Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord ondanks enorme regen aan kansen slechts gelijk tegen AS Trenčín


Tijdstip
16 augustus 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
-


Feyenoord ondanks enorme regen aan kansen slechts gelijk tegen AS Trenčín

Het is Feyenoord niet gelukt om voorbij AS Trenčín te raken. Ondanks een enorm aantal opgelegde kansen werd het slechts 1-1. Eric Botteghin opende na 8 minuten de score, maar de Slowaken kwamen een minuut later alweer op gelijke hoogte. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kreeg vervolgens een hoop mogelijkheden om alsnog te winnen, maar op miraculeuze wijze wilde de bal niet meer in het doel.

Het doel voor Feyenoord was voorafgaand aan de wedstrijd duidelijk: veel doelpunten maken. Onder aanvoering van het Legioen ging de ploeg ook direct op jacht naar doelpunten was ook enkele malen dicht bij een treffer. Na acht minuten zou die volkomen terechte treffer ook volgen nadat een kopbal van Eric Botteghin in het doel vloog.

Terwijl De Kuip zich opmaakte voor een inhaalrace leek aan die illusie een minuut later al een eind te komen toen Jordy Clasie van de bal werd gezet en de verdediging van Feyenoord geen goede indruk maakte. Antonio Mance, die een week geleden ook al drie doelpunten maakte, kon alleen door op doelman Kenneth Vermeer en hij schoot de gelijkmaker binnen.

Ondanks dat de klap hard aan kwam, omdat Feyenoord nu vijf keer moest zien te scoren om nog door te kunnen gaan, lieten de Rotterdammers het er niet bij zitten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst trok ten aanval en kreeg kans op kans. Met het nodige kunst en vliegwerk wisten de Slowaken het doel echter verder schoon te houden, waardoor beide ploegen met een 1-1 stand de rust in gingen.

Vrijwel direct na rust kon oud-Feyenoorder Joey Sleegers AS Trenčín op voorsprong schieten, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd, zodat deze naast ging en Feyenoord nog een klein beetje in leven bleef.

Wat volgde was een enorm aantal kansen voor Feyenoord die op merkwaardige wijze maar niet in het doel belandde. Ballen die van de lijn werden gehaald, doelman Igor Šemrinec wist enkele knappe reddingen te verrichten en ook de paal en lat werden meerdere malen geraakt.

Feyenoord zou uiteindelijk tot liefst 28 schoten komen, maar verder dan het doelpunt van Botteghin zou het niet komen.


Robin van Persie: 'Je stapt met een soort van opgeheven hoofd van het veld'

Na de wedstrijd tegen AS Trenčín was Robin van Persie erg teleurgesteld dat Feyenoord ondanks een groot aantal kansen niet had weten te winnen."We waren goed en gretig. We hebben veel kansen gehad, maar helaas niet gemaakt. Ik zelf ook, ik heb er volgens mij vier of vijf gehad. Daar moeten er gewoon een paar van in en daar baal ik van," gaf de aanvoerder aan tegenover Fox Sports. "Mijn eerste schot was een beetje ongelukkig, maar bij die anderen moest ik drukken. Het was gewoon niet goed genoeg van mijn kant, die ballen moeten er gewoon in."

Van Persie ging verder: "We waren echt goed vond ik. Goed en gretig, zetten hoog druk en creëerden een hoop kansen. Die moeten er dan in. Als dat dan niet gebeurd is dat mij en de jongens die de kansen hebben gemist te verwijten. Het is zwaar balen."

Ondanks dat het er al snel niet goed meer uit zag voor Feyenoord gaf de ploeg niet op. "We bleven er gewoon voor gaan, ik zelf ook. Dat moet je altijd blijven doen. Dan moet je hopen dat hij goed valt, dat hij snel in de wedstrijd nog valt, zodat je nog een beetje mee doet," aldus Van Persie. "Hij bleef maar uit en uit, maar ondanks dat denk ik dat je met een soort van opgeheven hoofd van het veld stapt."


Giovanni van Bronckhorst: 'Ik kan mijn spelers vandaag niks kwalijk nemen'

Ondanks een groot aantal kansen kwam Feyenoord tegen AS Trenčín niet verder dan een gelijkspel. In gesprek met Fox Sports blikte Giovanni van Bronckhorst terug op de wedstrijd. "Dit is voetbal. Hoe zuur dat vandaag is, dat je zoveel kansen creëert en zo goed speelt... De manier hoe wij in deze fase op het veld stonden was de enige manier hoe je er voor moest gaan," aldus Van Bronckhorst. "En dat in combinatie met het publiek wat vandaag fantastisch was. Dan maak je kans, maar die heb je niet gegrepen. Maar we zijn er wel erg dicht bij geweest vind ik."

