Feyenoord na rust te sterk voor ADO Den Haag: 3-1 overwinning

28 januari 2018
-
-

Feyenoord heeft het eerste thuisduel na de winterstop in winst weten om te zetten. ADO Den Haag werd met 3-1 verslagen door de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Alle doelpunten vielen pas na rust, waarbij Steven Berghuis de grote man was. Naast zelf een keer te scoren gaf hij ook twee assists. Tonny Vilhena en Jens Toornstra scoorden ook. Oud-Feyenoorder Lex Immers scoorde voor ADO Den Haag.

Feyenoord begon voortvarend aan het duel en leek van plan om voor rust het duel al grotendeels te willen belissen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam echter maar niet door de groen-gele muur die ADO had getrokken voor het doel. Ondanks enkele mogelijkheden kwam Feyenoord niet tot scoren voor rust. De beste mogelijkheid van de eerste helft was bovendien voor ADO toen de bezoekers in de slotminuut voor het doel kwamen, echter wisten zij ook niet te scoren.

Doelpunten vielen na rust wel. In de 54e minuut zette Steven Berghuis de bal voor en deze werd door Tonny Vilhena tegendraads ingekopt. Doelman Robert Zwinkels was kansloos en De Kuip kon voor het eerst opspringen.

De openingstreffer leek voor Feyenoord een startschot op meer en de thuisploeg ging vol op jacht naar meer. Dat gebeurde uiteindelijk na 68 minuten. Een poging van Nicolai Jørgensen werd nog van de lijn gehaald, maar uit de rebound kreeg Berghuis de bal buiten het strafschopgebied en hij krulde deze prachtig in de verre hoek.

Eigenlijk vanuit het niets viel plotseling de 2-1 toen oud-Feyenoorder Lex Immers vanuit een corner hard binnen schoot. De Hagenezen gingen daarna vol op jacht naar de gelijkmaker en daar kregen ze ook enkele mogelijkheden op. De wedstrijd werd echter definitief beslist door Jens Toornstra toen hij in de 80e minuut de bal van Berghuis kreeg en vervolgens hard binnen schoot.

Jens Toornstra pakt record na zijn treffer

Met zijn treffer tegen ADO Den Haag heeft Jens Toornstra een Eredivisie record verbroken. De laatste twintig treffers van de middenvelder vielen allemaal in een thuiswedstrijd en dat is nog nooit eerder voor gekomen. Het vorige record stond op naam van Joop Böckling die tussen 1978 en 1981 negentien treffers in thuiswedstrijden maakte voor Haarlem.

[video] Minuut applaus voor overleden Reinier ‘Beertje’ Kreijermaat

Voorafgaand aan Feyenoord - ADO Den Haag was er een mooi eerbetoon voor de afgelopen week overleden Reinier ‘Beertje’ Kreijermaat. De oud-speler van de club overleed maandag op 82-jarige leeftijd. Voor hem was er een minuut applaus voor de wedstrijd. Feyenoord speelde het duel met rouwbanden.

[video] Van Persie maakt rentree in De Kuip

Robin van Persie heeft zondagmiddag tegen ADO Den Haag onder luid applaus zijn rentree gemaakt in De Kuip. De aanvaller kwam in het veld voor Nicolai Jorgensen. Een memorabele invalbeurt die tegelijkertijd misschien ook wel het afscheid betekende van de Deense spits van Feyenoord.

Berghuis: 'het gaat gewoon moeizaam'

Steven Berghuis was na afloop tegenover Fox Sports gematigd tevreden met de zege op ADO Den Haag. Hij was blij dat de ploeg weer wist te winnen. "Dat hadden we wel even nodig. We zijn niet tevreden over hoe we de eerste twee wedstrijden na de winterstop zijn ingegaan. Dat was ondermaats voor ons. Daar balen we ook met zijn allen van. Iedereen wil keihard werken maar het gaat gewoon moeizaam, ook nu weer. Het was geen gemakkelijke overwinning vandaag."

Zelf is hij na vandaag weer de meest waardevolle speler van de eredivisie. "Dat is mooi. Ik wil belangrijk zijn voor Feyenoord. Maar het gaat om het team en dat moet echt beter. Het loopt nog niet zoals we het willen. Woensdag wordt echt belangrijk voor ons en dan moet het beter."

Nicolai Jørgensen niet beschikbaar voor interviews na de wedstrijd

Journalisten die Nicolai Jørgensen vragen wilde stellen over zijn mogelijke transfer naar Newcastle United kwamen bedrogen uit. De Deense spits was namelijk niet beschikbaar voor interviews na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Feyenoord stijgt op ranglijst na nederlaag van Zwolle

Door de nederlaag van PEC Zwolle gisteren tegen Vitesse is Feyenoord na de thuisoverwinning tegen ADO Den Haag naar de vierde plek gestegen op de ranglijst van de Eredivisie. Feyenoord heeft nu met 36 punten evenveel als de Zwollenaren, echter is het doelsaldo van Feyenoord veel beter.

[video] Van Persie: 'Weer een kippenvelmomentje'

Kies jouw Man van de Wedstrijd!

Via de volgende link kun je jouw Man van de Wedstrijd kiezen: Man van de Wedstrijd

'86 Goppel voor Becker

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.30. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.