26 januari 2005
-
KNVB Beker
-

Met een 1-3 overwinning verliet Feyenoord uiteindelijk de Alkmaarderhout. Dat zal ongetwijfeld een ander gevoel hebben gegeven dan de nederlaag eerder dit seizoen. De wedstrijd was echter nooit een wedstrijd doordat AZ binnen een half uur al met negen man kwam te staan door twee rode kaarten. Van dit duel kan niets afgeleid worden voor de nabije toekomst, maar wellicht geeft het het team wat vertrouwen na het echec tegen Vitesse.

Het eerste half uur ging het vrij gelijk op, al had Feyenoord meer balbezit in Alkmaar. De twee, terechte, rode kaarten gooiden de wedstrijd uiteraard volledig om. Van een echte wedstrijd was geen sprake meer. De penalty na de tweede rode kaart werd door Timmer nog gestopt. maar hij kon niet voorkomen dat eerst Kuyt en later Lazovic Feyenoord nog voor rust op 0-2 zetten.

De tweede helft zakte Feyenoord eigenlijk weer weg. Natuurlijk had Feyenoord de beste kansen en vooral mogelijkheden, maar ook AZ was af en toe gevaarlijk. Doordat Feyenoord het weigerde goed uit te spelen bleef het 0-2 en bleef AZ de mogelijkheid houden weer terug te komen in de wedstrijd. Dat gebeurde prompt acht minuten voor tijd toen Landzaat de aansluitingstreffer scoorde. dat op zich was eigenlijk een kleine blamage. Maar Feyenoord ging vervolgens geconcentreerder spelen en herstelde de marge uiteindelijk naar 1-3 via opnieuw een doelpunt van Kuyt waarbij invaller Pardo aan de basis stond.

Twee rode kaarten in eerste helft voor AZ brengen Feyenoord zege

De wedstrijd was al voor het half uur gespeeld toen achtereenvolgens Van Galen en Perez rood kregen in een tijdsbestek van 5 minuten. Beide directe rode kaarten waren overigens terecht. Eerst stompte Van Galen Ostlund waarvoor hij rood kreeg. een elleboog van Perez bleef vevrolgens onbestraft, maar nadat Perez hands maakte in het strafschopgebied om een goal te voorkomen, moest Luinge opnieuw de rode kaart trekken. Tegen negen man mocht Feyenoord natuurlijk niet meer verliezen.

Feyenoord bereikt kwartfinale

Feyenoord heeft door de zege op AZ de kwartfinale van de Amstel Cup bereikt. Door de 1-3 zege schakelde het de concurrent uit en komt het donderdagavond in de koker voor de kwartfinale. Daardoor zijn er nog slechts twee duels alvorens mogelijk weer een finale in eigen huis volgt.

Pardo niet geheel fit

Het ontbreken afgelopen zondag tegen Vitesse en opnieuw tegen AZ van Sebastian Pardo, zorgde bij veel fans voor vraagtekens. De middenvelder bleek echter niet 100% fit en kreeg een kleine terugslag nadat hij een aantal duels had meegespeeld in de voorbereiding. Gullit wilde hem daarom rust geven nadat hij de eerste seizoenshelft had moeten missen wegens een blessure. Gullit is echter zeker van plan hem een kans te gaan geven.

Goor: goede eerste helft; in tweede helft niet slim genoeg

Aanvoerder Bart Goor had in Alkmaar eigenlijk twee verschillende wedstrijden gezien. "Al voor de wedstrijd was de sfeer gespannen. Iedereen was heel geconcentreerd. We hebben vervolgens een goede eerste helft gespeeld, goed voetbal laten zien en de tegenstander vastgezet. Na de eerste helft hebben we het echter iets te makkelijk aangepakt. We waren in de tweede helft niet slim genoeg. We liepen teveel uit positie en hebben te weinig op de kansen gespeeld zoals had gemoeten."

Maar uiteindelijk is het resultaat belangrijk. Zowel voor het bereiken van de volgende ronde als vooral ook voor de volgende wedstrijden. Om weer een stap te doen om dat terug te brengen wat Feyenoord moet brengen.

Kaarten: -

G?bor Babos, Alexander ?stlund, Karim Saidi, Cory Gibbs, Bruno Basto, Romeo Castelen ('75 Sebasti?n Pardo), Hossam Ghali, Nicky Hofs, Bart Goor, Dirk Kuyt, Danko Lazovic

Opstelling AZ

Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Meerdink ('70 Elkhattabi), Buskermolen ('70 Lindenbergh ), Landzaat, Van Galen, Perez, Huysegems ('70 Nelisse)

Fr-Fotopage.tk: Door in de biercupQonTour.nl: The Day Everything Changed.
Ego2.nl: Fotoreportage AZ-Feyenoord (Biercup) 2 pagina's

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.