Beter Feyenoord blijft ongeslagen door laat doelpunt Kuyt: 1-1

23 oktober 2016
-
-

De Klassieker is zondagmiddag in De Kuip geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Feyenoord was de bovenliggende partij en kreeg de kansen. Na een succesvolle counter van Ajax had Feyenoord uiteindelijk een treffer van Kuyt vijf minuten voor tijd nodig om het gelijkspel veilig te stellen.

Feyenoord speelde een goede eerste helft. De ploeg gaf werkelijk niets weg tegen Ajax en creëerde zelf enkele goede kansen. Bilal Basacikoglu troefde Sinkgraven af en ging vervolgens een-op-een op Onana af. Hij schoot de bal echter op de Ajax-keeper. Vervolgens was het Eric Botteghin die in het centrum voor het doel vrijstaand kon uithalen. Zijn volley verdween over het doel. Op slag van rust was ook Jens Toornstra nog dichtbij.

Na rust leek Feyenoord door te gaan voor de openingstreffer. Door middel van een uitstekende counter kwam Ajax volledig tegen de verhouding tien minuten na rust op voorsprong. Van der Heijden kon Dolberg niet afstoppen. De Deen ronde vervolgens heel zeker af.

De onverdiende 0-1 kwam aan als een mokerslag. Feyenoord probeerde het vervolgens wel, maar de ploeg miste even het geloof om het verschil te maken. Pas in de slotfase werd Feyenoord weer gevaarlijker. Van Bronckhorst voerde de druk op door Michiel Kramer nog in te brengen als extra spits. De toegenomen druk leverde uiteindelijk succes op. Het was invaller Eljero Elia die de bal vijf minuten voor tijd voor gaf. Dirk Kuyt kwam met zijn hoofd knap voor zijn man en kopte in de zijkant van het doel binnen. In de slotminuten kregen beide ploegen nog mogelijkheden, maar het zou bij de 1-1 blijven.

Feyenoord in Beeld: 105 foto's online Feyenoord - Ajax

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.