Moeilijke week eindigt in nederlaag voor Feyenoord bij hekkensluiter: 1-0

6 november 2016
-
-

Feyenoord heeft een heel moeilijke week afgesloten met een dramatische nederlaag tegen hekkensluiter Go Ahead Eagles. Na de emotionele gebeurtenissen en zware uitreis kon Feyenoord het niet meer brengen en verloor het met 1-0.

Feyenoord had het eigenlijk vanaf de opening lastig in de Adelaarshorst. Go Ahead Eagles toonde gene ontzag voor Feyenoord. De thuisploeg hoopte met passie en inzet te kunnen profiteren van de moeilijke week van Feyenoord. De voorsprong na een half uur spelen was dan ook verdiend. Het was Antonia die profiteerde van een fout van Van der Heijden. Nog voor rust leek Feyenoord op gelijke hoogte te komen. Van der Heijden kopte een voorzet van Steven Berghuis binnen. Scheidsrechter Nijhuis, die op grote afstand stond, had toen echter al afgefloten voor vermeend hands van Berghuis. De beelden gaven daarover geen uitsluitsel.

Na rust kwam Feyenoord iets beter in de wedstrijd. Veel kansen leverde dat echter niet op. De Eagles kregen zelfs mogelijkheden op meer dan de 1-0. Met name Antonia was dichtbij de tweede, maar eredivisiedebutant Hansson keepte een goede wedstrijd. Hij kon als enige bij Feyenoord wel positief terugkijken op de wedstrijd. Punten leverde het echter niet op. Juist de hekkensluiter zorgde voor de eerste nederlaag van Feyenoord dit seizoen in de eredivisie.

Kuyt: 'moeilijke week geen excuus voor vandaag'

Aanvoerder Dirk Kuyt wilde bij Fox Sports niets weten van verzachtende omstandigheden voor de nederlaag van Feyenoord. 'Met alle respect Go Ahead, wij moeten hier winnen. We hebben een moeilijke week gehad en dan heb ik het niet over het voetbal. Ook de verre reis is geen excuus voor wat dan ook. We moeten de fout bij onszelf zoeken.'

'Het was absoluut niet voldoende. We zijn allemaal topsporters en waren fit genoeg om vandaag te presteren. Het baltempo was veel te laag, veel balverlies ook. Linies die niet zijn aangesloten. De tweede helft wil je dan nog wel, maar het was niet voldoende voor een overwinning.'

[video] Adelaarshorst steekt Vilhena hart onder de riem

In de 52ste stak de Adelaarshorst met een indrukwekkende minuut lang applaus Tonny Vilhena, aanwezig op de tribune, een hart onder de riem.

15  2 2-1 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.16. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.