Feyenoord geeft signaal af: 8-0 zege op GA Eagles!

5 april 2017
-
-

Feyenoord heeft een geweldig signaal afgegeven naar de concurrenten dat de ploeg niet onder de druk zal bezwijken na de nederlaag van afgelopen weekend. Feyenoord stuurde Go Ahead Eagles met een 8-0 afstraffing naar huis en haalde daarmee de grootste overwinning van het seizoen binnen. Tegelijkertijd stelde de ploeg de voorsprong in doelsaldo daarmee veilig.

Voor rust was de stand al 5-0 voor Feyenoord. Jens Toornstra opende de score na een mooie assist van Steven Berghuis. Eljero Elia zorgde vervolgens van afstand voor de 2-0. Na enkele gemiste kansen was het Dirk Kuyt die met zijn jubileumtreffer voor de 3-0 zorgde. Vervolgens ging het snel met treffers voor opnieuw Toornstra en Jan-Arie van der Heijden op slag van rust.

Feyenoord hoefde na rust niet voluit te gaan om naar 8-0 uit te lopen. Het was Eric Botteghin die al snel na rust de zesde binnenkopte. Michiel Kramer zorgde vervolgens voor de 7-0, waarna Toornstra zijn derde aantekende en daarmee de achtste voor Feyenoord.

[Foto] Selectie bedankt fans na afloop

[video] 'Feyenoord zet ons in vuur en vlam'

Met opnieuw een geweldige sfeeractie gaven de fans de voorzet aan de spelersgroep voor een avond waarin De Kuip ouderwets in 'vuur en vlam' werd gezet met een prachtige 8-0 zege.

Kuyt maakt 150ste treffer in eredivisie, 99ste voor Feyenoord

De treffer van Dirk Kuyt tegen Go Ahead Eagles was een jubileumtreffer. De aanvoerder maakte maar liefst zijn 150ste treffer in de eredivisie in zijn carrière. Ook zijn volgende doelpunt zal een jubileumdoelpunt. Kuyt maakte er inmiddels 99 in het shirt van Feyenoord in de eredivisie.

[video] Kuyt over mijlpaal van 150 eredivisietreffers

Toornstra geniet van eerste hattrick: 'goede reactie na zondag'

Jens Toornstra maakte tegen Go Ahead Eagles zijn eerste hattrick in de eredivisie. Hij zette daarmee zijn seizoentotaal op dertien doelpunten. 'Het gebeurt niet vaak dat ik drie keer scoor. Ik ben er blij mee. Na de wedstrijd van zondag was het aan ons om daarop te reageren. Dat hebben we goed gedaan.' Toornstra kreeg nog een extra stimulans doen in De Kuip duidelijk werd dat AZ op 1-1 kwam bij Ajax. 'Dat was een kippenvelmoment hoor, toen het publiek zo tekeer ging na die goal. Jammer dat het daar dan wel gewoon 4-1 is geworden.'

15  4 4-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.43. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.