Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord heeft het lang lastig met NAC Breda, maar boekt wel verdiende overwinning


Tijdstip
2 september 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord heeft het lang lastig met NAC Breda, maar boekt wel verdiende overwinning

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen NAC Breda winnend af weten te sluiten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wist uiteindelijk met 4-2 te winnen. Robin van Persie zorgde halverwege de eerste helft voor de eerste goal, waarna een strafschop van NAC voor de gelijkmaker zorgde. Na rust zorgden een eigen doelpunt van Benjamin van Leer en treffers van Van Persie en Tonny Vilhena voor de verdiende winst.

Feyenoord begon fel aan de wedstrijd en dat leidde na 24 minuten spelen tot de dik verdiende voorsprong. Een snelle vrije trap van Jeremiah St. Juste kwam bij Steven Berghuis, die vervolgens laag voorgaf op Robin van Persie. De aanvoerder schoot de bal hard binnen.

Na de voorsprong ging het tempo bij Feyenoord opeens flink omlaag, waardoor NAC Breda weer in de wedstrijd kon komen. Na 34 minuten spelen ging de bal opeens op de stip toen Tyrell Malacia een overtreding maakte op Mikhail Rosheuvel. Gianluca Nijholt schoot de penalty onberispelijk binnen.

Feyenoord had het vervolgens lastig met de bezoekers en wist niets meer te creëren. Het zorgde er dan ook voor dat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met een fluitconcert de kleedkamers op kon zoeken toen de eerste helft voorbij was.

Na rust kwam Feyenoord beter uit de verf en kreeg het steeds meer kansen. Doelman Benjamin van Leer bleek echter steeds een sta in de weg. Toch zou Feyenoord juist dankzij de keeper op voorsprong komen. Een hoge bal van Berghuis werd door Van Persie schitterend richting doel gekopt. De bal ging echter op de lat, maar via het been van Van Leer rolde de bal alsnog in het doel.

Het verzet van NAC was daarmee gebroken, waarna Feyenoord zonder problemen kon verder voetballen. Uit een corner verlengde Van Persie een kopbal van Eric Botteghin en maakte daarmee de 3-1, terwijl Tonny Vilhena dankzij een schitterende steekbal van Yassin Ayoub ook tot scoren wist te komen.

Vrij snel na de treffer van Vilhena stond de defensie van Feyenoord niet goed opgesteld waardoor voormalig Feyenoord Mitchell te Vrede voor de 4-2 kon zorgen, maar dat zou uiteindelijk ook de eindstand blijken.


Robin van Persie: 'Uiteindelijk een mooie overwinning en ook terecht denk ik'

In gesprek met Fox Sports kreeg Robin van Persie de vraag of hij nu twee of drie doelpunten gemaakt heeft. "Ik heb de bal er niet zelf in zien gaan, maar ik begreep dat ie terug het veld in kwam en via de keeper de goal in ging. Dan is het twee," aldus de aanvoerder. "Het was een mooie pass van Steven. Het kwam helemaal uit daar. Ik ging in de bal en maakte ruimte. Steven legt hem er fantastisch achter. Dan is het even kijken of hij in één keer kan of aangenomen moest worden. Deze kon in één keer en dan moet je geluk hebben. Dat had ik ook. Ik maak hem zelf niet, maar met een beetje geluk gaat hij er in."

De spits was het niet eens met de opmerking dat Feyenoord erg afhankelijk is van het duo Berghuis - Van Persie. "Dat vind ik niet. Die goals beginnen ergens. Dat proces doen we met z'n allen. Dat kon je vorige week al zien in Heerenveen. De eerste 60, 70 minuten speelden we echt fantastisch voetbal," zo gaf hij aan. "Dat was vandaag wat lastiger, maar ik ben wel tevreden. Zeker toen ze terug kwamen in de wedstrijd is het erg spannend. Je moet dan flink aan de bak en dat hebben we gedaan. We hebben de tweede, derde en vierde gemaakt. Uiteindelijk een mooie overwinning en ook terecht denk ik."

