Dure nederlaag Feyenoord in Stadsderby: 1-0 bij Sparta

5 maart 2017
-
-

Feyenoord heeft een heel dure nederlaag geleden in de strijd om de landstitel. In de Stadsderby tegen Sparta ging Feyenoord na een belabberde eerste helft met 1-0 onderuit. Feyenoord had pech toen de gelijkmaker achter de doellijn kwam, maar deze niet werd geteld door de scheidsrechter.

Sparta kwam al na 48 seconden op voorsprong op het Kasteel. Cabral gaf een voorzet en Pogba kopte hem knap binnen achter Brad Jones. In het vervolg was Sparta steeds een stap feller en won daardoor heel veel van de duels. De thuisclub was gevaarlijk, een pover Feyenoord kon daar maar heel weinig tegenover stellen.

In de tweede helft kreeg Feyenoord steeds meer controle. Bij Sparta vloeiden de krachten steeds meer weg. Het duurde lang voordat Feyenoord daarvan profiteerde en echt kansen ging creëren. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd werd de druk op het doel van Sparta steeds groter. Tien minuten voor het einde leek Feyenoord alsnog toe te slaan. Makkelie zag een overtreding van Basacikoglu op doelman Kortsmit niet. In het vervolg hobbelde de bal over de doellijn, maar ook dat werd niet geconstateerd door het arbitrale kwartet. Ondanks dat de ploeg veel spelers met pijntjes had, deed de ploeg wel alles om de gelijkmaker te forceren. De kansen kwamen er voor onder meer Jorgensen en Basacikoglu, het doelpunt bleef echter uit.

[Foto] Prachtige sfeeractie in uitvak

Nederlaag betekent einde aan reeks van tien zeges op rij

De nederlaag tegen Sparta betekent het einde van een prachtige reeks van maar liefst tien zeges op rij. Na het 3-3 gelijkspel in Utrecht in november werd de reeks van tien duels nota bene ingeleid door een 6-1 zege op Sparta. Vervolgens waren AZ, Vitesse, Roda JC, Willem II, NEC, FC Twente, FC Groningen, ADO Den Haag en PSV een prooi voor Feyenoord.

[video] Van Bronckhorst: Niet zeuren over beslissing scheidsrechter

Uitslag: 1-0 (1-0)

1-0 Pogba ('1)