Feyenoord houdt spanning erin: 2-1

5 december 2004
-
-

Feyenoord hield _zeer onnodig_ de spanning er de hele wedstrijd in tegen NEC. Uiteindelijk bleken Dirk Kuyt en Salomon Kalou weer beslissend door voor de doelpunten in de 2-1 zege te zorgen. Pas vijf minuten voor tijd kwam de beslissende treffer tot stand.

Feyenoord begon met een overwicht in het duel. Het gaf tegen een zwk NEC niets weg en creerde af en toe een ksn voorin. Na 18 minuten volgde de logische treffer. Kalou stelde Kuyt in staat de 1-0 te scoren.

Feyenoord ging er niet echt beter van voetballen. Tot een minuut of 40 gaf het echter nauwelijks iets weg. Toen ging het een paar keer goed mis. Het was in die fase ook dat NEC op gelijke hoogte kwam. Uit een afstandschot dat eigenlijk geen kans was schoot Edgar Baretto de bal van 30 meter schitterend in de kruising. Even later leek hij dat te herhalen, maar toen trof hij uit een vrije trap de lat.

In de tweede helft was het feyenoord dat in de persoon van Ghaly de lat trof. Dat was een van de spaarzame hoogtepunten in een vrij matige wedstrijd.

Feyenoord kon echter alnsog de drie punten in huis houden toen Denneboom slecht terugspeelde. Kalou kon hem opvangen en met zijn snelheid een paar verdedigerd afschudden en vijf minuten voor tijd de 2-1 binnenschieten.

Met het duel met PSV voor de boeg komt het goed uit dat Feyenoord niet weer onnodig puntverlies heeft geleden. Maar volgende week zal het uit een ander vaatje moeten tappen. Gelukkig lukt dat tegen PSV normaal gesproken vrij goed.

Top 4 wint; achtervolgers laten punten liggen

De nipte 2-1 tegen NEC geeft Feyenoord op de ranglijst qua achtervolgers enige rust. Zowel Heerenveen, Utrecht als NAC lieten punten liggen.

In de strijd om de bovenste plaatsen schiet feyenoord weinig op. Naast Feyenoord wonnen ook PSV, AZ en Ajax hun duels, waardoor er niets verandert op de ranglijst.

Kuyt naar 13, Kalou naar 10 doelpunten

Opnieuw waren het Kuyt en kalou die voor Feyenoord voor de doelpunten zorgden. Kuyt is met afstand topscorer in nederland met 13 doelpunten. Kalou volgt samen met Huntelaar op de tweede plaats met tien doelpunten.

Gullit: werd wel eens tijd voor sinterklaascadeautje

Ruud Gullit was na afloop tevreden met de overwinning, maar niet hoe die tot stand kwam. "Ik had van te voren ingecalculeerd dat het best wel moeilijk zou worden. We hebben een hele zware week achter de rug met duels tegen Heerenveen en Schalke'04. En dan volgt een vrij defensieve tegenstander, die wacht op de counter. Dan zul je een hoger tempo moeten spelen. Dat lukte in de eerste helft helemaal niet. Als de tegenstander in de tweede helft opeens wel gaat voetballen en naar voren komt, dan krijg je opeens vier kansen. Als je zo hard moet werken voor een goal en dan zo'n wereldgoal tegenkrijgt, dan wordt het moeilijk." zo gaf hij aan tegenover Radio Rijnmond.

Kalou kwam nauwelijks in het spel voor, toch had Gullit geen moment gedacht hem te wisselen. "We wisselen Kalou haast nooit. Je weet dat hij met een moment beslissend kan zijn."

NEC: Wisgerhof

Patrick Lodewijks, Hossam Ghali, Karim Saidi, Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Pascal Bosschaart ('53 Gerson Magra?), Bart Goor, Shinji Ono ('88 Christian Gyan), Romeo Castelen ('71 Thomas Buffel), Dirk Kuyt, Salomon Kalou

Opstelling NEC

Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Valencia, Pothuizen ('34 Leiwakabessy), Barreto, Nalbantoglu, Van der Doelen , Tininho, Niedzielan ('70 Denneboom), Boutahar

Fr-Fotopage.tk: Feyenoord - Nec vakkie VV at home: Vakkie VV @ HomeEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord-NEC Nijmegen
FeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - NEC in rijm voor Sinterklaas!QonTour.nl: Routine.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.