De klik met Berghuis is er wel voor de aanvoerder. "Steven en ik kijken heel goed. We kijken naar elkaar en naar de ruimtes die er zijn. Op basis van de spelers, de ruimtes en het contact dat we samen hebben maken we een keuze. Komen we in de bal, gaan we diep, spelen we kort, dat gaat gewoon heel goed," zei hij daarover. "Daarbij moet je soms wel de mazzel hebben dat ie lekker valt, maar bij ons valt ie vaak heel lekker. Dus dat moeten we vooral blijven doen."


Giovanni van Bronckhorst: 'Ik denk dat het uiteindelijk ook dik verdiend was voor ons'

Giovanni van Bronckhorst gaf in gesprek met Fox Sports aan tevreden te zijn met de overwinning. "De drie punten zijn uiteindelijk het allerbelangrijkste die je moet halen. Ik denk dat het uiteindelijk ook dik verdiend was voor ons. In dat opzicht ben ik daar heel erg blij mee," aldus de trainer van Feyenoord. "De overwinningen van PSV en Ajax zorgde niet voor extra druk. Je moet gewoon je eigen wedstrijden blijven winnen. Dan hoef je ook niet naar andere clubs te kijken."

Van Bronckhorst ging verder: "In dat opzicht was het voor ons gewoon zaak om de wedstrijd tegen NAC te winnen. In het begin was het wat moeizamer. We creërden wel een paar kansen en kwamen goed op voorsprong. Uiteindelijk zag je dat NAC een hele compacte organisatie had en we hadden moeite om daar de openingen in te vinden. In de tweede helft ging dat een heel stuk beter."

Over de 4-2 was Van Bronckhorst niet te spreken. "Dat is de manier hoe je staat. Je staat 4-1 voor en hebt de tegenstander liggen. Wat ik vorige week ook al zei: in zo'n fase moet je ten koste van alles de tegengoal vermijden en zorgen dat je goed staat," zei hij daarover. "Dat is een ABC'tje in het voetbal. Wij weten dat, maar we houden het niet vol. In de laatste fase gebeurt het niet, waardoor je de tegenstander bij 4-2 weer wat hoop geeft."


Tonny Vilhena: 'Tot de laatste dag dat ik hier speel zal ik altijd honderd procent blijven geven'

In gesprek met Fox Sports kreeg Tonny Vilhena de vraag hoe het was om tegen een zeer compact NAC te moeten voetballen. "We wisten vantevoren dat ze zouden inzakken en daar moeten wij onderuit zien te voetballen. In de tweede helft hebben we dat gedaan, maar dat hebben we in de eerste helft laten liggen," aldus de middenvelder.

Gevraagd werd ook of hij de laatste dagen van de transferperiode het gevoel heeft gehad dat hij toch weg wilde uit Rotterdam. "Nee, helemaal niet. Als het zo ver gekomen zou zijn, dat de clubs eruit zouden zijn gekomen, was het misschien mooi geweest," zo gaf Vilhena aan. "Ik heb nog twee jaar een contract, ik ben blij bij Feyenoord en tot de laatste dag dat ik hier speel zal ik altijd honderd procent blijven geven. Ik doe gewoon altijd mijn ding."


[video] Steven Berghuis kritisch over Feyenoord-NAC (4-2): 'Haal me zelf daardoor soms uit mijn spel'


Steven Berghuis: 'Natuurlijk staat Feyenoord voor strijd en passie, maar er moet ook goed voetbal bij komen'

Steven Berghuis kreeg in gesprek met Fox Sports de vraag of het direct zoeken van hem van Robin van Persie de oplossing is tegen defensieve ploegen. "We zijn al langer bezig om ons veldspel beter te laten verlopen. Natuurlijk staat Feyenoord voor strijd en passie, maar er moet ook goed voetbal bij komen. Vooral in dit soort wedstrijden, want dan voetbal je tegenstanders als NAC stuk. Bij fases doen we dat wel, maar bij fases zijn we soms zo slordig," aldus Berghuis.

