Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord moet vrezen voor Europese uitschakeling na blamage in Slowakije


Tijdstip
9 augustus 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
-


Feyenoord moet vrezen voor Europese uitschakeling na blamage in Slowakije

Feyenoord is in Slowakije tegen een harde en gevoelige tik aangelopen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst ging tegen AS Trenčin met liefst 4-0 onderuit en die score kon zelfs nog veel hoger oplopen. De kans dat Feyenoord de volgende ronde nog weet te halen lijkt nu zeer klein geworden.

Met de nodige noodgedwongen wijzigingen in de basis begon Feyenoord de eerste minuten voortvarend aan de wedstrijd en leek het wachten op de 0-1. AS Trenčín had aanvankelijk niets in te brengen tegen het spel van Feyenoord. Het veranderde echter na 6 minuten spelen toen Steven Berghuis de bal verspeelde en de Slowaken er snel uit kwamen. Sven van Beek werd gepoort door zijn tegenstander en enkele seconden later lag de bal in het doel.

Feyenoord leek echter helemaal in te storten door de toch onverwachte achterstand en wat volgde was een spervuur aan kansen voor AS Trenčín. De Slowaken waren echter niet zorgvuldig voor het doel en Justin Bijlow kon meerdere keren reddend optreden. Het was echter Bijlow die met een blunder zorgde voor de 2-0 door uit te komen op een moment dat het niet nodig leek en het gevolg was dat de bal in een leeg doel binnen getikt kon worden.

Niet veel later volgde zelfs de 3-0 toen een voorzet van voormalig Feyenoorder Joey Slegers eenvoudig kon worden binnen geschoten door de volledig vrijstaande Philip Azango. Feyenoord wist daar voor rust alleen een schotje van Steven Berghuis tegenover te stellen en mocht blij zijn dat het 'slechts' drie doelpunten tegen had gekregen.

Na rust veranderde echter helemaal niets aan het spelbeeld. Feyenoord maakte een erg uitgebluste indruk, terwijl AS Trenčín vrolijk door kon blijven gaan. Dat leidde uiteindelijk ook tot de 4-0 toen Antonio Mance zijn derde goal van de avond maakte. Wederom kon dat zonder druk van de verdediging gedaan worden.

Feyenoord leek door die treffer eindelijk wakker geschud te worden en begon weer te voetballen. Met name invaller Jean-Paul Boëtius liet zich zien en was ook enkele malen dicht bij een doelpunt. Het lukte doelman Igor Semrinec echter om zijn doel schoon te houden, waardoor een zeer harde nederlaag voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het gevolg was.


Giovanni van Bronckhorst: 'Ik denk dat niemand vandaag zijn niveau haalde. Dat neem ik ze wel kwalijk'

Tegenover RTL 7 was Giovanni van Bronckhorst hard en duidelijk over het spel van zijn ploeg. "Ik denk dat we ver ondermaats speelden. Eigenlijk niks kunnen brengen wat we normaal kunnen brengen," zo gaf hij aan. "Ik denk dat we hier dik verdiend verliezen. Eigenlijk ook meer doelpunten tegen hadden kunnen krijgen. Ook een aantal doelpunten hadden kunnen scoren, maar dat we hier verliezen is dik en dik verdiend."

De trainer van Feyenoord kreeg dan ook de vraag of hij zich schaamt. "Ik schaam me wel voor het vertoonde spel ja en de manier hoe we op het veld staan," zei hij daarop. "Daar hebben we het voor de wedstrijd al over gehad en al een aantal keer aangegeven. De grootste tegenstander zijn wijzelf en dat bleek vandaag ook wel."

Of dit ook consequenties zou hebben voor spelers in de basisopstelling kon hij nog niet zeggen. "We gaan deze wedstrijd goed terug kijken. Je hebt wel een gevoel en dat gevoel zal niet veel anders zijn dan na het zien van de beelden, maar ik denk niet dat iemand vandaag zijn niveau haalt. Dat neem ik ze wel kwalijk," aldus Van Bronckhorst.


