Opnieuw onnodig puntenverlies in eigen huis: 0-0 tegen PEC Zwolle

14 oktober 2017
-
-

Na de nederlaag thuis tegen NAC heeft Feyenoord opnieuw onnodig puntenverlies geleden. Feyenoord slaagde er niet in te scoren tegen PEC Zwolle en bleef derhalve op 0-0 steken.

De eerste echte kansen waren voor PEC Zwolle dat via Nijland en Namli gevaarlijk was. Feyenoord nam het heft daarna wel in handen, maar moest op de hoede blijven voor de ploeg uit Zwolle. Kansen waren er in de verder matige eerste helft om op voorsprong te komen via Larsson, Toornstra en Vilhena.

Na rust werd Feyenoord sterker. Het tempo ging omhoog en de druk op PEC werd opgevoerd. De terugkeer van Jorgensen na een uur spelen hielp daarbij. De spits zelf was met een bal op de paal dichtbij, maar de ban werd niet gebroken. Het offensief van Feyenoord bleek uiteindelijk te laat te komen om de hatelijke nul van het scorebord te halen en nieuw puntenverlies in eigen huis te voorkomen. Het bleef derhalve 0-0.

Ranglijst: Feyenoord op doelsaldo achter Ajax in aanloop naar Klassieker

Door het gelijkspel tegen PEC Zwolle zakt Feyenoord naar de derde plaats op de ranglijst. In aanloop naar de Klassieker staat Feyenoord nu op doelsaldo achter Ajax.

El Ahmadi: 'vorig seizoen scoorden we wel in dit soort wedstrijden'

Karim El Ahmadi beaamde bij Fox Sports dat vooral in de eerste helft het tempo te laag lag. 'Dan is het moeilijk om er doorheen te komen tegen een ploeg die elf spelers achter de bal heeft. In de tweede helft hadden we meer druk. We kregen de kansen wel, maar het lukte nu niet om te scoren. Vorig seizoen hadden we dit soort wedstrijden ook, maar toen scoorden we er wel twee of drie.'

Efficiëntie Feyenoord in De Kuip flink afgenomen

Uit de statistieken van Gracenote Sports blijkt dat vooral de efficiëntie van Feyenoord in De Kuip sterk is afgenomen ten opzichte van de eerste duels van het seizoen.

Berghuis kreeg na afloop nog een gele kaart van Higler

Steven Berghuis kreeg ruim een minuut na afloop van de wedstrijd nog een gele kaart te zien van scheidsrechter Higler. Uit enige frustratie schoot de aanvaller een bal die hij zag liggen een eindje weg. De scheidsrechter aarzelde niet en schotelde hem geel voor.

Feyenoord hoopt dat blessure Tapia meevalt, zondag verder onderzoek

Renato Tapia viel al vroeg in de wedstrijd geblesseerd uit met hamstringklachten. Hij werd vervangen door Sven van Beek. Na afloop liet Giovanni van Bronckhorst bij Fox Sports weten te hopen dat het allemaal meevalt. 'Hij voelde iets aan zijn hamstring en moest er daarom uit. Hopen dat het meevalt, hij voelt zich inmiddels al wat beter. Morgen zal de blessure verder onderzocht worden.'

Van Bronckhorst: 'genoeg kansen om te winnen'

Giovanni van Bronckhorst was na afloop uiteraard niet te spreken over het tweede puntenverlies op rij in eigen stadion in de eredivisie. 'Dit soort duels moet je gewoon winnen. In de eerste helft kwamen we niet aan ons eigen spel toe,' zo gaf de Feyenoord coach aan bij Fox Sports. 'In balbezit was het niet zoals we normaal speelden. We creëerden ook niet veel. Je moet meer geduld houden om kansen te creëren. Dat hebben we in de rust proberen te veranderen. In de tweede helft ging dat beter. We hadden toen genoeg druk en kansen om te winnen. We hebben hele grote kansen gecreëerd.'

'Wat dit betekent voor het Champions League duel tegen Shakhtar? Niets. Maar uiteindelijk verliezen we wel weer twee punten. Dat had niet gehoeven.' Desgevraagd liet de Feyenoord coach weten wel verbaasd te zijn dat PEC het duel met elf spelers eindigde. 'Maar we moeten het doen met de beslissingen van de scheidsrechter.'

'84 Marinus voor Hamli

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  1 3-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.55. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.