Soepele overwinning op NAC

7 november 2004
-
-

Feyenoord heeft vanmiddag in de eigen Kuip een soepele overwinning behaald op NAC Breda. Al vroeg in de wedstrijd zette Dirk Kuyt de Rotterdammers op voorsprong en deze kwam niet meer in gevaar. Vlak na rust maakte Bart Goor al de 2-0.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd mochten Thomas Buffel (hele mooie treffer!) en Bart Goor ook allebei nog een keer scoren: 4-0. Dat Dirk Kuyt bij 2-0 nog een strafschop miste, is alleen van belang voor zijn kansen op de titel van topscorer.

[later meer]

Top ranglijst onveranderd

Naast Feyenoord wisten ook PSV en AZ hun wedstrijden vanmiddag vrij gemakkelijk te winnen. De Eindhovenaren werd in Den Bosch geen strobreed in de weggelegd: 0-3. AZ verpletterde in eigen huis FC Utrecht met 4-0. In de top van de Holland Casino Eredivisie wijzigt hierdoor niets. De achterstand van Feyenoord op PSV blijft vier punten, AZ volgt op ??n punt van de Rotterdammers.

Blessures Saidi en Ghali niet ernstig

Smetje op een verder prima verlopen wedstrijd, is voor Feyenoord het uitvallen van Saidi. De verdediger, voor velen d? revelatie van het seizoen en koploper in het Man of the Season klassement, raakte halverwege de eerste helft geblesseerd aan zijn hamstrings. Doorspelen bleek na een paar minuten geen goed idee, waarna hij zich liet vervangen. Clubarts Van Linschoten verwacht echter niet dat zijn meespelen tegen Ajax in gevaar komt. Hetzelfde geldt voor Ghali, die klaagde over zijn heup.

Feyenoorders souverein aan kop in topscorer-klassement

Feyenoord blijft het topscorersklassement domineren, dit seizoen. Dirk Kuyt scoorde ??nmaal en kwam daarmee naast ploeggenoot Kalou op negen treffers aan de leiding. Kuyt had zelfs alleen de kop kunnen pakken, ware het niet dat hij een strafschop miste. De verdediging van Feyenoord zorgde er vandaag uitstekend voor dat NAC'er Boussaboun niet dichterbij kon komen.

Maffe gele kaart Ghali

Feyenoorder Ghali kreeg gedurende Feyenoord-NAC Breda een merkwaardige gele kaart. Tijdens een blessurebehandeling dacht de middenvelder aardig te zijn door de bal met zijn hak richting de plek van de overtreding (en te nemen vrije trap) te schoppen. Door een ongelukkig toeval kwam de bal echter terecht in de buik van scheidsrechter Braamhaar. Deze vermoedde direct kwade intenties en trakteerde Hossam Ghali prompt op een gele prent.

NAC: Zonneveld

G?bor Babos, Christian Gyan, Karim Saidi ('42 Glenn Loovens), Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Thomas Buffel, Hossam Ghali ('65 Danko Lazovic), Shinji Ono, Bart Goor, Salomon Kalou, Dirk Kuyt

Opstelling NAC

Schollen, Collen, Colin, Penders, Gudelj, Mendes, Slot ('70 Stam), Zonneveld, Cornelisse ('64 v/d Eede), Boussaboun, Lurling

Fr-Fotopage.tk: Fotos Feyenoord - Nac BredaEgo2.nl: Fotoreportage Feyenoord-NACFeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - NAC Breda (4-0)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.