Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenFeyenoord kansloos in eigen huis tegen PSV


Tijdstip
25 februari 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Feyenoord kansloos in eigen huis tegen PSV

Feyenoord heeft de competitiewedstrijd tegen PSV niet weten te winnen. In de eigen Kuip ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst onderuit. Het enige doelpunt van Feyenoord werd vlak na rust gescoord door Tonny Vilhena.

Noodgedwongen moest Feyenoord een paar wijzigingen maken. Sven van Beek was vrijdag geblesseerd geraakt op de training, waardoor Eric Botteghin zijn opwachting in de basis maakte. Bovendien zat ook Robin van Persie op de bank, omdat hij wegens liesklachten niet aan alle trainingen van deze week had kunnen deelnemen.

Vanaf de eerste minuut liep Feyenoord al achter de feiten aan. Ondanks dat het vaker de bal had dan PSV zaten de Eindhovenaren er veel feller op, waardoor Feyenoord nauwelijks tot kansen kwam. Omdat Feyenoord bovendien zelf ook erg slordig was achterin, kwam het ook terecht op achterstand. Bij een korte corner van PSV stond de verdediging niet goed op te letten, waardoor de voorzet van Steven Bergwijn kon worden ingekopt door een volledig vrijstaande Santiago Arias.

Ruim tien minuten later werd de achterstand nog groter toen Bart Nieuwkoop een duel verloor van Steven Bergwijn en de aanvaller van PSV de bal net naast Brad Jones wist te tikken. Zijn bal ging net naast de paal in de goal, waardoor Feyenoord met een 0-2 ruststand en een luid fluitconcert de kleedkamers kon opzoeken.

Na rust kwam Feyenoord een stuk sterker uit de startblokken. Dat leverde na een paar minuten ook de voorsprong op toen Jean-Paul Boëtius een bal van Daniël Schwaab onderschepte en hij uiteindelijk ook de bal kon voorzetten. Tonny Vilhena wist die voorzet knap in het doel te koppen, waardoor Feyenoord kon jagen op de gelijkmaker.

De wedstrijd leek een paar minuten later echter beslist toen een inzet van Bergwijn niet goed werd verwerkt door Brad Jones en de bal eenvoudig door Gaston Pereiro in het doel kon worden getikt.

Feyenoord probeerde nog wel aan te zetten. Werd via afstandsschoten ook nog een paar keer gevaarlijk, maar wist niet meer tot doelpunten te komen. De Kuip veerde nog wel een keer op toen in blessuretijd Nicolai Jørgensen de bal in het doel schoot. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel, wat na het zien van de herhalingen ook terecht bleek te zijn.


Karim El Ahmadi: 'Eerste helft zag het er niet uit'

Voor de camera van Fox Sports was Karim El Ahmadi fel over de wedstrijd. De aanvoerder van Feyenoord was vooral woest over het spel in de eerste helft. "We hadden meer verwacht denk ik. Als je ziet hoe wij de eerste helft beginnen. PSV wint gewoon elk duel en was de betere ploeg. Ik denk dat we de eerste helft met andere gedachtes speelden, want het zag er niet uit," aldus El Ahmadi. "We hebben er vooraf nog op gehamerd om scherp te beginnen, ook hoe we de bekerwedstrijd moeten beginnen. Maar de eerste helft was het balbezit en balverlies zwaar ondermaats. Er zat helemaal geen passie en strijd in. In de tweede helft was het al beter, maar toen was het al te laat."


