Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenRood gekleurd Feyenoord stelt ook teleur in Doetinchem en gaat onderuit


Tijdstip
12 augustus 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Rood gekleurd Feyenoord stelt ook teleur in Doetinchem en gaat onderuit

Na de harde nederlaag in Slowakije heeft Feyenoord wederom teleurgesteld. In Doetinchem ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst vrij kansloos met 2-0 onderuit. Naast de wedstrijd verloor het ook twee spelers met een rode kaart, omdat zowel Eric Botteghin als Jean-Paul Boëtius twee gele kaarten pakten.

Met de terugkeer van de nodige spelers in de basisopstelling begon Feyenoord flink gewijzigd aan het duel tegen De Graafschap. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst begon ook vol goede moed aan de wedstrijd was via Jordy Clasie en Tonny Vilhena al snel dicht bij een doelpunt. Hidde Jurjus wist echter schitterend de bal van Clasie uit het doel te houden, terwij Vilhena zelf naast schoot.

De Graafschap kreeg echter steeds meer grip op de wedstrijd en nam ook de overhand op het veld. Via een kopbal op de lat was het al in de buurt van de openingsgoal en na een half uur kwam het ook daadwerkelijk tot scoren toen Fabian Serrarens een rebound binnen schoot. Uiteindelijk gingen beide ploegen ook met een 1-0 stand de rust in.

Na rust kwam Feyenoord beter naar voren, maar wist het weinig kansen te creëren. Omdat het bovendien ook erg slordig aan de bal was, kon De Graafschap er bovendien ook regelmatig gevaarlijk uit komen. Ook zij kwamen echter niet tot grote kansen.

In de 67e minuut ging het voor Feyenoord mis toen Eric Botteghin ver op de eigen helft een harde tackle inzette op Serrarens. De verdediger leek de bal te spelen, maar scheidsrechter Pol van Boekel besloot om de Braziliaan zijn tweede gele kaart te geven en Feyenoord kwam daardoor met tien man te staan.

Via Jean-Paul Boëtius was de ploeg vervolgens erg dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot van buiten het strafschopgebied ging via de binnenkant van de paal uit het doel. Boëtius zou vervolgens een negatieve hoofdrol vervullen door na 80 minuten een gele kaart te krijgen na een harde overtreding en vervolgens cynisch te gaan klappen naar Van Boekel. Het gevolg was dat de aanvaller direct ook zijn tweede gele kaart kreeg en Feyenoord met negen man kwam te staan.

In de laatste minuut was Feyenoord zelfs met twee man minder dicht bij de goal, maar Luis Sinisterra kon zijn voet net niet tegen de bal zetten, waardoor de harde voorzet naast het doel ging. Nadat er in blessuretijd achterin weer het nodige mis ging bij Feyenoord kon Stef Nijland de 2-0 eenvoudig binnen schieten.


Jordy Clasie: 'Dit kan niet langer zo door'

Na de wedstrijd tegen De Graafschap was Jordy Clasie niet te genieten tegenover Fox Sports. "We hadden afgesproken om iets meer compact te spelen vandaag. Ons beste spel laten we bij lange na niet zien. Alleen in een fase in de tweede helft hadden we dat na de rust waarin we iets meer vertrouwen krijgen en ook iets meer kansen krijgen. Maar over het algemeen, wat moet je hier nog van zeggen," aldus Clasie. "We moeten met name de drukmomenten uitkiezen als ploeg zijnde. Afgelopen donderdag was het veel te ver uit elkaar. Nu was het iets compacter, maar je kan geen goed woord hier hebben als je 2-0 verliest."

Clasie ging verder: "Als ploeg moeten we dit omdraaien. Hoe moeilijk het ook is, je moet er voor elkaar zijn en je moet doorgaan. De hele ploeg is nog een beetje zoekende en dat moet er heel snel uit. Dit kan niet langer zo door. Donderdag verlies je een pijnlijke nederlaag, maar die van vandaag komt minimaal zo hard aan."

