Feyenoord speelt met 2-2 gelijk in aanloop naar bekerfinale

20 april 2016
-
-

In aanloop naar de bekerfinale heeft Feyenoord met 2-2 gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. Feyenoord spaarde Dirk Kuyt, Eric Botteghin en Karim El Ahmadi. Het gaf het belang aan van de wedstrijd voor Feyenoord. De ploeg van Van Bronckhorst kwam uiteindelijk twee keer op achterstand, maar wist toch een 2-2 af te dwingen.

Feyenoord begon heel behoorlijk aan de wedstrijd. Toch was het Heracles dat op voorsprong kwam. De Feyenoord verdediging verslikte zich in een diepe bal en zag vervolgens hoe Gosens de 1-0 binnenschoot. Feyenoord moest daarna op zoek naar de gelijkmaker. Het was zes minuten voor rust Michiel Kramer die de 1-1 binnenschoot uit een assist van Elia. Op die gelijkmaker was weinig af te dingen.

Vlak na rust zette Weghorst tegen de verhouding in Heracles weer op voorsprong waardoor Feyenoord opnieuw op zoek moest naar de gelijkmaker. Die leek er vier minuten later al te komen toen de club mocht aanleggen voor een penalty. Deze was echter niet besteed aan Vejinovic die in twee pogingen niet wist te scoren. Een kwartier voor tijd viel eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker van Elia. Na de gelijkmaker ging ook Heracles weer op zoek naar meer waardoor er voor beide doelen nog gevaar ontstond. Het zou uiteindelijk bij 2-2 blijven.

[video] Weghorst geagiteerd: "Ik vind het een beetje zoeken na wat er ook gebeurd is met Kramer"

Ranglijst: Feyenoord zeven punten voor, AZ donderdag bij winst op vier punten

Terwijl Feyenoord in de generale voor de bekerfinale met 2-2 gelijkspeelde tegen Heracles verloor FC Utrecht in eigen huis met 0-2 tegen De Graafschap. Feyenoord staat daardoor nu zeven punten voor op AZ, FC Utrecht en Heracles. AZ speelt morgen nog uit bij ADO Den Haag en komt bij winst op vier punten van Feyenoord. DE ploeg van Van Bronckhorst moet vervolgens nog uit tegen Willem II en thuis tegen NEC.

Ranglijst:
3. Feyenoord 32 57 60-40
4. AZ 31 50 61-50
5. FC Utrecht 32 50 53-44
6. Heracles 32 50 45-46

Nelom: 'uiteindelijk wel tevreden met een punt'

Miquel Nelom, aanvoerder bij Feyenoord bij afwezigheid van Dirk Kuyt en Karim El Ahmadi in de basis liet na afloop bij Fox Sports weten dat het gelijkspel in zijn ogen uiteindelijk wel een verdiende uitslag was. "Gezien de kansen over en weer is het gelijkspel wel een terechte uitslag. We hebben hard gewerkt voor het punt. Ik denk dat zij door slordigheden van ons op een voorsprong komen. Als wij bij het tweede doelpunt van Heracles scherper zijn, koppen we die bal gewoon weg. Maar kunnen uiteindelijk wel tevreden zijn met een punt. Dara hebben we hard voor gewerkt. We gaan met een goed gevoel naar de bekerfinale"

"Het is wel wennen om aanvoerder te zijn. Ik vind het een eer. Wie weet is dat vaker zo in de toekomst. Maar zondag is Kuyt het natuurlijk weer," aldus de linksback.

Van Bronckhorst: 'Kongolo maakte goede indruk'

Giovanni van Bronckhorst liet tegenover Fox Sports weten blij te zijn met de rentree van Terence Kongolo. De verdediger speelde volgens plan vooraf 45 minuten mee. 'Het is goed gegaan met hem. Ik ben blij dat hij terug is en dat hij een goede indruk heeft gemaakt. Hij heeft geen last overgehouden aan het duel. Ik ben blij dat we hem voor aanstaande zondag er weer bij hebben.'

Van Bronckhorst: 'met goed gevoel richting bekerfinale'

Giovanni van Bronckhorst kon na afloop van het duel met Heracles Almelo (2-2) leven met een punt. De trainer complimenteerde zijn ploeg, die twee keer op achterstand kwam, met de veerkracht. ‘Het team heeft zich twee keer goed teruggevochten in de wedstrijd. Het is jammer dat de bal in de slotfase niet meer goed viel, maar een gelijkspel zie ik als een goed resultaat. We zijn Heracles en FC Utrecht nu kwijt in de strijd om plaats drie.’

Van Bronckhorst zag dat zijn spelers tot het einde alles gaven. ‘De spelers wilden graag de winnende maken. Kort na de 2-2 leverde dat even een wat mindere fase op, maar daarna herpakten we ons weer. Het was niet aan de jongens te zien dat zondag de finale wacht. Ze trokken hun been niet terug in de duels. De focus kan nu volledig op komende zondag. We gaan met een goed gevoel naar de bekerfinale en kijken daar naar uit. Het woord een mooie ervaring voor iedereen binnen de club.’

Voor de trainer was het goed nieuws dat Terence Kongolo zijn rentree maakte na een hamstringblessure, die hem ruim een maand langs de kant hield. De verdediger begon aan het duel in Almelo en werd in de rust vervangen door Jan-Arie van der Heijden. ‘Vooraf was afgesproken dat hij 45 minuten zou spelen. Terence maakte een heel goede indruk’, vond Van Bronckhorst, die tegen Heracles rust gaf aan Eric Botteghin, Karim El Ahmadi en Dirk Kuyt. Laatstgenoemde viel woensdag nog wel in en was kort voor tijd nog dicht bij de winnende goal.

Feyenoord in Beeld: Fotoverslag 78 foto's Heracles - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 1-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.75. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Tonny Trindade de Vilhena (70 -> 5,0)