Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord met speels gemak ruim voorbij Excelsior


Tijdstip
1 april 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord met speels gemak ruim voorbij Excelsior

Feyenoord heeft zonder problemen een ruime overwinning weten te boeken op stadsgenoot Excelsior. In De Kuip werd met 5-0 gewonnen. De doelpunten voor Feyenoord werden gemaakt door Jean-Paul Boëtius, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Steven Berghuis. Excelsior-verdediger Jordy de Wijs schoot bovendien in eigen doel.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Na vier minuten werd er al gescoord toen Steven Berghuis laag voorzette en Jean-Paul Boëtius buiten het strafschopgebied de bal hard in de korte hoek krulde.

Voor Feyenoord was het zeker niet genoeg. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst bleef vol jagen op meer doelpunten en werd daarvoor beloond toen na bijna een half uur spelen Boëtius de bal over de verdediging van Excelsior passte en Toornstra met zijn hoofd die bal achter doelman Theo Zwarthoed kon verlengen.

Het was voor rust nog niet voldoende, aangezien na 42 minuten Steven Berghuis zijn tweede assist gaf toen hij in het strafschopgebied nauwelijks werd gehinderd door de verdedigers van Excelsior. Zijn pass werd door Tonny Vilhena verzilverd in zijn tiende competitiedoelpunt.

Na rust viel de wedstrijd voor een groot deel stil. Feyenoord geloofde het wel en Excelsior kon simpelweg niet. Het publiek vermaakte zich vooral met de ballen die de tribunes in geschoten werden en dat zorgde weer voor fluitconcerten op moment als een bal weer terug het veld in gegooid werd.

Gescoord werd er echter ook. Steven Berghuis kon zonder problemen richting het doel van Excelsior dribbelen en krulde vervolgens de bal in de verre hoek. Daarna maakte Justin Mattheij bijna een eigen doelpunt, maar zijn bal ging net naast. Invaller Jordy de Wijs schoot de bal na 76 minuten echter wel in het eigen doel toen hij een voorzet van Bilal Başaçıkoğlu volledig verkeerd raakte.

In het laatste kwartier gebeurde vrij weinig meer. Mattheij mocht blij zijn dat hij op het veld mocht blijven staan nadat hij een harde overtreding maakte op Dylan Vente. De verdediger van Excelsior kreeg echter slechts geel. Bijna maakte De Wijs ook zijn tweede eigen doelpunt, maar zijn tweede inzet richting Zwarthoed ging net aan de andere kant van de paal naast het doel.


Karim El Ahmadi: 'Je kan ook zeggen dat wij het goed gedaan hebben'

Na afloop van de overwinning tegen Excelsior wilde Karim El Ahmadi het niet hebben over Excelsior toen hem gezegd werd dat die ploeg wel heel erg zwak speelde. "Je kan ook zeggen dat wij het goed gedaan hebben. Iedere keer als wij met 4-0, 5-0 winnen ligt het aan de tegenstander. Ik denk dat wij vanaf minuut één er bovenop zaten en je ziet het ook aan de goals die we maken. Dat waren goede aanvallen. Ik heb al vaker gezegd dat als we niet zo beginnen het een hele zware wedstrijd wordt. Nu begin je gewoon scherp. Excelsior was ook niet top, maar wij hebben het goed gedaan," aldus de aanvoerder.


Giovanni van Bronckhorst: 'Ik denk dat we vandaag meer hadden kunnen en moeten scoren'

Ondanks de ruime overwinning op Excelsior was Giovanni van Bronckhorst niet helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg. "Ik denk dat we tegen een Excelsior gespeeld hebben dat je in andere uitwedstrijden niet gezien hebt. Dat kwam ook door ons door de manier hoe wij starten. Met heel veel tempo kregen wij de spelers van Excelsior aan de loop en dat deden wij uitstekend. Dan ging het heel makkelijk en het gevoel wat ik van buitenaf zag is dat omdat het zo makkelijk ging wij niet meer deden wat we moesten doen," aldus de trainer van Feyenoord. "In de tweede helft deden we dat een stuk beter. Vaak is het zo dat als het goed loopt je uit je positie gaat lopen. Je zag dat als wij de bal rond lieten lopen en Steven of Jean-Paul aan de bal kregen Excelsior het heel moeilijk had."

Van Bronckhorst ging verder: "Ik heb in de rust ook aangegeven dat wij meer moesten scoren. Ik vond dat we dat in de eerste helft niet goed deden. Het tempo moest hoger. Als het middenveld op de goede positie zaten, konden we er zo doorheen spelen. Dat was in de tweede helft vaker. Maar ik denk dat je vandaag meer had kunnen en moeten scoren."