De middenvelder was ook niet te spreken over de twee rode kaarten die gepakt werden. "Daar laat je de ploeg gewoon in de steek. Die jongens zullen zelf hartstikke goed weten wat ze verkeerd hebben gedaan," zei hij daarover. "Want in de tweede helft begonnen we meer druk te zetten en kwamen we iets beter in ons spel. Bij lange na nog niet het niveau wat we willen halen, maar je zag dat er meer druk van onze kant kwam. Na die rode kaarten zakt het dan weg. Met negen man kregen we nog wel een goede kans en nog een bal tegen de paal. Dan zit het allemaal niet mee en dat is de fase waarin we nu zitten."


Giovanni van Bronckhorst: 'Uiteindelijk is het een slecht resultaat na negentig minuten'

Na de nederlaag tegen AS Trenčín volgde opnieuw een verlies in Doetinchem. Giovanni van Bronckhorst stond dan ook teleurgesteld Fox Sports te woord na de wedstrijd. "Uiteindelijk is het een slecht resultaat na negentig minuten. Je begint de wedstrijd moeizaam, krijgt wel een aantal kansen, maar er is eigenlijk niets aan de hand. Je komt dan met 1-0 achter en je ziet dat het vertrouwen een beetje wegebt," aldus de trainer van Feyenoord. "Dat vertrouwen tanken we wel in de tweede helft waarin we heel goed beginnen. Het is dan wachten op de 1-1 en dan kom je in een mum van tijd met negen man te staan, waardoor je niets meer kan. Je kan geen druk meer zitten, je valt uit elkaar als team. Uiteindelijk hebben gewacht op die ene kans die komen gaat met Luis. Dat zijn de kansen waar je op hoopt en wacht, maar met negen man is het dan een moeilijk verhaal."

Van Bronckhorst ging verder: "Het was heel moeizaam. Ik denk dat het toch aan het vertrouwen ligt, de tegenslag van donderdag. Je hoopt dat je hier een andere wedstrijd kan spelen ,maar dat hebben we niet gedaan. We hebben wel een aantal kansen gehad, maar voetballend gezien was het moeizaam. Daarom kom je ook niet in de wedstrijd."

Waar het mis ging kon Van Bronckhorst niet aangeven, omdat de ploeg in de voorbereiding nog enkele goede wedstrijden speelde. "Of het vertrouwen helemaal weg is, weet ik niet. Er zijn weinig automatismes, er is weinig vertrouwen aan de bal of de bal willen hebben is er niet. Dan wordt het heel moeizaam en zeker met twee man minder," zei hij daarover.

Van Bronckhorst was met name niet te spreken over de rode kaart van Boëtius. "Ik snap niet hoe je in zo'n wedstrijd als je al met tien man staat dat je dan binnen een paar seconden een rode kaart krijgt door twee gele kaarten. Je moet daar gewoon weglopen en zo snel mogelijk het spel hervatten," gaf hij aan. "Je moet in bepaalde momenten de rust houden in je hoofd. Zeker als je met tien man komt, is dit niet de reactie die je moet doen. Ten eerste gaat het ten koste van je team en uiteindelijk ook de wedstrijd."

De trainer van Feyenoord werd ook gevraagd waarom hij Robin van Persie naar de kant haalde. "Je ziet toch dat je in zo'n wedstrijd, met name tegen negen man, dat het moeilijk wordt en dat de ruimtes groter worden om te belopen, zowel als je de bal wel hebt als niet hebt. Ik denk dat het dan de goede keuze is om Dylan te brengen, die dan frisser is dan Robin op dat moment," zei hij daarop.


Jean-Paul Boëtius: 'Het moment van mij was heel dom'

Jean-Paul Boëtius stond na de wedstrijd tegen De Graafschap schuldbewust Fox Sports te woord. "Het was niet best. Het moment van mij was heel dom. Je doet het uit emotie. Je voelt woede en teleurstelling, omdat je achter staat tegen De Graafschap en al met tien man staat. Je krijgt wel wat kansjes, maar het valt net niet binnen. Dan laat ik me even gaan en benadeel ik daarmee mijn teamgenoten en de stafleden. Dan wordt het alleen maar moeilijker om de wedstrijd nog om te kunnen draaien," aldus de aanvaller. "Het was gewoon frustratie. Die overtreding kun je gewoon geel geven, het was een overtreding. Het applausje is natuurlijk niet veel, maar als je hem daarvoor wil geven... Maar als je dat niet doet, weet je dat je hem sowieso niet krijgt, laten we het daar maar op houden."

