoten wist hij de bal niet in het doel te krijgen. Aanvallend was de ploeg te slordig en gingen te veel schoten over en naast het doel. Op moment als een inzet wel op doel ging, stond doelman David Jensen steeds in de weg.

Na rust leken twee compleet andere ploegen op het veld te staan. FC Utrecht was opeens de veel betere ploeg en de 0-1 leek dichter bij dan de voorsprong voor Feyenoord. Ook de Utrechtenaren waren voor het doel veel te slordig.

Feyenoord kreeg nieuw elan toen Nicolai Jørgensen na een uur spelen in het veld kwam voor Jens Toornstra. Feyenoord nam het initiatief weer over op het veld en kwam weer tot kansen. Met name de tandem Jørgensen - Van Persie liep uitstekend.

Ondanks de regen aan kansen leek het duel toch af te stormen op een doelpuntloos gelijkspel. Dat veranderde toch nog vlak voor tijd toen Steven Berghuis de bal achter zijn standbeen mee gaf op Jeremiah St. Juste. De rechtsback gaf de bal voor op de vrijstaande Van Persie en de aanvoerder kopte de bal onberispelijk binnen. De Kuip ontplofte en Feyenoord hield de punten toch gewoon in eigen huis.


[video] Aftermovie | Feyenoord - FC Utrecht


Robin van Persie: 'Ik had er nog wel twee of drie meer mogen maken'

Robin van Persie kreeg na de winst tegen FC Utrecht op Fox Sports de opmerking dat hij vaak belangrijke doelpunten maakt voor Feyenoord. "Ik had er vandaag anders wel een paar meer mogen maken. Ik kreeg een paar goede ballen, die moesten ook op doel. Ik had er nog wel twee of drie meer mogen maken. Maar ik ben wel blij met de overwinning", aldus de aanvoerder van Feyenoord.

De middag voor Feyenoord had een stuk eenvoudiger kunnen worden. "Als wij gewoon vroeg op 1-0 komen speel je een veel makkelijkere wedstrijd. Dat lieten wij nu na. Ik denk dat je zeker in de eerste helft heel goed speelde. De druk zat er goed op, goed in balbezit en ook een aantal kansen gecreëerd. Dan moet je ze wel maken", zo gaf Van Persie aan. "Als je die maakt, creëer je rust in het team en dat was er niet helaas. Gelukkig is het goed gekomen, maar ik heb liever dat we volgende keer eerder scoren."

De samenwerking met Nicolai Jørgensen verliep uitstekend toen de Deen als invaller in de ploeg kwam. "Oeh, dat ging lekker. Hij is echt fantastisch. Een sterke speler, een echte frontman. Kwaliteiten aan de bal, goede loopacties. Het is heel goed dat hij terug is", zei de aanvaller daarover.

Aan het eind van de eerste helft was er een opstootje tussen Van Persie en Nicolai Letschert, waarbij Van Persie aangaf bespuwt te zijn. "Dat was een misverstand. Ik dacht dat ik wat voelde, maar hij heeft mij beloofd dat het niet zo was. Dan geloof ik hem", aldus Van Persie.


[video] Steven Berghuis: 'Soms doe je iets doms in het veld en nu sta ik voor lul'Giovanni van Bronckhorst: 'In de eerste helft speelden we prima met veel kansen die we creëerden'

In gesprek met Fox Sports was Giovanni van Bronckhort het eens dat de overwinning tegen FC Utrecht zwaar bevochten was. "Zeker gezien de tweede helft. In de eerste helft speelden we prima met veel kansen die we creëerden. Een aantal goede schietkansen binnen de zestien. Uiteindelijk belonen we ons niet", zo gaf hij aan. "In de tweede helft wordt het moeizamer en zwaarder ook. Ik denk dat we wel weer hele goede kansen creëerden. Maar als je uiteindelijk drie minuten voor tijd de winnende maakt is dat voor ons heel belangrijk."

Over de openingsfase was Van Bronckhorst tevreden. "In de eerste twintig minuten nam FC Utrecht heel weinig risico in de opbouw, waardoor wij niet hoog druk hoefden te zetten", aldus de trainer van Feyenoord. "Ik vond ons in het aanvallen goed en met name de aansluiting van de verdediging en het middenveld. We hadden steeds de tweede bal en konden door combineren. Het enige wat we nalieten in de eerste helft was dat we een of meerdere keren scoorden."