Tonny Vilhena: 'Op zich hebben we een heel goede wedstrijd gespeeld'

Tonny Vilhena stond na de overwinning op Excelsior Fox Sports te woord. Hij was blij me het spel van Feyenoord. "Ik denk dat we heel goed speelden. Bij vlagen dan, soms hadden we ook een paar slordigheden. Dat moet er wel uit. Maar op zich hebben we een heel goede wedstrijd gespeeld," aldus Vilhena.

De middenvelder keek ook naar zijn eigen progressie. Vilhena maakte tegen Excelsior zijn tiende doelpunt van het seizoen. "Ik heb eerder al aangegeven dat ik doelpunten kan maken, dus ik sta hier niet versteld van. Het is gewoon de juiste momenten kiezen. Als je dan op de juiste plek staat, kun je een doelpunt maken. Als je een doelpunt kan maken is het altijd mooi, maar wedstrijden winnen met het hele team is belangrijker," zei Vilhena.

Vilhena blikte ook nog kort terug op de oefeninterland tegen Portugal. Daarin had hij een basisplaats als linkervleugelverdediger. "Daar kan ik ook spelen. Onder Ronald Koeman heb ik daar bij Feyenoord ook gespeeld. Ik kan overal spelen," gaf de middenvelder aan. Vilhena kwam al snel in die wedstrijd in aanraking met Cristiano Ronaldo toen hij een overtreding op hem maakte. "Effe laten zien wie er is," zei hij daarover.


Jean-Paul Boëtius: 'Ik ben al die tijd har blijven werken om uit dat dalletje te kunnen komen'

In gesprek met Hans Kraaij Jr. keek Jean-Paul Boëtius op Fox Sports terug op afgelopen periode. De aanvaller sukkelde een tijdje met zijn vorm, maar lijkt weer helemaal terug. "Ik ben al die tijd hard blijven werken om weer uit dat dalletje te kunnen komen. Daarin zijn mijn teamgenoten ook heel belangrijk geweest, de technische staf en de medische staf, iedereen. Zij zijn hard blijven werken om mij uiteindelijk weer op het niveau te kunnen krijgen dat ze weer iets aan mij hebben," aldus Boëtius. "Iedere speler kan wel beamen dat als je een doelpunt of een geslaagde actie maakt dat wel voor een bepaalde boost zorgt. In mijn geval zorgde de treffer tegen AZ voor een bepaalde opluchting en een last die je van je schouders voelt vallen. Dan is het allemaal weer wat leuker en vrijer."


[video] Jean-Paul Boëtius: 'Ik zit op krullen. Ik heb ook een bosje krullen dus dat maakt het allemaal lekker makkelijk'


Feyenoord doet goede zaken in strijd om de vierde plaats

Feyenoord heeft zichzelf een goede dienst bewezen met oog op de vierde plek. Door zelf te winnen van Excelsior is het drie punten uitgelopen op FC Utrecht. Utrecht ging op zaterdag met 3-2 onderuit tegen Willem II, waardoor Feyenoord nu drie punten voor staat. Het doelsaldo van Feyenoord is bovendien met +20 ook vele malen beter.


[video] Reactie Jens Toornstra na Feyenoord - Excelsior (5-0)


[video] Reactie Jean-Paul Boëtius na Feyenoord - Excelsior (5-0)


[video] Samenvatting | Feyenoord - Excelsior 2017-2018


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 5-0 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Jean-Paul Boëtius ('4)
Goal
2-0 Jens Toornstra ('27)
Goal
3-0 Tonny Trindade de Vilhena ('42)
Goal
4-0 Steven Berghuis ('55)
Goal
5-0 Eigen doelpunt De Wijs ('76)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
45.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Excelsior: Faes ('35)
Kaart
Excelsior: Mattheij ('78)

Opstelling Feyenoord

Jean-Paul BoëtiusDylan VenteSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaJens ToornstraKarim El Ahmadi


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekKevin Diks


Brad Jones

Wissels:

'63 Sofyan Amrabat voor Tonny Trindade de Vilhena
'66 Sam Larsson voor Jean-Paul Boëtius
'75 Bilal Başacıkoğlu voor Steven Berghuis


Opstelling Excelsior

GarciaVan DuinenElbers


KoolwijkBruinsFaik


MasopFaesMattheijKarami


Zwarthoed

Wissels:

'56 Fortes voor Garcia
'56 De Wijs voor Faes
'81 Vermeulen voor Koolwijk


Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 5-0 (2-0)
 5 4-0 (3-0)
 4 3-0 (2-0)
 4 2-0 (1-0)
 4 3-0 (2-0)
 4 3-0 (1-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 2-0 (1-0)
 4 3-0 (2-0)
10  4 3-0 (1-0)
11  4 2-0 (1-0)
12  4 3-0 (1-0)
13  4 3-0 (1-0)
14  4 4-0 (2-0)
15  4 2-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.