Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord wint Rotterdamse derby van Sparta


Tijdstip
29 april 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord wint Rotterdamse derby van Sparta

Feyenoord heeft de derby tegen Sparta winnend af weten te sluiten. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 3-1 te sterk voor Sparta. Steven Berghuis maakte twee doelpunten, het andere doelpunt was een eigen goal van Sparta-verdediger Frederik Holst.

Feyenoord begon uitstekend aan het duel. Het leek ook na acht minuten al voorsprong te komen, nadat Robin van Persie met een schitterende hakbal Nicolai Jørgensen alleen voor de keeper zetten. De Deense spits stiftte de bal in het doel, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. Uit de herhaling bleek echter dat van buitenspel helemaal geen sprake was.

Na zo'n tien minuten was de storm van Feyenoord gaan liggen en was Sparta heer en meester op het veld. De nummer zeventien kreeg ook kans op kans, maar was voor de goal te onzorgvuldig. Feyenoord kreeg na ruim een half uur ook nog een grote kans, maar Van Persie schoot hard naast.

In de 34e minuut kwam Sparta echter toch op voorsprong. Fred Friday kreeg alle ruimte om de bal aan te nemen en richting het doel te gaan. De aanvaller krulde de bal vervolgens ook schitterend in het doel. Ook na de 0-1 kreeg Sparta kansen op meer, maar in de blessuretijd lag de bal eigenlijk plotseling aan de andere kant van het doel. Jean-Paul Boëtius zette de aanval op en gaf de bal mee aan Robin van Persie. Van Persie gaf de bal voor en kon door Steven Berghuis hoog in het doel worden gekopt.

In de tweede helft kwam Feyenoord beter voor de dag. Na een paar minuten kwam de ploeg al tot scoren, maar deze werd afgekeurd wegens een overtreding van Van Persie. Na een uur stond de ploeg van Giovanni van Bronckhorst echter toch op voorsprong toen Karim El Ahmadi de bal goed veroverde en direct voor gaf op Boëtius. Sparta-verdediger Frederik Holst kon zijn voet nog net tegen de bal zetten, maar de bal rolde wel in het doel.

Feyenoord bleef jagen op meer en werd daar in de 83e minuut voor beloond. Van Persie zette de aanval op en gaf de bal op Karim El Ahmadi. De aanvoerder van Feyenoord gaf vervolgens breed en voor Berghuis was het geen probleem om zijn tweede treffer van de wedstrijd te maken. Feyenoord kon daardoor op een goede manier de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afsluiten.


Steven Berghuis: 'Het is natuurlijk een eer. Feyenoord is de grootste club van Nederland'

Na afloop van de wedstrijd tegen Sparta gaf Steven Berghuis aan erg blij te zijn met de verkiezing tot Legioen Speler van het Jaar. "Het is natuurlijk een eer. Feyenoord is de grootste club van Nederland. Het Legioen is bekend en iedereen weet er van. Voor mezelf is dit leuk, erg trots op. Super," gaf Berghuis aan.

Over de wedstrijd zelf was de aanvaller minder tevreden. "De wedstrijd was niet hoogstand. We maken wel weer drie goals, maar we hadden het af en toe moeilijk. Friday was sterk voorin en ze konden elke keer counteren. We waren erg slordig aan de bal. Het was niet onze beste wedstrijd," zei de aanvaller over de wedstrijd. "We hebben wel stappen gemaakt. Het voelt ook beter in het veld, veel meer rust dat we die wedstrijden wel over de streep zullen trekken. Aan het begin van het seizoen lukte dat niet."


Giovanni van Bronckhorst: 'Eindelijk van Dick gewonnen'

Na de winst tegen Sparta kreeg Giovanni van Bronckhorst de opmerking dat hij eindelijk van Dick Advocaat heeft gewonnen. "Eindelijk ja. We hebben al een aantal kansen gehad, maar vandaag hebben we eindelijk gewonnen. Het was een moeizame wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we wel de punten," gaf Van Bronckhorst aan. "Het was heel matig de eerste helft. Heel matig aan alle kanten. Eigenlijk in alles wat ons sterk maakt, beduidend onder ons niveau. In de tweede helft hebben we dat beter gedaan, beter dan in de eerste helft. Maar nog steeds onder ons niveau wat we kunnen halen."

