Feyenoord thuis onderuit tegen PSV: 0-2

17 januari 2016
-
-

Feyenoord heeft in een spannende maar voorzichtige topper tegen PSV aan het kortste eind getrokken. In De Kuip was PSV met 0-2 effectiever en wist het voor het eerst sinds 2009 te winnen.

Zonder goed te spelen had Feyenoord een overwicht en de beste kansen in een spannende eerste helft. Kramer en Nelom kregen de mogelijkheden, maar hadden het vizier niet op scherp. In de slotfase van de eerste helft kwam Feyenoord meer in de problemen.

Vlak na rust kwam Feyenoord op achterstand. Bij een voorzet van Propper kwamen zowel Pereiro als Moreno vrij en kon de laatste binnentikken. Feyenoord moest vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg probeerde het wel en wist PSV ook onder druk te krijgen. Het leverde mogelijkheden op voor Kuyt en Kramer. De laatste tikte ook binnen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. PSV ging steeds compacter en op de counter spelen. Feyenoord kreeg daardoor weinig ruimte en moest vooral hopen dat de bal een keer goedviel. Bij die spaarzame momenten dat dat gebeurde, was het 'net niet' voor de thuisclub. Uiteindelijk wist PSV het vijf minuten voor tijd via een counter met de snelheid van Narsingh te beslissen.

Kuyt: 'onszelf uit de wedstrijd gespeeld'

Dirk Kuyt was direct na afloop bij Fox Sports hard in zijn oordeel over Feyenoord - PSV. 'We hebben onszelf uit de wedstrijd gespeeld door onvolwassen en slordig te zijn. We hebben totaal onnodig de goals weggegeven, zowel de 0-1 als de 0-2. Zoveel kansen kreeg PSV niet. Wij hebben de kansen wel gekregen, drie vier goede mogelijkheden. Maar het was 'net niet'. En dat is niet goed genoeg tegen PSV.'

Van Bronckhorst: 'rust en stilte gepast'

Giovanni van Bronckhorst bleef na afloop van de nederlaag tegen PSV rustig en predikte dat ook richting zijn spelers, zo liet hij in eerste reactie weten tegenover RTV Rijnmond.

15  3 2-3 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.26. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.

1. Tonny Trindade de Vilhena (174 -> 5,0)