Feyenoord ook bij Shakhtar Donetsk onderuit: 3-1

1 november 2017
-
Champions League
-

Feyenoord is er ook in de vierde Champions League wedstrijd niet in geslaagd een goed resultaat te behalen. Uit in Charkov bleek Shakhtar Donetsk met 3-1 te sterk. Daarmee kan definitief een streep door het Champions League avontuur. Feyenoord speelt ind e laatst twee speelrondes nog voor de kleine kans op de derde plaats en daarmee een Europa League ticket.

Ondanks dat de eerste kans voor de thuisclub was begon Feyenoord uitstekend aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 0-1 na twaalf minuten. Het was Steven Berghuis die uitstekend voorzette vanaf rechts en Nicolai Jorgensen de kans gaf om hem in de hoek binnen te knikken. Feyenoord kon daar niet langer van genieten. Binnen twee minuten stond de thuisclub alweer langszij. Na een snelle aanval kon Ferreyra in twee instanties van dichtbij scoren. Nog eens drie minuten later was het al 2-1. Sofyan Amrabat ging bij het uitverdedigen in de fout en stelde daarmee Marlos in staat om de 2-1 binnen te schieten via een ogenschijnlijk houdbare bal.

Feyenoord voorkwam daarna dat de thuisploeg verder uitliep. Aanvallend had de ploeg een stuk minder te vertellen dan in de beginfase. Na rust begon Feyenoord opnieuw wel met verenigde krachten en geloof. Dat leverde mogelijkheden om, maar aan de andere kant bleef de thuisclub via counters heel gevaarlijk. Toen de 3-1 via opnieuw Marlos viel, een wippertje, was het gespeeld. De kansen die daarop volgden op de aansluitingstreffer waren niet meer besteed aan Berghuis en Boëtius.

El Ahmadi: Shakhtar effectiever

Karim El Ahmadi gaf direct na afloop bij Veronica aan dat hij vond dat zijn ploeg opnieuw weer een stapje had gezet. Feyenoord was nu dominanter dan in de eerdere duels en creëerde meer kansen. 'Maar we doen ons opnieuw tekort als je onze kansen ziet die we creëren en niet benutten. En als je ziet hoe we die doelpunten weer weggeven. Anderen zullen dat wel niet zo zien, maar in het veld had ik wel het gevoel nu dat er veel meer inzat. Shakhtar kreeg minder kansen, maar is gewoon effectiever.'

Theoretisch zit Europese overwintering er na vier duels nog altijd in. 'Is dat zo? Als Napoli thuis verloren heeft zou dat betekenen dat wij thuis met dikke cijfers moeten winnen van de Italianen,' zo gaf hij lachend aan.

Feyenoord heeft theoretisch nog kans op derde plaats

In de andere wedstrijd van Groep F won Manchester City na een moeilijke start met 2-4 uit bij Napoli. De Engelsen zijn daarmee verzekerd van de volgende ronde van de Champions League. Feyenoord is theoretisch ook na vier nederlagen nog niet uitgeschakeld voor de derde plaats. Bij een eventuele gelijke stand in de poule telt het onderlinge resultaat. Feyenoord zou dan thuis met minimaal 2-0 moeten winnen van Napoli en dan tegen het al geplaatste Manchester City een minimaal vergelijkbaar resultaat moeten halen als Napoli tegen Shakhtar.

'88 Dentinho voor Ferreyra

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.97. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.