Feyenoord thuis niet verder dan 1-1 tegen Heerenveen

13 december 2017
-
-

Feyenoord heeft opnieuw dure punten verloren in de eigen Kuip. Tegen Heerenveen kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Steven Berghuis tekende voor de enige treffer van Feyenoord.

Feyenoord kreeg al snel een enorme kans, maar Warner Hahn voorkwam een treffer van Tonny Vilhena. In het vervolg werd Heerenveen sterker. Toch was het Berghuis die Feyenoord vijf minuten voor tijd op voorsprong zette. Lang kon de ploeg daar niet van genieten. Twee minuten later bracht Veerman de ploegen alweer langszij nadat hij kon profiteren van een van richting veranderde pass.

Na rust had Feyenoord meer controle. Er kwamen kansen voor onder meer St. Juste, El Ahmadi, en Berghuis. Het bleef echter oppassen voor de counter van Heerenveen. Het bleef daardoor tot het einde spannend. Feyenoord kreeg via invaller Toornstra nog een kans, maar slaagde er niet meer in het verschil te maken.

Uitslag: 1-1 (1-1)

1-0 Steven Berghuis ('41)
1-1 Veerman ('43)