Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord ondanks hectische slotfase voorbij PEC Zwolle


Tijdstip
18 maart 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord ondanks hectische slotfase voorbij PEC Zwolle

Het is Feyenoord gelukt om de eerste uitoverwinning van 2018 te boeken. Op bezoek bij PEC Zwolle werd uiteindelijk met 3-4 gewonnen. Robin van Persie scoorde voor rust twee keer, na rust wisten ook Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena ook nog te scoren.

Feyenoord begon direct vol goede moed aan de wedstrijd en zat er fel bovenop. Het had een beetje mazzel dat het niet op achterstand kwam na een inzet van Younes Mokthar, maar uit de counter die uit die aanval volgde, kwam direct de voorsprong. Jean-Paul Boëtius gaf hard voor, Steven Berghuis tikte de bal terug en Robin van Persie kon binnen schieten.

Diezelfde Van Persie zorgde na een kwartier ook voor de tweede goal. Ryan Thomas gleed uit, waardoor Boëtius kon opstomen. Zijn voorzet kon door Van Persie eenvoudig in de verre hoek worden geschoten. Feyenoord bleef jagen op meer treffers, maar die vielen voor rust niet meer.

Na rust ging PEC Zwolle volle bak op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg ook verschillende mogelijkheden. Het was echter Feyenoord wat opnieuw scoorde. Aanvoerder Karim El Ahmadi schoot van flinke afstand op doel. Het leek een eenvoudige redding voor Diederik Boer te worden. De keeper ging echter flink in de fout, waardoor de bal in het doel viel.

Waar je zou denken dat de wedstrijd beslist was, bleek echter minder waar. Een minuut na de treffer van El Ahmadi wist Mustafa Saymak alsnog te scoren voor Zwolle, waardoor de ploeg vol bleef jagen op meer. Feyenoord werd achteruit gedrukt, maar wist vol te houden.

De definitieve beslissing leek alsnog te vallen toen Berghuis aan de rechterkant weg werd gestuurd. Omdat Zwolle met teveel man naar voren was, kon Vilhena volledig vrijstaand de pass van Berghuis binnen tikken.

In de 85e minuut kreeg PEC Zwolle echter goedkoop een penalty toen Boëtius bij een poging om de bal weg te schieten Kingsley Ihizibue aanraakte zonder hem ooit aan hebben zien komen. De verdediger ging gewillig naar de grond en scheidsrechter Pol van Boekel floot voor een penalty. Het cadeautje werd door Piotr Parzyszek verzilverd.

Het publiek in Zwolle werd helemaal gek toen na 88 minuten Parzyszek nogmaals wist te scoren toen de verdediging van Feyenoord niet goed stond opgesteld bij een vrije trap. De fans van de thuisploeg gingen er vol achterstaan en hoopten op een miraculeuze comeback. Ondanks dat de bal nog een paar keer gevaarlijk het zestien meter gebied werd in geslingerd kwamen er echter geen noemenswaardige kansen meer, waardoor Feyenoord de volle punten mee terug kon nemen naar Rotterdam.


Robin van Persie: 'Ik ben uit voorzorg naar de kant gegaan'

Na de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle gaf Robin van Persie aan dat er niets ernstigs met hem aan de hand is. De aanvaller ging met lichte klachten van het veld. "Ik heb vorige week niet gespeeld, nu wel. Daar ben ik heel blij mee. Ik weet niet of het met dit veld te maken heeft, misschien een beetje een makkelijk excuus, maar ik kreeg last van mijn kuit en dat werd gaandeweg de wedstrijd steeds stijver. Dit is niet een serieus probleem volgens mij. We wilden hierin geen risico nemen, vandaar dat ik er vroeg in de tweede helft uitging," aldus Van Persie. "Elke wedstrijd, elke minuut is er één en daar ben ik blij mee. Ik hoop van waarde te zijn voor Feyenoord. Dat zie ik breder. Dat is niet alleen maar met minuten of goals. Ook buiten het veld. Ik wil wat teruggeven aan het voetbal. Waar ik kan helpen probeer ik dat op een relaxe manier over te geven aan de jongens en dat vind ik ook gewoon leuk om te doen."


