Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord veel te sterk voor Willem II en verovert plek in finale


Tijdstip
28 februari 2018
Stadion
-
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
-


Feyenoord veel te sterk voor Willem II en verovert plek in finale

Het is Feyenoord gelukt om de bekerfinale te halen. In de eigen Kuip was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst veel te sterk voor Willem II. Uiteindelijk stond er een 3-0 eindstand op het scorebord door doelpunten van Steven Berghuis, Robin van Persie en Tonny Vilhena.

Al vanaf de eerste minuut liet Feyenoord merken dat er niets te halen viel in De Kuip en drukte Willem II massaal terug. Ridgeciano Haps kreeg een goede kans, maar zijn schot ging net voorlangs en een poging van Karim El Ahmadi werd door doelman Branderhorst schitterend uit het doel gehouden. Het leek echter wachten op de 1-0.

Die voorsprong van Feyenoord volgende na 21 minuten. Haps rukte goed op en gaf de bal laag voor. Steven Berghuis kon de bal vervolgens binnen schieten, waardoor De Kuip ontplofte. Credits voor de treffer gingen ook naar Nicolai Jørgensen die met een mooi overstapje zorgde dat Berghuis Feyenoord op voorsprong kon schieten.

Na de treffer ging het tempo bij Feyenoord iets achteruit. Het had nog steeds constant balbezit en de Tilburgers wisten helemaal niets te creëren. Dat deed Feyenoord in de eerste helft ook niet meer, waardoor de ruststand 1-0 was.

Na rust kwam Willem II iets beter uit de kleedkamers, maar was Feyenoord nog steeds de baas op het veld. Het enige schot op doel van Willem II volgde na bijna een uur spelen toen Dankerlui een afvallende bal op doel schoot. Door een uitstekende redding van Brad Jones bleef de bal echter uit het doel. Willem II kreeg een corner die door Feyenoord werd weggewerkt, waarbij vervolgens een counter volgde. Boëtius gaf een diepe bal op Haps, die vervolgens alleen op de keeper af kon. In plaats van zelfzuchtig te zijn, gaf hij de bal op de mee opgekomen Robin van Persie en hij schoot de bal in het dak van het doel.

De wedstrijd was daarmee direct beslist. Feyenoord tikte de wedstrijd rustig uit en Willem II kon er aanvallend helemaal niets tegenover stellen. De mooiste treffer van de avond moest echter nog wel komen. In de 84e minuut gaf de ingevallen Jens Toornstra de bal voor op Tonny Vilhena, die op de rand van het zestien meter gebied stond. De middenvelder kapte twee verdedigers van Willem II uit en schoot de bal vervolgens in de lange hoek.

Het was vervolgens de wedstrijd rustig uit tikken in een ijskoude Kuip, waarna Feyenoord net zoals in 2016 ook nu de finale van de beker wist te bereiken.


AZ tegenstander in finale TOTO KNVB Beker

Op zondag 22 april zal Feyenoord het in De Kuip opnemen tegen AZ. De Alkmaarders waren in eigen huis met 4-0 veel te sterk voor FC Twente. Ondanks dat de bekerfinale in Rotterdam gespeeld wordt, is Feyenoord wel de uitspelende partij.


Karim El Ahmadi: 'Vanaf de eerste minuut hebben we de toon gezet'

Tegenover Fox Sports gaf Karim El Ahmadi aan erg tevreden te zijn met het spel van Feyenoord tegen Willem II. "Vandaag hebben we vanaf de eerste minuut de toon gezet. Ik denk ook met redelijke tot goede aanvallen af en toe. Het zag er beter uit dan afgelopen zondag, voetballend was het ook beter. We gingen met z'n drieën opbouwen achterin, dus dat was wat makkelijker om op te bouwen denk ik," aldus de aanvoerder. "Hoe wij hier speelden in de kwartfinale tegen PSV en vandaag weer, dat we gelijk de toon zetten. Zo moet Feyenoord iedere keer spelen. We weten ook dat we veel te laag staan. De kritiek is ook terecht, want een club als Feyenoord hoort niet zo laag te staan. We proberen nu vol voor die beker te gaan en de competitie natuurlijk. Derde wordt moeilijk, maar wel voor die vierde plaats."


Giovanni van Bronckhorst: 'Blij dat we winnen, heel belangrijk voor de club'

Giovanni van Bronckhorst gaf voor de camera's van Fox Sports aan erg blij te zijn met de overwinning op Willem II. "Ik ben blij dat we vandaag winnen, dat was heel belangrijk voor de club. Dat hebben we gedaan, dus daar ben ik heel blij mee. Ik denk dat we de wedstrijd goed beginnen en fel beginnen. Dat was de laatste weken iets als we dat niet deden, dat we moeilijk in de wedstrijd konden groeien. Vandaag was dat goed," aldus Van Bronckhorst. "We zagen met ploegen die tegen Willem II gespeeld hebben, dat ze moeite hebben met de opbouw van drie man. Dat zag je in de eerste helft ook, dat ze geen druk konden geven op onze opbouw. Alleen vond ik dat we een fase verder wat sneller en wat dieper de ballen moesten geven. Met name de crossballen van Sven naar Jean-Paul lag steeds open. Dat hadden we in de eerste helft veel meer kunnen doen."