Van Bronckhorst kreeg de vraag waarom hij dit keer Jens Toornstra wisselde voor Nicolai Jorgensen. "Vorige week was het een andere wedstrijd. Je zag dat Utrecht met Gavory vrij kort voor de verdediging speelde, waardoor je in dat opzicht makkelijker met Robin en Nicolai kon spelen", zei hij daarover. "Dat pakte goed uit. Een aantal goede kansen met Nicolai op Robin en een aantal schietkansen van Sam en Steven. We scoorden pas laat in de tweede helft, maar we hadden wel altijd het geloof en stopten de energie er in om de winnende te maken".


[video] Nicolai Jørgensen over Feyenoord-Utrecht: 'We moeten er meer dan één maken'


[video] Sam Larsson over Feyenoord-Utrecht: 'We verdienden het'


Willem Janssen: 'Robin van Persie is een klasse apart, niet normaal gewoon'

Na de wedstrijd was FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen in gesprek met De Telegraaf vol lof over Robin van Persie. "Hij is nog zo waanzinnig goed. Van Persie is een klasse apart, niet normaal gewoon. Ik loop ook al heel wat jaren mee, maar deze man is heel moeilijk te bespelen. Hij is zo slim, laat je zo twijfelen. Zijn loopacties zijn bijna niet uit te leggen", aldus Janssen. "Ook in de duels gebruikt hij zijn lichaam goed. Timo Letschert en ik zijn niet de kleinste spelers en wij verliezen achterin normaal weinig kopduels. Maar hij gaat het luchtduel zo aan, dat hij op het moment dat de bal valt net de juiste draai maakt in de lucht."

Van Persie kon de wedstrijd bovendien al eerder beslissen, zo vond ook Janssen. "Hij creëert dingen door de manier waarop hij beweegt en door de keuzes die hij maakt. Hij begint vaak tussen ons als centrale verdedigers in. Dan laat hij zich zakken uit de spits en moet je als verdediger een beslissing nemen", zo gaf hij aan. "Als je instapt, laat je een gat achter je. En daar komen dan bij Feyenoord mannen als Berghuis of Toornstra in de ruimte."


[video] Samenvatting | Feyenoord - FC Utrecht 2018-2019


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Robin van Persie ('87)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
45.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('70)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Tyrell MalaciaJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinJeremiah St. Juste


Justin Bijlow

Wissels:

'62 Nicolai Jørgensen voor Jens Toornstra
'88 Renato Tapia voor Robin van Persie


Opstelling FC Utrecht

KerkDessersTannane


GustafsonGavoryVan Overeem


GuwaraJanssenLetschertKlaiber


Jensen

Wissels:

'71 Venema voor Dessers
'88 Görtler voor Gavory


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 5 2-0 (0-0)
 3 3-0 (1-0)
 3 0-0 (0-0)
10  3 2-0 (1-0)
11  3 2-0 (1-0)
12  3 2-0 (1-0)
13  3 3-0 (2-0)
14  3 4-0 (2-0)
15  3 3-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.06. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Robin van Persie (72 -> 5,0)
2. Jeremiah St. Juste (23 -> 4,0)
3. Tyrell Malacia (16 -> 3,0)
4. Nicolai Jørgensen (14 -> 2,0)
5. Sam Larsson (13 -> 1,0)
6. Eric Botteghin (7 -> 0,0)
7. Niemand (3 -> 0,0)
8. Ridgeciano Haps (2 -> 0,0)
8. Jan-Arie Van der Heijden (2 -> 0,0)
8. Steven Berghuis (2 -> 0,0)
11. Tonny Trindade de Vilhena (1 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (1 -> 0,0)
11. Kenneth Vermeer (1 -> 0,0)
14. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
14. Sven van Beek (0 -> 0,0)
14. Jean-Paul Boëtius (0 -> 0,0)
14. Karim El Ahmadi (0 -> 0,0)
14. Bilal Başacıkoğlu (0 -> 0,0)
14. Kevin Diks (0 -> 0,0)
14. Renato Tapia (0 -> 0,0)
14. Sofyan Amrabat (0 -> 0,0)
14. Brad Jones (0 -> 0,0)
14. Jens Toornstra (0 -> 0,0)
14. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
14. Wessel Dammers (0 -> 0,0)
14. Dylan Vente (0 -> 0,0)
14. Emil Hansson (0 -> 0,0)
14. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
14. Gustavo Hamer (0 -> 0,0)
14. Cheick Touré (0 -> 0,0)
14. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
14. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
14. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
14. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
14. Jordy Clasie (0 -> 0,0)
14. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
14. Wouter Burger (0 -> 0,0)
14. Orkun Kükcü (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.