Feyenoord laat opnieuw punten liggen: 2-2 in Den Haag

5 november 2017
-
-

Feyenoord blijft in de hoe waar de klappen vallen. De ploeg kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel uit bij ADO Den Haag. Pas vier minuten voor tijd zorgde El Ahmadi voor de gelijkmaker. Daarna kreeg Feyenoord nog de kansen om het duel te beslissen.

Feyenoord kwam al na vier minuten op voorsprong in Den Haag. Na een aanval met Nieuwkoop en Berghuis was het Jorgensen die koppend voor zijn eerste goal op kunstgras zorgde. In het vervolg kregen de Deen zelf en ook Berghuis de kans om de score nog voor rust te verdubbelen. Het was echter de thuisclub die met een mooie snelle aanval door de verdediging van Feyenoord Meijers vrijspeelde. Die werkte hem met een volley binnen.

Vlak na rust werd het nog erger. Doelman Jones ging in de lucht in de fout met Falkenburg in de buurt. Kanon kon profiteren en de 2-1 binnenkoppen. Feyenoord moest aan de bak maar leek er niet echt in te geloven. Pas vier minuten voor tijd was het aanvoerder El Ahmadi die goed doorging in het strafschopgebied en de gelijkmaker binnenschoot. In het vervolg kwam Feyenoord wel op stoom. Berghuis kreeg twee grote kansen, maar die waren niet aan hem besteed. Daardoor zou het 2-2 blijven en leed Feyenoord opnieuw pijnlijk puntenverlies.

Eerste goal op kunstgras voor Jorgensen

De notoire kunstgrashater Nicolai Jorgensen zorgde met de 0-1 in Den Haag voor zijn eerste treffer op kunstgras. Desalniettemin liet de aanvaller in het vervolg van de wedstrijd opnieuw zien zich niet op zijn gemak te voelen op de ondergrond.

El Ahmadi: 'onzekerheid sloop in de groep'

Aanvoerder Karim El Ahmadi stelde bij Fox Sports. dat de onzekerheid in de groep sloop na het doelpunt van ADO. "Dit was heel onnodig. De eerste helft domineren we en zijn we gewoon de betere ploeg. We vergeten alleen goals te maken. In de tweede helft is het veel te slap. De onzekerheid sloop in de groep na de treffer van ADO. Na de 2-2 gaan we er wel vol voor. Op het einde moeten we er echt een paar in, maar helaas gebeurt dat niet."

Berghuis: 'ik dacht teveel na bij de kansen'

Steven Berghuis trok na afloop bij Fox Sports het boetekleed aan voor het missen van de kansen. "Het was geen goede dag van mij. Ik reken dit gelijk mezelf aan door het missen van de kansen. Ik had het gevoel dat bal op dit kunstgras anders rolt en was meer bezig met nadenken hoe de bal zou komen dan met het afmaken."

Van Bronckhorst: ernst blessure Nieuwkoop nog niet bekend

Giovanni van Bronckhorst bevestigde tegenover Fox Sports dat hij Bart Nieuwkoop vanwege een blessure wisselde. "Het is nooit leuk om een speler te moeten wisselen met een blessure. Ik weet de ernst van de blessure nog niet, maar hij moest er wel af. Ook Nicolai had last van zijn pols. In de laatste minuten heeft hij met pijn gespeeld maar wist het duel met pijn uit te spelen."

Van Bronckhorst: 'er is te weinig vertrouwen'

Giovanni van Bronckhorst gaf bij Fox Sports aan dat een gebrek aan vertrouwen de ploeg parten speelde. Desondanks had de ploeg opnieuw voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. "We hebben voldoende kansen gehad om hier te winnen. Dat doe je niet en dan ga je tegen jezelf voetballen. Je ziet dat er te weinig vertrouwen is als je tegen een goal aanloopt. We zaten echt goed in de wedstrijd, maar we kunnen de laatste weken gewoon duels niet in het slot gooien."

Volgens de Feyenoord coach is er geen reden tot wanhoop. "Ik heb voldoende energie, de spelers hebben voldoende energie. We moeten gewoon hard werken om de ommekeer te bewerkstelligen."

Enkelblessure voor Kenneth Vermeer

Kenneth Vermeer ontbrak in de wedstrijdselectie voor het duel tegen ADO den Haag. De doelman was vrijdag tijdens de training door zijn enkel geklapt. Volgens Giovanni van Bronckhorst probeerde de doelman het zaterdag nog wel bij de training, maar ging het niet. De verwachting is dat de doelman niet lang uit de roulatie zal zijn.

El Ahmadi: 'over de titel hoeven we niet meer te praten nu'

Karim El Ahmadi liet tegenover het Algemeen Dagblad weten de titelstrijd uit zijn hoofd gezet te hebben na het zoveelste puntenverlies. Feyenoord stond voorafgaand aan het weekend al tien punten achter op koploper. Die achterstand kan bij een zege van PSV tegen FC Twente oplopen naar twaalf punten.

[video] Van Bronckhorst: 'het ligt alleen aan het afmaken van de kansen'

[video] El Ahmadi: 'Niet meer aan kampioenschap denken'

Jørgensen loopt polsbreuk op

Nicolai Jørgensen heeft zondag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag een breuk in zijn linker pols opgelopen. Na afloop van het duel in de Hofstad is de pols in het gips gezet. Door de blessure is het onzeker of de spits tijdens de komende interlandperiode in actie kan komen voor het nationale team van Denemarken.

Jørgensen liep de blessure op in de slotfase van ADO Den Haag – Feyenoord (2-2). Hij verbeet de pijn en speelde het duel nog wel uit.

Opstelling ADO Den Haag

Zwinkels, Ebuehi, Meissner, Kanon, Meijers, Immers, El Khayati ('89 Gorter), Bakker, Becker, Falkenburg ('74 Johnsen), Lorenzen ('85 Hooi)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.33. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.