De aanvaller ging verder: "Ik ben wel vaker een klootzakje geweest, om het zo maar te zeggen. Het is nu alleen niet op het juiste moment en op de juiste manier. Het heeft niks te maken met wat er in andere wedstrijden is gebeurd, alleen van vandaag. Het is gewoon heel dom."

Momenteel loopt het ook totaal niet bij Feyenoord. "We weten dat het er in zit. We hebben het laten zien, maar op dit moment komt het er niet uit. Dat is zuur," zo gaf hij aan. "Je neemt natuurlijk uiteindelijk mensen daarin mee. We hebben heel veel supporters die mee komen en die zien het liefst dat je met een goed resultaat naar huis gaat. Je doet het voor je familie, voor jezelf en voor je teamgenoten. We zijn één grote familie. Met uiteindelijk weer een verliespartij schiet je er nu niets mee op. Voor nu is het voor ons schouders eronder en de boel omdraaien."


Robin van Persie: 'We moeten wel reageren komende wedstrijden'

Robin van Persie werd op Fox Sports gevraagd wat het probleem van Feyenoord was in de wedstrijd."Dat wij geen eerste goal maken, dat was het probleem. We kregen wel twee goede kansen voor de goal en dat was jammer. Dat creëert toch rust als die dan valt," zo gaf hij aan. "Toen viel hij aan de andere kant. Een beetje gelukkig moet ik zeggen, want die jongen raakt hem helemaal verkeerd. Maar geluk dwing je ook af zeggen ze. Vanaf dat moment wordt het wel lastig, maar is er eigenlijk nog niks aan de hand. Je hebt dan nog een tweede helft."

De aanvoerder ging verder: "Die beginnen we dan wel goed, waarin we ook kansen creëren. Ik ben nooit voorstander om pech de schuld te geven, maar binnenkant paal en Luis net een milimeter mist. Dat zijn dan belangrijke momenten. Als het dan even goed valt, speel je misschien net gelijk."

Van Persie werd ook gevraagd naar de twee rode kaarten van Feyenoord. "Ik heb net die rode kaart van Botteghin terug gekeken. Om eerlijk te zijn vond ik het geen rood. Ook geen geel, want hij heeft de bal," aldus de aanvaller. "Die van Jean-Paul heb ik gemist, maar ik begreep dat hij klapte? Dat is niet slim als dat zo was, want we kennen allemaal de regels en dat is niet handig. Jammer ook, want met tien is het al moeilijk en met negen nog moeilijker."

Hij wilde zijn hoofd echter nog zeker niet laten hangen. "We moeten hier van leren. Dat was donderdag ook zo en is nu ook zo. Het was al beter vind ik. Met iets meer geluk speel je hier toch wel gelijk. Dat geluk hadden we niet," zei Van Persie daarover. "We moeten echter wel positief blijven. Je mag een keer verliezen. Je kan ook twee keer verliezen, maar we moeten wel reageren komende wedstrijden."


[video] Van der Heijden: "Schouders eronder, het wordt nog een mooi seizoen"


[video] Toornstra: "Het gevoel in de voorbereiding was goed"


Valentijn Driessen: 'Van Bronckhorst wacht de zoveelste uitdaging in drie jaar Feyenoord om een crisis te bezweren'

In zijn column in De Telegraaf haalt Valentijn Driessen uit naar Feyenoord en met name naar het gedrag van enkele spelers. "Omdat het aan iedere discipline in de uitvoering van de speelwijze ontbrak, kreeg Feyenoord een pak slaag in Slowakije en gooide Van Bronckhorst zijn team op de schop. Zonder resultaat," zo geeft hij aan.

Driessen gaat verder: "Verder misdroeg Jean-Paul Boëtius, hij werd in de voorbereiding al een week uit de A-selectie verbannen, zich in Doetinchem naar scheidsrechter Pol van Boekel en kreeg terecht rood voor wangedrag. Terwijl Eric Botteghin zo gefrustreerd een duel inging dat hij Van Boekel de ruimte bood hem weg te sturen."