Giovanni van Bronckhorst: 'Het was heel ondermaats, we hebben verdiend verloren'

Giovanni van Bronckhorst gaf tegenover Fox Sports aan erg teleurgesteld te zijn over het spel van Feyenoord. "Het was vandaag heel ondermaats. Ik denk dat we verdiend verloren hebben. We begonnen heel slecht. Weinig vertrouwen, niet hoe we wilden beginnen. Zoals we in de tweede helft startten, zo wil je beginnen. Door zo te beginnen heb je moeite om in de wedstrijd te komen en dan zie je dat het vertrouwen niet groot is. Veel fouten in de opbouw, veel foute passes. Daarmee geef je PSV de mogelijkheden om de score te openen en dan doen ze dat ook. Het was gewoon ondermaats," aldus de trainer van Feyenoord. "Je wil de wedstrijd beginnen zoals wij van start kunnen gaan. Zoals in de beker tegen PSV of zoals in de tweede helft. Dan zie je dat er druk naar voren komt. Dat iedereen meedoet, als team opereert en ook de 2-1 maakt. Dat is de manier hoe je de wedstrijd moet beginnen en niet zoals wij beginnen."


Nicolai Jørgensen: 'Het was erg teleurstellend vandaag'

Voor de camera's van Fox Sports reageerde Nicolai Jørgensen teleurgesteld. "Het was erg teleurstellend vandaag, er valt niet meer over te zeggen. We hadden een plan, maar voerden dit niet goed uit. We liepen op teveel dingen achter op PSV. Zij waren feller dan ons en speelden beter voetbal. We deden ons werk niet goed genoeg," aldus de Deense aanvaller. "Het plan was om zoals altijd ons eigen spel te spelen en het achterin dicht te houden. Maar dat deden we niet. Ze kwamen veel te vaak naar voren en wonnen de persoonlijke duels. Dan verlies je tegen een club als PSV."


[video] Nicolai Jørgensen: 'Er zijn geen excuses in voetbal, iedere wedstrijd moet je goed spelen'


Van Bronckhorst over Berghuis: 'We willen geen risico met hem lopen'

In de rust werd Steven Berghuis vervangen voor Jean-Paul Boëtius. Voor de camera's van Fox Sports werd Giovanni van Bronckhorst gevraagd wat er met hem aan de hand was. "Hij had wat last van zijn bovenbeen. Het kwam niet door een actie, maar het werd wel steeds erger. Ik wilde met hem geen risico nemen voor woensdag. Ik hoop dat hij dan wel fit is, maar vandaag moesten we hem wisselen," aldus Van Bronckhorst.


[video] Steven Berghuis: 'Ik hoop dat ik woensdag kan halen'


[video] Giovanni van Bronckhorst na Feyenoord-PSV (1-3): 'Verdiend verloren'


[video] Steven Berghuis over Feyenoord-PSV (1-3) en akkefietje met Sven van Beek


[video] Jean-Paul Boëtius over de 3-1 nederlaag van Feyenoord tegen PSV


Feyenoord zakt een plek op de ranglijst door overwinning FC Utrecht

Feyenoord is na vandaag gezakt naar de vijfde plek op de ranglijst. FC Utrecht won in eigen huis met 3-1 van FC Twente en gaat daarom over Feyenoord heen. De achterstand op AZ, wat directe plaatsing voor de Europa League zou opleveren als Feyenoord de beker niet wint, bedraagt nu elf punten met nog negen wedstrijden te spelen.


Sonny Silooy fel op Feyenoord: 'Weinig wedstrijden dit seizoen waarin veldbezetting zo slecht was'

Als rapporteur van De Telegraaf reageerde Sonny Silooy fel over het spel van Feyenoord. De oud-international van Nederland zag een duidelijk verschil ten opzichte van de bekerwedstrijd van een maand geleden. "Phillip Cocu had kennelijk een totaal ander strijdplan gemaakt. PSV zette Feyenoord vanaf het begin onder druk en daar kwamen de Feyenoorders met geen mogelijkheid onderuit. In de opbouw ging zo ontzettend veel mis," aldus Silooy. "ls je toch ziet hoe PSV eruit breekt met vijf man als het de bal verovert. Dat gebeurt razendsnel. Ook bij balverlies jaagt het met meer spelers. Bij Feyenoord doen één of twee spelers dat. Ik kan me best voorstellen dat het soms voetballend niet lukt. Dat maakt Feyenoord al een tijdje mee en dat was ook in de eerste helft tegen PSV een probleem. Maar op zulke momenten zul je als ploeg moeten ’poetsen’. Feyenoord is beroemd om zijn motto ’geen woorden maar daden’. Dat zag ik tegen PSV totaal niet terug."