Karim El Ahmadi: 'Ze scoren één keer en dan raakt iedereen bij ons in paniek'

Ondanks de overwinning was Karim El Ahmadi tegenover Fox Sports zeer kritisch over het spel van Feyenoord. "We maakten het ons zelf alleen maar moeilijk. In de eerste helft speelden we met vlagen wel goed. We veroverden de ballen af en toe en kwamen er goed uit. Dus daar was niet zoveel aan de hand. Alleen in de tweede helft krijgen zij in de eerste vijf minuten al twee schoten en worden we achterover gedrukt. Dan scoor je zelf de 0-3 en is er nog steeds niets aan de hand. Ze scoren één keer en dan raakt iedereen bij ons in paniek. Dan vallen we helemaal uit elkaar," aldus de aanvoerder. "Dat is eigenlijk raar, want je staat met 1-3 voor. Dan moet je met de uitstraling spelen dat je 1-3 voor staat. Ik snap niet waarom. Misschien omdat we in 2018 nog geen uitwedstrijden gewonnen hadden, maar dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Dan zie je dat het alleen maar spannend wordt. Al met al als je van te voren had gezegd dat je zou winnen bij Zwolle is dat een goede prestatie, maar dit mag nooit gebeuren dat we dit in de tweede helft zo weggeven."


Giovanni van Bronckhorst: 'In de eerste helft bleven we goed bij elkaar, in de tweede helft absoluut niet'

Na de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle was Giovanni van Bronckhorst zeer kritisch over het spel van Feyenoord. De goede eerste helft kon na rust geen vervolg gegeven worden. "Ik vond ons de eerste helft goed spelen. Als team goed in de taken, twee goede goals maken en zelf weinig weggeven. De tweede helft was van het begin al niet goed. Je weet dat PEC Zwolle vanaf het begin iets anders gaat doen. Dat deden ze ook met de buitenspelers aan de binnenkant. Dan weet je dat ze één op één staan. Dan moet je niet gaan opbouwen, maar de bal achter de laatste lijn van Zwolle leggen. Dat deden we niet, waardoor we niet meer in de wedstrijd zaten. Heel slordig," gaf de trainer van Feyenoord aan. "Dan komen we de tegen verhouding in op 0-3. Dan denk je dat het de goal is die de wedstrijd naar ons toe trekt, maar krijg je direct die 1-3 weer tegen. Aan het eind word je naar achteren gedrukt omdat zij alles op alles gaan spelen. In de eerste helft bleven we goed bij elkaar, goed compact en de linies dicht bij elkaar. Dat was in de tweede helft absoluut niet.


[video] Karim El Ahmadi: 'Als ik ze zo elke week mag maken, teken ik er voor'


Feyenoord stijgt naar vierde plek na puntverlies FC Utrecht

Door zelf te winnen op bezoek in Zwolle heeft Feyenoord de vierde plek in de Eredivisie in handen. FC Utrecht kwam zaterdag namelijk in Heerenveen niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen hebben nu evenveel punten, het doelsaldo van Feyenoord is echter veel beter.

Mocht Feyenoord aan het eind van de competitie nog altijd op de vierde plek staan, is het verzekerd van Europees voetbal volgend jaar. Mocht AZ de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in de bekerfinale namelijk weten te verslaan, zal de nummer vier van de competitie ook direct Europa in mogen.


[video] 'Gio' over PEC-Feyenoord: 'Misschien wel exemplarisch voor ons seizoen'


[video] Steven Berghuis over situatie bij Feyenoord: 'Zou meer risico willen nemen soms'


[video] Robin van Persie na PEC-Feyenoord: 'Het werd toch nog billenknijpen'


[video] Samenvatting PEC Zwolle - Feyenoord 2017-2018


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-4 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Robin van Persie ('10)
Goal
0-2 Robin van Persie ('15)
Goal
0-3 Karim El Ahmadi ('51)
Goal
1-3 Saymak ('52)
Goal
1-4 Tonny Trindade de Vilhena ('79)
Goal
2-4 Parzyszek ('85, penalty)
Goal
3-4 Parzyszek ('88)
Scheidsrechter
Van Boekel
Toeschouwers
13.250 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('59)

Opstelling Feyenoord

Jean-Paul BoëtiusNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieKarim El Ahmadi


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekKevin Diks


Brad Jones

Wissels:

'53 Jens Toornstra voor Robin van Persie
'90 Eric Botteghin voor Steven Berghuis


Opstelling PEC Zwolle

MoktharMenigNamli


ThomasDekkerSaymak


LigeonFreireVan den BergEhizibue


Boer

Wissels:

'72 Parzyszek voor Saymak
'83 Ondaan voor Menig
'83 Israelsson voor Mokthar


Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 0-3 (0-2)
 4 1-4 (0-1)
 4 0-3 (0-2)
 4 0-3 (0-2)
 4 1-3 (0-2)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
 3 1-2 (0-1)
 3 1-3 (0-1)
10  3 1-2 (0-1)
11  3 1-3 (0-1)
12  3 1-2 (0-1)
13  3 0-2 (0-1)
14  3 2-3 (1-2)
15  3 0-1 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.