De zorgen in Rotterdam zijn dan ook groot. "Feyenoord verloor tweemaal achtereen, staat op de drempel van Europese uitschakeling, scoorde in 270 minuten geen enkel doelpunt en pakte twee rode kaarten," aldus Driessen. "Komt bij dat ervaren Feyenoorders als Van Persie, Berghuis, Clasie, Vilhena, Van der Heijden en Toornstra zowel individueel als gezamenlijk faalden om het zwalkende Feyenoord vlot te trekken. Van Bronckhorst, die zich altijd zo voorbeeldig en waardig gedraagt, wacht de zoveelste uitdaging in drie jaar Feyenoord om een crisis te bezweren. "


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Serrarens ('31)
Goal
2-0 Nijland ('90)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
12.600 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
De Graafschap: Nijland ('45)
Kaart
Feyenoord: Eric Botteghin ('59)
Kaart
Feyenoord: Eric Botteghin ('67)
Kaart
Feyenoord: Jean-Paul Boëtius ('81)
Kaart
Feyenoord: Jean-Paul Boëtius ('81)
Kaart
De Graafschap: El Jebli ('89)

Opstelling Feyenoord

Jean-Paul BoëtiusRobin van PersieSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraJordy Clasie


Calvin VerdonkJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinJeremiah St. Juste


Justin Bijlow

Wissels:

'46 Bart Nieuwkoop voor Jeremiah St. Juste
'74 Dylan Vente voor Robin van Persie
'80 Luis Sinisterra voor Jens Toornstra


Opstelling De Graafschap

El JebliSerrarensVan Mieghem


TutuarimaNijlandBakker


OwusuVan de PavertNieuwpoortAbena


Jurjus

Wissels:

'62 Olijve voor Bakker
'69 Narsingh voor Van Mieghem
'74 Klaasen voor Owusu


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-0 (0-0)
 4 3-1 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 1-2 (1-0)
 2 3-1 (0-0)
 1 2-3 (0-2)
 1 2-4 (1-3)
 1 2-2 (1-1)
10  1 0-0 (0-0)
11  1 0-0 (0-0)
12  1 0-0 (0-0)
13  1 0-0 (0-0)
14  1 0-0 (0-0)
15  0 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.03. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Niemand (31 -> 5,0)
2. Justin Bijlow (14 -> 4,0)
3. Tonny Trindade de Vilhena (8 -> 3,0)
4. Steven Berghuis (6 -> 2,0)
5. Eric Botteghin (4 -> 1,0)
6. Jean-Paul Boëtius (3 -> 0,0)
6. Dylan Vente (3 -> 0,0)
6. Luis Sinisterra (3 -> 0,0)
9. Jens Toornstra (2 -> 0,0)
9. Robin van Persie (2 -> 0,0)
9. Jordy Clasie (2 -> 0,0)
12. Jeremiah St. Juste (1 -> 0,0)
12. Nicolai Jørgensen (1 -> 0,0)
12. Calvin Verdonk (1 -> 0,0)
15. Bart Nieuwkoop (0 -> 0,0)
15. Sven van Beek (0 -> 0,0)
15. Ridgeciano Haps (0 -> 0,0)
15. Jan-Arie Van der Heijden (0 -> 0,0)
15. Karim El Ahmadi (0 -> 0,0)
15. Sam Larsson (0 -> 0,0)
15. Bilal Başacıkoğlu (0 -> 0,0)
15. Kevin Diks (0 -> 0,0)
15. Renato Tapia (0 -> 0,0)
15. Sofyan Amrabat (0 -> 0,0)
15. Brad Jones (0 -> 0,0)
15. Ramon Ten Hove (0 -> 0,0)
15. Wessel Dammers (0 -> 0,0)
15. Tyrell Malacia (0 -> 0,0)
15. Emil Hansson (0 -> 0,0)
15. Jordy Wehrmann (0 -> 0,0)
15. Gustavo Hamer (0 -> 0,0)
15. Cheick Touré (0 -> 0,0)
15. Mo El Hankouri (0 -> 0,0)
15. Lutsharel Geertruida (0 -> 0,0)
15. Yassin Ayoub (0 -> 0,0)
15. Kenneth Vermeer (0 -> 0,0)
15. Wouter Burger (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.