Feyenoord doet het tegen FC Utrecht: 2-0! Nog drie finales!

16 april 2017
-
-

Feyenoord heeft het kunstje tegen FC Utrecht geklaard. Het werd uiteindelijk 2-0 in De Kuip door treffers van Toornstra en Elia. Feyenoord wacht nu nog drie finales in de titelstrijd.

Feyenoord had ene overwicht voor rust maar kon dat nog niet op het scorebord tot uitdrukking brengen. Er waren kansen voor Jorgensen, Toornstra, Berghuis, El Ahmadi en Vilhena maar treffers bleven uit. Aan de andere kant was FC Utrecht vooral via de counter gevaarlijk. Kerk was dichtbij via een bal op de paal.

Vlak na rust zorgde Jens Toornstra voor de openingstreffer. Jorgensen kopte een lange bal uitstekend door en legde hem palklaar voor de doorgelopen Toornstra. Die aarzelde niet en lepelde hem over Utrecht doelman Jensen. In het vervolg had Feyenoord de controle. Janssen was nog een keer dichtbij, maar veel verder kwamen de gasten niet. Tien minuten voor tijd trilde De Kuip van opluchting toen Eljero Elia met een wereldgoal voor de 2-0 zorgde en de wedstrijd in het slot gooide.

[video] Feest na de prachtige 2-0 van Elia

[video] Weduwe Moulijn: 'Ik ga nog steeds naar alle wedstrijden'

[video] 'Aan ons is de glorie. 't dal is voorbij'

[video] Schuurman: 'in voorbereiding weer aansluiten bij Feyenoord'

Elia: 'hij zat er lekker in'

Eljero Elia besliste met een prachtige treffer in de 80ste minuut het duel tegen FC Utrecht. 'Hij zat er lekker in,' zo glunderde hij bij Fox Sports. 'Ik was al een tijdje op zoek naar de één-op-één. Ik voelde bij de aanname al dat als ik hem goed raakte hij erin zou zitten.'

Door enkele tactische omzettingen wist Feyenoord het duel in de tweede helft te beslissen. 'Na rust hebben we hun gelijk vastgezet, waardoor we beter in ons spel kwamen. Thuis verliezen we bijna nooit. Of het niet meer mis mag gaan? Natuurlijk niet, maar we moeten niet de hard van stapel gaan lopen. Vorige week speelden we nog gelijk. We moeten rustig blijven en volgende week weer alles geven.'

Toornstra: 'Jorgensen extra bedankt na afloop'

Jens Toornstra zette Feyenoord met de openingstreffer vlak na rust na een mooie assist van Nicolai Jorgensen op het goede spoor. 'Ik heb Nicolai nog extra bedankt na de wedstrijd. Zijn bal was perfect. Mijn uitvoering kon iets beter, maar het resultaat telt.'

Feyenoord maakte het verschil in de tweede helft. 'We zaten ook in de eerste helft wel goed in de wedstrijd,' aldus de middenvelder. 'We kregen een aantal kansen, maar scoorden helaas niet.' Uiteindelijk werd het ook nog 2-0. 'Opluchting is dan het goede woord. Want een bal kan dan altijd nog verkeerd vallen. Met 2-0 zit je wat lekkerder.'

De spanning zat er in de aanloop naar FC Utrecht goed op, al viel dat bij de spelers volgens Toornstra wel mee. 'In de kleedkamer was het deze week vrij rustig. In de buitenwereld was dat inderdaad wel anders. Het is aan ons om ons zoveel mogelijk af te sluiten van de omgeving.'

Toornstra scoorde opnieuw in De Kuip, al zijn treffers waren tot nu toe in eigen stadion. Feyenoord moet nu eerst uit naar Vitesse en Excelsior. 'Ik had de coaches al gezegd mij maar op de bank te zetten,' zo lachte hij. 'Die laatste is ook in Rotterdam, daarvoor maak ik een uitzondering,' zo gaf hij gekscherend aan.

Midden in het interview onderbrak Toornstra het gesprek even. 'Ik zie dat Heerenveen op 0-1 komt in de Arena. Mooie goal,' zo gaf hij aan naar aanleiding over de beelden die hij op een scherm zag.

Feyenoord in Beeld: 122 foto's Feyenoord - Fc Utrecht online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.43. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.