Feyenoord strijdend tenonder tegen Shakhtar Donetsk: 1-2

17 oktober 2017
-
Champions League
-

Feyenoord heeft ook het derde pouleduel in de Champions League verloren. De ploeg bood veel meer weerstand dan in de eerste twee duels, maar ging strijdend met 1-2 ten onder tegen een effectiever Shakhtar Donetsk.

Feyenoord liet direct zien geleerd te hebben van de eerste twee duels. Feyenoord begon heel scherp en kreeg binnen twee minuten al kansen voor Boëtius en Jorgensen. Na zeven minuten kreeg Feyenoord de beloning voor de uitstekende start. Na een geblokkeerd schot van Tonny Vilhena kon Berghuis vanuit de rebound binnenkoppen. Halverwege de eerste helft kwam Shakhtar bij de eerste de beste echte kans langszij. Bernard scoorde na een pass in de diepte van Fred.

Na rust begon Feyenoord weer goed en kreeg het kansen voor Jorgensen en Amrabat. Het was opnieuw Shakhtar dat veel effectiever was en met een knappe aanval Bernard in staat stelde de 1-2 binnen te koppen. Feyenoord raakte niet van slag en bleef het proberen. Een kwartier voor tijd kwam Shakhtar met tien man te staan door de tweede gele kaart van Rakytskyj. Tegen tien man bracht Van Bronckhorst Kramer nog in om iets extra's af te dwingen. Diezelfde Kramer was in blessuretijd nog heel dichtbij. Zijn kopbal kwam echter op de paal terecht.

[video] De samenvatting van Feyenoord - Shakhtar Donetsk

[video] Ontlading bij de 1-0 van Berghuis

Kansen op overwintering klein na derde nederlaag op rij

De kansen voor Feyenoord op Europese overwintering zijn heel klein geworden na de derde nederlaag op rij. In de andere wedstrijd won Manchester City thuis met 2-1 van Napoli. Het is Napoli dat nu derde staat met drie uit drie en dus het punt waar Feyenoord zich op zou moeten richten.

Ranglijst:
1. Man. City 3 9
2, Shakhtar 3 6
3. Napoli 3 3
4. Feyenoord 3 0

El Ahmadi: 'boeken met de wedstrijd progressie, maar het wordt nu wel heel lastig'

Karim El Ahmadi gaf na afloop bij Veronica aan dat er voor zijn gevoel veel meer had ingezeten voor zijn ploeg. 'We hebben geleerd van de vorige duels om niet vroeg op achterstand te komen. Shakhtar is een ploeg met fantastische spelers. Je merkte de slimmigheid van de spelers met hun Champions League ervaring. Maar wij hebben met een goede instelling gespeeld en hadden onze mogelijkheden. In de slotfase hadden we nog de kans op de 2-2, die misschien wel verdiend was. Ik denk dat we kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Maar we staan wel met lege handen en dat is jammer. Het wordt nu wel heel lastig. Ik zie ons met de wedstrijd progressie boeken, maar het wordt heel lastig als je nog wilt meedoen.'

'76 Khocholava voor Ferreyra

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 3-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.