Feyenoord in blessuretijd naast PSV: 3-3

12 december 2004
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd echt terug te keren in de race om het landskampioenschap. Op spectaculaire wijze kwam de ploeg in blessuretijd nog wel naast PSV waardoor de spelers uiteindelijk wel konden leven met het gelijkspel.

Gullit had een verrassing in petto met een controlerend middenveld zonder Ghaly. Daarmee hoopte hij de slag op het middenveld aan te kunnen gaan. In de beginfase leek die keuze geen verkeerde. Verdedigend falen deed de strategische keuze echter teniet. het was opnieuw bij een vrije trap dat twee spelers volledig werden vrijgelaten en Cocu de 0-1 kon inkoppen.

Daardoor kreeg de ploeg een menatle dreun en had het het erg moeilijk in het vervolg van de eerste helft. Toen Farfan voorin opnieuw werd vrijgelaten bij een voorzet en de 0-2 kon inkoppen, leek het gedaan met Feyenoord.

Na een oorwassing van Gullit in de rust kwam er een ander Feyenoord in de tweede helft uit de startblokken. De ploeg ging opportunistisch voetballen en maakte het daarmee PSV moeilijk. Als nel viel de aansluitingstreffer toen Goor op de paal schoot en Kalou de rebound in kon koppen. De 1-3 via een counter leek opnieuw fataal voor Feyenoord.

Met enthousiasme en werklust kwam Feyenoord verrassend knap nog weer langszij. Eerst was het Ono en in blessuretijd nog Goor die profiteerden van concentratieverlies bij PSV en die de 3-3 binnen konden schieten. Op basis van de werklust in de tweede helft was dat zeker verdiend.

In de competitie schiet Feyenoord daar weinig mee op. Alleen mentaal was de gelijkmaker een behoorlijke opsteker. En daar moeten we het voorlopig maar mee doen.

Feyenoord scoort drie keer tegen PSV; beeindigt recordreeks

Opnieuw was het Feyenoord die een recordreeks van een andere club van duels zonder tegendoelpunten moest doorbreken. Het deed het tweemaal tegen Ajax en nu deed het ook tegen PSV. Daarbij scoorde het maar liefst drie doelpunten tegen PSV dat hiervoor nog slechts vijf tegendoelpunten had gekregen in de competitie.

Achterstand blijft elf punten op kop

Het gelijkspel heeft Feyenoord wellicht mentaal geholpen. In de strijd om de bovenste plaatsen kostte het Feyenoord ten opzichte van AZ en Ajax alleen maar punten. De achterstand op koploper PSV blijft intact, elf punten. De ploegen hebben evenveel doelpunten gescoord, alleen heeft Feyenoor dertien doelpunten meer tegengehad.

Goor en Saidi uitblinkers bij Feyenoord

Bart Goor en Karim Saidi waren de uitblinkers aan Feyenoord kant. Zij torenden hoog uit boven de rest in het duel tegen PSV en namen de ploeg op sleeptouw. De twee nieuwe aanwinsten gaven tegelijkertjd aan dat het bij enkele andere spelers aan bepaalde kwaliteiten ontbreekt voor het allerhoogste niveau.

Gullit: heel erg boos geweest in de rust; elftal gevochten voor gelijkmaker

Ruud Gullit sprak na afloop over een terecht gelijkspel. "Zeker als je ziet waar wij vandaan komen" aldus Gullit over de 1-3 achterstand. "We zaten goed in de wedstrijd, begonnen gewoon goed. En als je dan weer in zo'n standaardsituatie geheel vrij laat inkoppen, dan geeft dat een knauw aan je elftal. Weer loop je achter de feiten aan en dat brak de ploeg. Je zag dat het helemaal weg was, het de ploeg heel diep raakte. En als je dan achteraf aan zo'n jongen (Ghaly red) vraagt waarom hij zijn man liet lopen, dan zegt hij sorry. Daar heb ik niets aan. We werden vervolgens helemaal van de mat gespeeld. Ik was zo boos in de rust, heb het reclamebord van de deur geschopt."

"In de tweede helft heb je dan niets meer te verliezen. Dan moet je zoveel trucjes uithalen om aanvallend weer wat te kunnen. Dan moet je opportunistisch gaan spelen. En dan ging iedereen er achter staan. Voor het hele elftal is die gelijkmaker heel erg belangrijk, omdat ze ervoor hebben gevochten. Aan werklust ligt het aan deze ploeg niet. Maar dit soort fouten moeten eruit."

Feyenoord: Pascal Bosschaart

Patrick Lodewijks, Chong gug Song, Karim Saidi, Patrick Paauwe, Bruno Basto ('80 Thomas Buffel), Hossam Ghali ('35 Romeo Castelen), Pascal Bosschaart, Shinji Ono, Bart Goor, Salomon Kalou, Dirk Kuyt

Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Van Bommel, Cocu, Vogel ('85 Bogelund), Park, Farfan ('59 Vonlanthen ('89 Sibon)), Beasley

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord - Psv 3-310 in de Kuip: Feyenoord - PSV 12-12-2004
vakkie VV at home: Vakkie VV @ HomeEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord-P$VFeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - PSV (3-3)
QonTour.nl: If, When, Why, What?!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.