Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenOnthutsend zwak Feyenoord onderuit in Venlo


Tijdstip
4 februari 2018
Stadion
-
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
-


Onthutsend zwak Feyenoord onderuit in Venlo

Het is Feyenoord niet gelukt om de goede wedstrijd tegen PSV van afgelopen woensdag een vervolg te geven. In een zeer slechte wedstrijd ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst onderuit. Clint Leemans maakte vanaf de strafschopstip vlak voor tijd de enige treffer.

Ondanks dat dezelfde elf spelers die tegen PSV aan de aftrap begonnen ook in Venlo op het veld stonden leek er een compleet ander elftal op het veld te staan. Passes kwamen nauwelijks aan en het tempo lag ook veel te laag. Het gevolg was dat er in de eerste helft nauwelijks kansen te noteren waren. De beste mogelijkheden waren zelfs voor VVV, maar zij waren voor de goal ook te slordig.

Feyenoord mocht bovendien blij zijn dat het ook met elf man het rustsignaal haalde, aangezien Steven Berghuis hard door ging op Vito van Crooij. De aanvaller van Feyenoord kwam goed weg dat hij daar een gele kaart voor kreeg.

Na rust veranderde er eigenlijk helemaal niets aan het spelbeeld. Passes kwamen niet aan, het tempo lag erg laag en beide ploegen wisten eigenlijk niets te creëren. Alles veranderde voor een korte periode toen Jean-Paul Boëtius in de ploeg kwam en het tempo flink omhoog ging. Opeens kregen beide ploegen een paar grote kansen, maar het leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel.

Alles veranderde echter in de 88e minuut toen de veel snellere Romeo Castelen door Renato Tapia naar de grond werd gewerkt en scheidsrechter Jochem Kamphuis voor een penalty floot. In de herhaling leek het dat de overtreding op de oud-speler van Feyenoord net buiten het strafschopgebied gemaakt werd, maar de penalty die gegeven werd, werd door Clint Leemans probleemloos binnen geschoten.

Feyenoord probeerde nog een slotoffensief in te zetten. Tapia werd er ook afgehaald voor Dylan Vente, maar er waren geen kansen meer te noteren. Vier dagen na de overwinning op PSV in de beker werden er dus tegen angstgegner VVV wederom punten verspeeld.


Karim El Ahmadi: 'We moeten ons schamen om hier te verliezen'

Voor de camera's van Fox Sports was aanvoerder Karim El Ahmadi duidelijk wat hij van het resultaat in Venlo vond. "We moeten ons schamen om hier te verliezen. We waren vandaag veel te slap, ook in de duels. Het was gewoon niet best vandaag," aldus El Ahmadi.


[video] Karim El Ahmadi na de wedstrijd


Giovanni van Bronckhorst: 'We moesten niet alles achterin open gaan zetten'

In gesprek met Fox Sports ging Giovanni van Bronckhorst in op de kritiek die er was op zijn wissels. Met name de wissel van Robin van Persie voor Nicolai Jørgensen zorgde voor veel kritiek. "Ik vond dat we niet achterin alles open moesten zetten. Ik heb nog even getwijfeld om Robin van Persie er achter te zetten, maar uiteindelijk gewoon een-op-een gewisseld met Nicolai Jørgensen, omdat we de wedstrijd in handen hadden en de veldbezetting goed was. Met Robin proberen om met een net andere spits, die net iets frisser is en met andere kwaliteiten, om die er in te brengen," aldus Van Bronckhorst. "Je ziet dat zij alleen gevaarlijk worden in de counters. Daar moet je goed in staan. Je moet zorgen dat je de goal niet tegen krijgt. Na de wissels denk ik niet dat het spelbeeld veranderde. Alleen met de lange bal staan we achterin niet goed en daardoor verlies je de wedstrijd. Niet omdat je zo wisselt."


Steven Berghuis: 'We zijn met dezelfde instelling als tegen PSV aan de wedstrijd begonnen'

Steven Berghuis was het niet eens met de kritiek dat de instelling van Feyenoord tegen VVV Venlo niet goed was. In gesprek met Fox Sports laat hij weten van mening te zijn dat de instelling hetzelfde was als tegen PSV. "Je komt die wedstrijd op 1-0 voor tegen PSV. Het publiek zit er achter en het lijkt heel spectaculair. Maar ik denk dat er niet zoveel verschil in zat. Voor mij voelt dat niet zo. VVV hield het gewoon goed dichts. Dat kan ook," aldus Berghuis. "Het heeft denk ik puur met voetbal te maken. Ik denk dat we tegen PSV ook heel slordig zijn in de tweede helft en de kansen niet kunnen uitspelen. En dat was vandaag weer. Dus ja, instelling ... Iedereen wil hartstikke graag, we peppen elkaar op dat we hetzelfde moeten beginnen als tegen PSV en zo voelde het ook voor mij. Iedereen zat er goed in. Ik denk dat het een voetballend verhaal was."


Feyenoord raakt verder achter op Ajax

Omdat Ajax vandaag wist te winnen van NAC is Feyenoord verder achterop geraakt. De achterstand op de nummer twee van de competitie bedraagt nu twaalf punten. Nummer drie AZ speelde thuis gelijk tegen Roda JC, waardoor de achterstand op de Alkmaarders nu zeven punten is. PEC Zwolle verloor dit weekend, waardoor Feyenoord op doelsaldo nog altijd op de vierde plek blijft staan.

Stand bovenin de competitie:
1. PSV 21 55
2. Ajax 21 48
3. AZ 21 43
4. Feyenoord 21 36
5. PEC Zwolle 21 36


[video] Giovanni van Bronckhorst over VVV-Feyenoord: 'Eerste helft totaal onszelf niet'


[video] Jens Toornstra over de 1-0 nederlaag van Feyenoord bij VVV-Venlo


[video] Karim El Ahmadi na 1-0 nederlaag van Feyenoord tegen VVV-Venlo


[video] Samenvatting VVV-Venlo - Feyenoord 2017-2018


Feyenoord.supporters.nl Scorebord


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Leemans ('88, penalty)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
8.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Steven Berghuis ('22)
Kaart
Feyenoord: Karim El Ahmadi ('40)
Kaart
VVV Venlo: Post ('57)
Kaart
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('57)
Kaart
Feyenoord: Renato Tapia ('87)

Opstelling Feyenoord

Sam LarssonNicolai JørgensenSteven Berghuis


Tonny Trindade de VilhenaKarim El AhmadiJens Toornstra


Tyrell MalaciaRenato TapiaSven van BeekJeremiah St. Juste


Brad Jones

Wissels:

'68 Jean-Paul Boëtius voor Sam Larsson
'82 Robin van Persie voor Nicolai Jørgensen
'89 Dylan Vente voor Renato Tapia


Opstelling VVV Venlo

OpokuThyV. van Crooij


LeemansPostSeuntjens


JanssenRöselerPromersDekker


Unnerstall

Wissels:

'81 Castelen voor Opoku
'89 Van Bruggen voor Seuntjens


Links naar externe nabeschouwingen


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 0-0 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-3 (0-0)
 3 1-2 (0-0)
 3 1-1 (0-0)
 3 3-2 (1-1)
 3 1-4 (0-0)
 3 0-0 (0-0)
10  3 1-2 (0-0)
11  2 0-2 (0-0)
12  2 1-2 (1-1)
13  2 1-2 (1-1)
14  2 0-2 (0-0)
15  2 1-3 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Voorbeschouwingen


Links naar externe voorbeschouwingen


Wat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.