De vleugelaanvaller ging verder: "Het balbezit in het middenveld is dan zo onrustig en weten we de andere kant niet te vinden, terwijl die er wel is. Ook van achteruit kan het sneller. Daar zijn we heel erg mee bezig. Dat gaat stap voor stap bezig, maar er is nog veel winst te behalen."

Hans Kraaij jr. maakte de opmerking dat in een goed voetballende ploeg de goede voetballer het vaakst de bal hebben en niet de centrale verdedigers. "Daar zijn we ook naar op zoek. Misschien ligt het aan de looplijnen voorin dat ze ons niet kunnen bereiken. Misschien moeten ze zelf eerder kijken om ons te vinden. Het is gewoon een wisselwerking," zo gaf hij aan. "Daarin zijn we eerlijk naar elkaar, ook nu weer. We gaan dit analyseren en willen daarin stappen maken. Dat moet Feyenoord ook gewoon doen."


[video] 'Gio' over Feyenoord-NAC (4-2): 'Over grote delen wel tevreden'


[video] Samenvatting | | Feyenoord - NAC Breda 2018-2019


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Robin van Persie ('24)
Goal
1-1 Nijholt ('34, penalty)
Goal
2-1 Eigen doelpunt Van Leer ('62)
Goal
3-1 Robin van Persie ('72)
Goal
4-1 Tonny Trindade de Vilhena ('78)
Goal
4-2 Te Vrede ('81)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
45.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Tyrell Malacia ('33)
Kaart
NAC Breda: Nijholt ('68)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Tyrell MalaciaJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinJeremiah St. Juste


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Mo El Hankouri voor Sam Larsson
'74 Yassin Ayoub voor Jens Toornstra


Opstelling NAC Breda

El AllouchiTe VredeRosheuvel


NijholtFernandesKali


LeighMetsKochVerschueren


Van Leer

Wissels:

'69 Kastaneer voor Fernandes
'77 Ilic voor El Allouchi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 4-2 (2-0)
 5 4-2 (2-1)
 4 3-1 (1-1)
 3 4-0 (2-0)
 3 4-1 (3-1)
 3 4-0 (1-0)
 3 4-1 (2-0)
 3 4-1 (2-0)
 3 4-0 (2-0)
10  3 4-0 (2-0)
11  3 4-0 (1-0)
12  3 4-0 (2-0)
13  3 1-0 (0-0)
14  3 3-2 (2-0)
15  3 4-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.43. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Robin van Persie (39 -> 5,0)
2. Steven Berghuis (16 -> 4,0)
3. Jeremiah St. Juste (7 -> 3,0)
4. Tonny Trindade de Vilhena (6 -> 2,0)
5. Tyrell Malacia (4 -> 1,0)
6. Jens Toornstra (3 -> 0,0)
6. Mo El Hankouri (3 -> 0,0)
6. Yassin Ayoub (3 -> 0,0)
9. Niemand (2 -> 0,0)
10. Jordy Clasie (1 -> 0,0)
11. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
11. Sven van Beek (0 -> 0,0)
11. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
11. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
11. Jean-Paul Boëtius (0 -> 0,0)
11. Karim El Ahmadi (0 -> 0,0)
11. Nicolai Jørgensen (0 -> 0,0)
11. Sam Larsson (0 -> 0,0)
11. Bilal Başacıkoğlu (0 -> 0,0)
11. Kevin Diks (0 -> 0,0)
11. Renato Tapia (0 -> 0,0)
11. Sofyan Amrabat (0 -> 0,0)
11. Justin Bijlow (0 -> 0,0)
11. Brad Jones (0 -> 0,0)
11. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
11. Wessel Dammers (0 -> 0,0)
11. Eric Botteghin (0 -> 0,0)
11. Dylan Vente (0 -> 0,0)
11. Emil Hansson (0 -> 0,0)
11. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
11. Gustavo Hamer (0 -> 0,0)
11. Cheick Touré (0 -> 0,0)
11. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
11. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
11. Calvin Verdonk (0 -> 0,0)
11. Luis Sinisterra (0 -> 0,0)
11. Wouter Burger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.