De trainer van Feyenoord ging verder: "We hebben natuurlijk vorige week gepiekt. Het seizoen was na vorige week eigenlijk klaar. We hadden niks meer om voor te spelen. Dat zijn dan de moeilijkste wedstrijden en dat bleek ook weer vandaag."

Uiteindelijk was Van Bronckhorst wel tevreden over de wedstrijd. "We hebben ons goed herpakt. We verdienden het om een tegengoal te krijgen in de eerste helft. Uiteindelijk maak je net voor rust de 1-1 en in de tweede helft deden we het beter, waardoor we de mogelijkheid hadden om twee keer fantastisch te scoren."


[video] Van Bronckhorst: 'Vandaag was duidelijk dat Robin zich goed voelt'


[video] Legioen Speler van het seizoen 2017-2018: Steven Berghuis


Robin van Persie: 'Het is me duidelijk dat Feyenoord met mij verder wil. Dat streelt me heel erg'

Na de winst tegen Sparta kreeg Robin van Persie op Fox Sports de vraag of het feit dat hij negentig minuten kon spelen van invloed is op de beslissing om wel of niet te stoppen. "Voor nu is het heel leuk. Het is mij wel duidelijk dat Feyenoord met mij verder wil. Dat streelt me heel erg. De aankomende dagen en weken ga ik alles rustig op een rijtje zetten en dan maak ik mijn keuze. Ik weet het nog niet, dus ik ga er over na denken," aldus Van Persie. "Het doet me heel veel dat zoveel mensen willen dat ik door ga. Ik ben er heel erg blij mee. Jan de Jong van de week in een hele mooie speech, Gio ook, eigenlijk iedereen is heel positief. Dat is een compliment. Ik kom van ver. Mensen vergeten dat soms."

Van Persie ging verder: "Mijn laatste periode in Istanbul was niet fijn fysiek gezien. Als je op zo'n moment instroomt is dat pittig. Dus ik ben tevreden hoe het is gegaan. Daarvoor wil ik iedereen bedanken. Ook de trainer. Hij heeft zich voor mij hard gemaakt. Dat gaf ik tijdens mijn presentatie al aan, dat ik het ook een beetje voor hem doe. Dus eigenlijk is het precies gegaan zoals ik het stiekem had gehoopt."

Van Persie was minder te spreken over de wedstrijd, met name over de eerste helft. "Het begon wat stroef. De eerste helft was niet goed van onze kant en kwamen we nog goed weg dat het vlak voor rust nog 0-1 stond voor Sparta. Gelukkig kwamen we vlak voor rust nog terug, maar het was zeker niet goed de eerste helft," gaf de aanvaller aan. 'Het was jammer dat die eerste goal van Nico werd afgekeurd in de eerste helft, want ik begreep dat het geen buitenspel was. Dat was ook wel mooi geweest. In de tweede helft liep het beter, creëerden we ook meer en maakten we uiteindelijk een paar goede goals."


[video] El Ahmadi na Feyenoord-Sparta: 'Ontevreden over eerste helft'


[video] 'Gio' na Feyenoord-Sparta: 'Begrip voor dat het er vandaag niet helemaal uitkomt'


[video] Jorgensen blij met zege Feyenoord op Sparta


[video] Samenvatting | Feyenoord - Sparta Rotterdam 2017-2018


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Friday ('34)
Goal
1-1 Steven Berghuis ('45)
Goal
2-1 Eigen doelpunt Holst ('65)
Goal
3-1 Steven Berghuis ('83)
Scheidsrechter
Higler
Toeschouwers
45.000 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Jean-Paul BoëtiusNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieKarim El Ahmadi


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinKevin Diks


Justin Bijlow

Wissels:

'76 Jens Toornstra voor Jean-Paul Boëtius
'76 Bart Nieuwkoop voor Kevin Diks


Opstelling Sparta Rotterdam

MührenFriday


SpieringsSanusiDuarteVerhaar


FloranusVriendsFischerHolst


Huth

Wissels:

'73 Dos Santos voor Verhaar
'73 Alhaft voor Spierings


Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 4 4-1 (0-0)
 3 4-1 (2-0)
10  3 3-0 (1-0)
11  3 3-0 (2-0)
12  3 3-0 (1-0)
13  3 4-1 (2-0)
14  3 3-0 (1-0)
15  3 6-1 (3-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.