Feyenoord hervat competitie met 0-2 zege in Kerkrade

15 januari 2017
-
-

Feyenoord heeft de competitie hervat met een verdiende 0-2 zege in Kerkrade. Na een hele moeizame eerste helft, stelde Feyenoord de zege in de tweede helft op goede wijze veilig.

In de eerste helft kon Feyenoord het verschil niet maken. De thuisploeg kon makkelijk overeind blijven en kreeg op slag van rust zelfs de beste mogelijkheid. Na een vrije trap schoot Van Hyfte hard op de loten boven Feyenoord keeper Jones.

Na rust ging Feyenoord opportunistischer speler. Dat leverde kansen op voor Nicolai Jorgensen. Het was echter niet de topscorer, maar aanvoerder Dirk Kuyt die de ban brak voor Feyenoord. Nipt in buitenspelpositie kreeg Kuyt de bal van Jorgensen waarna hij hem in de verre hoek lepelde voor de 0-1. Nadat Jorgensen nogmaals miste, zorgde de Deen in de slotfase wel voor zijn tweede assist van waaruit El;jero Elia het duel kon beslissen.

[video] Selectie viert feestje met uitvak

[video] El Ahmadi bekijkt duel via zijn wifi

Jarige Jorgensen naast topscorer nu ook assistkoning na beide assists tegen Roda JC

De vandaag jarige Nicolai Jorgensen had ook tegen Roda JC weer een hoofdrol. De topscorer van de eredivisie met twaalf treffers wist ondanks enkele goede kansen niet te scoren. Hij zorgde echter wel voor de assists bij beide doelpunten van Feyenoord. Daardoor is hij met acht assists Jens Toornstra voorbij en staat hij zowel op de topscorerslijst als de lijst van de assists bovenaan.

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag Roda - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.