Steven Berghuis: 'Als je dan speelt voor de finale is dat leuker'

Voor de camera's van Fox Sports gaf Steven Berghuis aan vooral nog altijd te balen dat het in de competitie niet loopt met Feyenoord. "Afgelopen drie wedstrijden waren niet goed van ons allemaal. Als je er zo in de competitie voor staat en je staat vierde, je komt om te spelen voor de titel en als je dan zo ver achterop bent geraakt is dat moeilijk en moeilijk te accepteren. Als je dan vandaag voor de finale speelt, is dat leuker," aldus de vleugelaanvaller. "De beker winnen maakt het seizoen niet goed. De competitie en beker vind ik twee verschillende dingen. Je mag als Feyenoord zijnde niet zo ver achterop raken in de competitie. Maar we hebben de finale nu gehaald."

Berghuis gaf ook aan te genieten van Robin van Persie. "Je kan de bal altijd bij hem kwijt. Zijn eerste aanname is altijd goed. Vooruit ook, heel belangrijk. Je kan zelf dan ook meteen in beweging zijn. Je krijgt de bal ook altijd goed terug als je met hem een één-twee aan gaat. Lekker om hem er bij te hebben," zegt Berghuis.


Ridgeciano Haps: 'Ik heb een paar vervelende blessures gehad, maar ben nu weer fit'

Ridgeciano Haps was blij dat hij weer mocht spelen. Op Fox Sports omschreef hij de zijn acties bij de twee goals, waarbij hij met twee assists heel belangrijk was. Volgens interview Hans Kraaij jr. twee ouderwetse Hapsies. "Bij de eerste stond ik tegenover Thom Haye. Versnelde ik, tik ik hem net nog een tikkie mee en gaf ik hem op Steven op de penaltystip. En bij de tweede ging ik alleen af op de keeper en gaf ik hem op Robin," aldus de linksback.

Haps keek ook nog terug op de concurrentiestrijd die hij bij Feyenoord heeft met Tyrell Malacia. "Ik heb een paar vervelende blessures gehad, ongelukkige blessures ook. Maar ik ben nu weer fit. Het is alleen maar mooi om te zien hoe Malacia speelt, voor hem en ook voor ons als team. Concurrentie heb je altijd bij een topclub als Feyenoord. Dus ik ben niet verbaasd over Malacia," zegt Haps.


[video] Robin van Persie gooit jas in het publiek


Robin van Persie scoort 300e treffer in carrière

Het doelpunt van Robin van Persie tegen Willem II was alweer zijn 300e in zijn carrière. Van Persie scoorde zijn 24e doelpunt in het shirt van Feyenoord. Ook scoorde hij 36x voor Fenerbahçe, 58x voor Manchester United en liefst 132x voor Arsenal. De routinier is bovendien topscoorder aller tijden van het Nederlands elftal met 50 doelpunten.


[video] Ridgeciano Haps: 'Bij een topclub als Feyenoord heb je altijd concurrentie'


[video] Steven Berghuis: 'Ik ben niet alleen kritisch op anderen, ook op mijzelf'


Feyenoord ijzersterk in bekerfinales

Uit de historie blijkt dat Feyenoord en de bekerfinale een mooie combinatie is. Het is alweer de zeventiende keer in de clubhistorie dat Feyenoord in de bekerfinale staat. De vorige zestien keer leverde maar liefst twaalf keer de beker op. In 2016 won Feyenoord voor de laatste keer, toen het met 2-1 te sterk was voor FC Utrecht.


[video] Samenvatting | Feyenoord - Willem II (beker)


[video] Reactie Robin van Persie na bereiken bekerfinale


[video] Nabeschouwing | Ridgeciano Haps over de halve finale


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Steven Berghuis ('21)
Goal
2-0 Robin van Persie ('59)
Goal
3-0 Tonny Trindade de Vilhena ('84)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
44.000 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling Feyenoord

Jean-Paul BoëtiusNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaRobin van PersieKarim El Ahmadi


Ridgeciano HapsJan-Arie Van der HeijdenSven van BeekKevin Diks


Brad Jones

Wissels:

'61 Renato Tapia voor Karim El Ahmadi
'75 Bart Nieuwkoop voor Kevin Diks
'80 Jens Toornstra voor Robin van Persie


Opstelling Willem II

Sol


El HankouriRienstraLieftinkChirivellaHaye


HeerkesVan der LindenLachmanDankerlui


Branderhorst

Wissels:

'41 Wijnaldum voor Van der Linden
'46 Ogbeche voor Haye
'73 Azzaoui voor El Hankouri


Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
10  7 3-0 (1-0)
11  7 3-0 (1-0)
12  7 3-0 (1-0)
13  7 3-0 (1-0)
14  7 3-0 (1-0)
15  6 3-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.