Silooy zag voor de wedstrijd al met wat voor intenties Giovanni van Bronckhorst zijn ploeg liet spelen: "Als je Toornstra op de plek van linksbuiten zet, geef je al aan dat je meer aan verdedigen dan aan aanvallen denkt. Er zijn weinig wedstrijden dit seizoen te vinden van Feyenoord waarin de veldbezetting zo slecht was. De arme Tyrell Malacia moest in de praktijk in zijn eentje de hele linkerkant bespelen. Toornstra was vaker bezig om het middenveld te assisteren of bleef in de as van het veld."

De rapporteur gaf Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena, Nicolai Jørgensen en invaller Jean-Paul Boëtius met een 5,5 het hoogste cijfers. Alle overige spelers van Feyenoord kregen een 5.


Willem van Hanegem: 'Als Feyenoord niet durft, stelt de ploeg niets voor'

In zijn column in het Algemeen Dagblad reageert Willem van Hanegem furieus over het spel van Feyenoord tegen PSV. "Feyenoord maakt er een bende van. Mensen die daar nog aanvaardbare redenen voor denken aan te dragen, hebben ze niet op een rijtje. Feyenoorders kunnen de bal nog geen tweemaal naar elkaar spelen. PSV zette druk en dan houdt het meteen op voor Feyenoord. Dan kunnen ze de middenvelders niet meer vinden, laat staan de aanvallers. Vervolgens gaan ze allemaal uit hun positie lopen met als sprekend voorbeeld Nicolai Jørgensen, die overal op het veld verschijnt waar hij niet moet zijn," aldus het clubicoon van Feyenoord.

Van Hanegem gaat verder: "Giovanni van Bronckhorst koos er gisteren voor om tegenover de vaak opkomende back Santiago Arias, geen hoogvlieger, een middenvelder te zetten. Ik heb Arias wel gezien en zijn tegenstander Jens Toornstra niet. Als je in de Kuip vooral wil opvangen in plaats van de toon zetten, geef je een bepaald signaal af aan de ploeg en het publiek. En als Feyenoord niet durft, stelt de ploeg niets voor."

De Kromme blikt ook alvast vooruit op de bekerwedstrijd van woensdag tegen Willem II: "Feyenoord moet woensdag van Willem II winnen. Mensen die denken dat dat wel eventjes gaat lukken, zullen zich toch ook wel realiseren dat die hoop helemaal nergens op gebaseerd is? Oké, Willem II is niks bijzonders, maar als die ploeg in de Kuip écht voor de kans van zijn leven op een finale durft te spelen, is niets onmogelijk."


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-3 (0-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Arias ('23)
Goal
0-2 Bergwijn ('34)
Goal
1-2 Tonny Trindade de Vilhena ('53)
Goal
1-3 Pereiro ('58)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
47.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Sofyan Amrabat ('32)
Kaart
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('50)
Kaart
Feyenoord: Eric Botteghin ('55)
Kaart
Feyenoord: Karim El Ahmadi ('73)

Opstelling Feyenoord

Jens ToornstraNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaKarim El AhmadiSofyan Amrabat


Tyrell MalaciaJan-Arie Van der HeijdenEric BotteghinBart Nieuwkoop


Brad Jones

Wissels:

'46 Jean-Paul Boëtius voor Steven Berghuis


Opstelling PSV

BergwijnDe JongPereiro


HendrixVan GinkelRamselaar


BrenetIsimatSchwaabArias


Zoet

Wissels:

'85 Mauro voor Pereiro
'80 Luckassen voor Ramselaar
'90 Gakpo voor Bergwijn


Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 1-3 (0-1)
 4 0-3 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 4 1-2 (0-1)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-2 (1-1)
10  3 0-2 (0-1)
11  3 1-2 (0-0)
12  3 1-2 (0-0)
13  3 1-2 (0-0)
14  3 0-2 (0-1)
15  3 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.