Feyenoord haalt met 6-1 uit in derby tegen Sparta

4 december 2016
-
-

Feyenoord heeft in de derby tegen Sparta ongenadig uitgehaald. Feyenoord won met maar liefst 6-1 door doelpunten van Jorgensen (2x), Vilhena, Toornstra, Botteghin en Elia.

Feyenoord zette Sparta direct onder druk in de openingsfase. Halverwege de eerste helft viel de eerste treffer. Het was Tonny Vilhena die met een zwabberbal de keeper van Sparta wist te kloppen. Vlak voor rust verdubbelde Toornstra de score. Met een verre volley zorgde hij voor een prachtige treffer.

Na een goede openingsfase in de tweede helft van Sparta zijde besliste Jorgensen de wedstrijd. Eerst zorgde hij met een intikker voor de 3-0, vervolgens schoot hij ook nog de 4-0 binnen. Botteghin kopte de 5-0 tegendraads binnen voor de 5-0. Nadat invaller Verhaar een paar minuten voor tijd was tegen had gedaan voor de Spartanen was het Elia die in blessuretijd voor het slotakkoord zorgde met een schuiver.

Kuyt: 'met zo'n uitslag en zulke goals mag je tevreden zijn'

Dirk Kuyt kwam na afloop glunderend voor de camera van Fox Sports. 'Als je zo een uitslag neerzet met zulke mooie goals dan mag je tevreden zijn. Het waren echt geweldige doelpunten, de ene goal was nog mooier dan de ander. We zijn ook geen moment in de problemen gekomen, het is alleen jammer van de tegentreffer.'

'Het doelsaldo kan op een bepaald moment een rol gaan spelen. Sparta was vandaag rijp voor veel tegengoals. En dat deden we goed. 'Of we iets rechtgezet hebben na de kritiek van vorige week? Ik vind het niet zo boeiend wat bepaalde media zeggen. Ze hebben misschien bepaalde rancune tegen Feyenoord. Het ging vandaag uitstekend. Laten we donderdag op dezelfde manier de wedstrijd in gaan.'

[video] Botteghin eert zijn overleden landgenoten na zijn goal

Eric Botteghin eerde met een gebaar na zijn doelpunt zijn overleden landgenoten. 'Het is ongelooflijk wat er deze week is gebeurd. Ik wilde iets doen voor hen. Maar het blijft een bizarre week voor Brazilië. Mijn vrouw kent ook vele spelersvrouwen van het team.' Zijn spel leidde er volgens hem niet onder. 'Als je een wedstrijd speelt, heb je daar geen last meer van.'

Sparta Rotterdam: Dijkstra ('2)
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('37)

Feyenoord in Beeld: Feyenoord - Sparta online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 4-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.