Toornstra kopt Feyenoord naar moeizame zege op Willem II: 1-0

21 januari 2017
-
-

Feyenoord heeft de zegereeks doorgezet met een 1-0 thuiszege op Willem II. Met een prachtige kopbal tekende Jens Toornstra voor de winnende treffer in de eerste helft van een moeizame wedstrijd van Feyenoord.

Feyenoord wist in de eerste helft een reeks kansen te creëren. De ploeg had het vizier echter niet op scherp staan en vond daarbij Kostas Lamprou steeds op haar weg. Een prachtige aanval met een assist van Elia leidde uiteindelijk door een prachtige kopbal van Toornstra tot de 1-0 na een half uur spelen. De gasten zetten daar via een schot van de verhuurde Jari Schuurman slechts één kans tegenover.

Na rust leek Feyenoord via Elia op 2-0 te komen. De scheidsrechter floot het doelpunt echter onterecht af vanwege buitenspel. In het vervolg kregen de Tilburgers een grote kans op de gelijkmaker. Dat leidde een heel moeizame fase in voor Feyenoord. In De Kuip wist Feyenoord de gelederen wel dicht te houden. Er kwam voor Feyenoord ook steeds meer ruimte om het uit te spelen. Dat liet de ploeg lang na. In de slotfase was Bilal Basacikoglu op weg naar de beslissende treffer. Ondanks dat hij werd afgestopt wilde de scheidsrechter niet aan een penalty. Het bleef daardoor tot het einde spannend.

[video] Treffer Elia onterecht afgekeurd

Statistieken Feyenoord - Willem II

Toornstra: 'we hebben het matig uitgespeeld'

Matchwinnaar Jens Toornstra gaf na afloop voor de camera bij Fox Sports aan dat het een moeizame zege was van zijn ploeg. 'We waren wel de betere ploeg, maar we hebben het matig uitgespeeld. Dan blijft het spannend. Als er één bal verkeerd viel, kon het gelijk worden. Dat mag niet. Het was niet heel goed vandaag.'

Over zijn doelpunt kon hij alleen maar tevreden zijn, alweer zijn zesde in De Kuip. 'Ik hoefde alleen te knikken. Hij zat er goed in. We komen iedere week een stapje dichter bij de schaal. Maar nu eerst donderdag voor de beker tegen Vitesse.'

Elia baalt van afgekeurde treffer: 'was een zuiver doelpunt'

Eljero Elia gaf na afloop bij Fox Sports aan niet te begrijpen dat zijn treffer was afgekeurd. 'De scheidsrechter gaf aan dat ik te snel was. Maar ik ging juist naar binnen om op lijn te blijven. Het was gewoon een zuiver doelpunt. Ik baal er wel van dat hij is afgekeurd.' Elia had in de eerste helft ook al diverse mogelijkheden om te scoren. 'Ik was scherp, maar blijkbaar nog niet scherp genoeg. De keeper stond goed te keepen.'

Over het spel van zijn ploeg was hij niet te spreken. 'Elke overwinning voelt lekker, maar we kunnen niet tevreden zijn met ons spel. Of we een stap dichter zijn bij de schaal. Nee, dat is nog ver, ver weg. We moeten alleen naar de volgende wedstrijd kijken.'

Feyenoord in Beeld: 88 foto's Feyenoord - Willem II online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.