Tien man Feyenoord spelen met 1-1 gelijk uit in Groningen

13 december 2015
-
-

Feyenoord heeft in de traditioneel zware uitwedstrijd in Groningen met 1-1 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke FC. Feyenoord moest dat 40 minuten met tien man doen door een rode kaart vroeg in de tweede helft van Jan-Arie van der Heijden.

Terwijl Feyenoord had kunnen profiteren van puntenverlies van zowel Ajax als PSV speelde de ploeg een belabberde eerste helft. FC Groningen was veel scherper en daardoor kon Feyenoord nauwelijks aanspraak maken op succes. De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Maduro kopte nog op de paal, maar vanuit de rebound liet De Leeuw Kenneth Vermeer kansloos.

Na de rust kwam Feyenoord anders uit de kleedkamer. De ploeg was veel scherper en kwam al heel snel op gelijke hoogte. Het was Kuyt die na een pass van Tibbling kon binnenschieten. Feyenoord leek erop en erover te kunnen, maar twee minuten later veranderde de situatie. Van der Heijden trok noodgedwongen aan de handrem bij een uitbraak en kreeg de rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Drost. Met tien man moest Feyenoord extra aan de bak. De ploeg deed er een schep bovenop en wist goed stand te houden. Via Vilhena kreeg het zelfs de beste kans op de zege. De middenvelder schoot echter op keeper Padt. Het zou daardoor bij 1-1 blijven.

Kuyt met 13 uit 16 weer bovenaan topscorersranglijst

Dirk Kuyt tekende tegen FC Groningen alweer voor zijn dertiende doelpunt in zestien wedstrijden. Daarmee heeft hij Luuk de Jong weer achterhaald en staat hij samen met de PSV'er bovenaan de topscorersranglijst.

Ranglijst: Feyenoord loopt één punt in op Ajax

Feyenoord is door het gelijkspel één punt in gelopen op Ajax. De koploper verloor met 1-0 uit in Utrecht. PSV speelde eveneens met 1-1 gelijk, thuis tegen Roda, en volgt op een punt van Feyenoord.

Feyenoord: Terence Kongolo ('52)
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('52)

Feyenoord in Beeld: 68 foto's Fc Groningen - Feyenoord

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.