Jordy Clasie: 'Dit is echt een schande en Feyenoord onwaardig denk ik'

Jordy Clasie kon het alleen maar eens zijn met Bart Nolles van RTL 7 toen hij de opmerking maakte dat het een ongelofelijke wanprestatie was. "Dat kun je wel stellen ja. Dit is echt een schande en Feyenoord onwaardig denk ik," zo gaf de middenvelder aan.

Clasie ging verder: "We hebben verloren als een team, maar ik denk dat echt iedereen naar zichzelf moet kijken hoe hij gespeeld heeft. Ikzelf ook en vandaag was Feyenoord onwaardig wat we hebben laten zien."

De middenvelder besefte ook dat het moeilijk wordt om nog de volgende ronde te halen, maar wil de handdoek nog niet gooien. "Als ploeg zijnde moet je maar een ding doen en dat is er in gaan geloven. Dat is ook wat we op dit moment moeten gaan doen. We moeten er in gaan geloven, anders kunnen we net zo goed niet gaan voetballen," aldus Clasie.


Jean-Paul Boëtius: 'Op het veld hebben we het allemaal laten afweten'

Na afloop kreeg Jean-Paul Boëtius op RTL 7 de vraag of het aan de instelling had gelegen dat Feyenoord zo hard onderuit ging. "Nee, ik denk niet dat het per se aan de instelling heeft gelegen, want ik heb niet bij de spelers gezien dat er onderschatting was of wat dan ook," aldus Boëtius. "Maar er waren teveel vraagtekens in bepaalde fases, terwijl we ons wel goed hebben voorbereid. Alle informatie meegekregen, maar op het veld hebben we het allemaal laten afweten."

Na ruim een uur spelen kwam Boëtius in de ploeg. "Ik heb geprobeerd energie in de wedstrijd te brengen en ook enkele kansjes gehad, maar jammer genoeg niet benut," zo gaf hij aan. "Als je een paar doelpunten maakt praat ik de verliespartij niet goed natuurlijk, maar kijk je misschien wel iets anders naar de return."

De aanvaller heeft de hoop nog niet opgegeven. "Zij hebben nu vier keer gescoord op papier, maar hebben op papier een mindere selectie. Als wij zondag een paar keer doelpunten maken, praat iedereen weer heel anders," zei hij daarover.


[video] Justin Bijlow over duels met AS Trencín en De Graafschap


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Mance ('6)
Goal
2-0 Mance ('37)
Goal
3-0 Azango ('44)
Goal
4-0 Mance ('63)
Scheidsrechter
Schörgenhofer (Oos)
Toeschouwers
6.817 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AS Trenčín: Sleegers ('42)
Kaart
AS Trenčín: Zubairu ('52)
Kaart
AS Trenčín: Mance ('66)
Kaart
Feyenoord: Sofyan Amrabat ('78)
Kaart
Feyenoord: Jordy Clasie ('85)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonDylan VenteSteven Berghuis


Jens ToornstraJordy ClasieSofyan Amrabat


Calvin VerdonkSven van BeekJan-Arie Van der HeijdenBart Nieuwkoop


Justin Bijlow

Wissels:

'61 Jean-Paul Boëtius voor Sam Larsson
'90 Lutsharel Geertruida voor Bart Nieuwkoop


Opstelling AS Trenčín

AzangoManceSleegers


ZubairuEl MahdiouiCatakovic


SkovajsaLawrenceSulekYem


Semrinec

Wissels:

'84 Ubbink voor Zubairu
'85 Bukari voor Sleegers


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 2-0 (2-0)
 4 2-0 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 3 2-1 (1-0)
 2 2-1 (1-1)
 2 2-1 (1-1)
 1 2-2 (1-0)
 1 2-2 (2-1)
 1 1-2 (1-0)
10  1 1-2 (1-0)
11  1 1-1 (1-0)
12  1 0-0 (0-0)
13  1 1-1 (1-0)
14  1 1-1 (1-0)
15  1 1-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.