Na de 1-0 van Botteghin lag binnen de minuut de gelijkmaker alweer in het net. "Die 1-1 was veel te snel, maar ook voor die 1-0 hadden we al twee kansen gehad waar je hem had kunnen maken. Je weet dat je doelpunten moet maken en de nul met houden," zo gaf de trainer van Feyenoord aan. "Zo snel na de 1-0 al een tegendoelpunt tegen krijgen is natuurlijk voor het moraal een tikje, maar we zijn daarna gewoon verder gegaan. Ik kan mijn spelers vandaag niks kwalijk nemen."

Voor de wedstrijd gaf Van Bronckhorst nog aan dat 5-0 heel lastig zou worden, maar na de wedstrijd bleek dat het er zeker in had gezeten. "Ja, dat klopt. Dat is ook waar je voor moet gaan en de jongens zijn er voor gegaan. Alleen we scoren niet en dat is het enige wat je vandaag niet goed. Voor de rest geen enkel negatief woord voor mijn team," zei hij daarover.


[video] Spelers bedanken het publiek na de wedstrijd


Ricardo Moniz: 'Op een of andere manier was het niet Feyenoords avond'

AS Trenčín-trainer Ricardo Moniz besefte in gesprek met Fox Sports dat zijn ploeg tegen Feyenoord erg gelukkig was geweest. "Absoluut. Ze hebben genoeg kansen gehad. We konden één-op-één spelen, we schoven door met onze middenvelder. Maar daardoor geven we ook een hoop ruimte weg achterin," zo gaf hij aan. Moniz had hem echter niet geknepen "Nee, op een gegeven moment voel je gewoon dat hij niet valt. Dat is heel raar. Er waren ballen bij die je er in zag, maar op een of andere manier was het niet Feyenoords avond."

Moniz was het niet eens met de opmerking dat dit de avond van AS Trenčín was. "We hebben de basis vorige week al gelegd. Alleen na die snelle 1-0 volgt de snelle 1-1 en dat was de bottle-neck voor Feyenoord. Wij maakten te snel 1-1," aldus Moniz. "In de tweede helft kunnen we met Sleegers zelfs nog de 1-2 maken, maar Feyenoord was gewoon beter."


Kenneth Vermeer: 'Zij hadden een engeltje'

Voor het eerst in maanden stond Kenneth Vermeer weer op het veld nadat hij maanden uit de roulatie was met een blessure. De doelman sprak met Fox Sports over de wedstrijd tegen AS Trenčín. "Ik denk dat we vandaag een goede wedstrijd hebben gespeeld. We hebben weet ik hoe veel kansen gekregen. Maar het enige wat miste is dat je die wedstrijd moest afmaken," aldus de keeper. "Kansen zat gehad. Ze hadden een engeltje. Keeper die de bal tegen houdt. Ik begreep dat we een penalty hadden moeten krijgen en een bal die toch achter de lijn was. Dan zit het niet mee, maar als team zijnde hebben we er alles aan gedaan om het toch mogelijk te maken."

Van Bronckhorst gaf eerder aan dat Vermeer een optie was voor de wedstrijden in de Europa League, maar na één wedstrijd zit het er voor hem alweer op. "Jammer genoeg wel. Meer kun je er niet van maken. Dit is de eerste wedstrijd ik in tijden heb gespeeld en het is nu wachten op de volgende," gaf Vermeer aan. "Ik train al drie, vier weken met de groep mee, dus ik ben gewoon weer fit. Het is goed mogelijk dat ik in de beker kan keepen, dat zullen we nog wel zien. Ik ben blij dat ik weer minuten heb mogen maken na mijn blessure. Het is afwachten na mijn blessure."


[video] Samenvatting | Feyenoord - AS Trencín 2018-2019


[video] Jordy Clasie: "Als het iets mee zit, scoor je gewoon 4 of 5 keer"


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eric Botteghin ('8)
Goal
1-1 Mance ('9)
Scheidsrechter
Kehlet (Den)
Toeschouwers
31.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AS Trenčín: Skovajsa ('34)
Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('43)
Kaart
Feyenoord: Eric Botteghin ('50)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonRobin van PersieSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJan-Arie Van der Heijden


Tyrell MalaciaJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinBart Nieuwkoop


Kenneth Vermeer

Wissels:

'67 Lutsharel Geertruida voor Bart Nieuwkoop
'71 Dylan Vente voor Robin van Persie
'82 Wouter Burger voor Tyrell Malacia


Opstelling AS Trenčín

AzangoManceSleegers


ZubairuEl MahdiouiCatakovic


SkovajsaLawrenceSulekYem


Semrinec

Wissels:

'86 Umeh voor Mance
'90 Ubbink voor Zubairu


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 1-1 (0-0)
 6 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-1)
 4 2-2 (1-1)
 3 1-2 (1-1)
 3 0-0 (0-0)
 2 0-0 (2-0)
 2 2-2 (0-1)
 2 1-0 (0-0)
10  2 1-0 (0-0)
11  2 3-1 (0-0)
12  2 3-2 (1-1)
13  1 3-1 (2-0)
14  1 4-1 (0-1)
15  1 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.